Connect with us

Eveniment

Pe fondul catastrofelor ecologice din judetul Prahova, problemele de poluare & deseuri se extind si se amplifica/Complicitatea politistilor prahoveni – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

Pe terenul aflat la marginea localității Strejnicu din comuna Târgșoru Vechi sunt mai multe gropi, rămase în urma excavărilor care s-au făcut pentru extragerea agregatelor minerale, dezvaluiau colegii de la Observatorul Prahovean.

Vă reamintim că pe terenul aflat la marginea localității Strejnicu din comuna Târgșoru Vechi sunt mai multe gropi, rămase în urma excavărilor care s-au făcut pentru extragerea agregatelor minerale, multe dintre acestea având un statut incert.

De-a lungul anilor acestea au fost transformate în gropi de gunoi, care, periodic, au fost incendiate.

In fapt, problema este mult mai grava si arata complicitatea cu politistii prahoveni.

Potrivit unui raport al Agenției Europene de Mediu există o discrepanță semnificativă între estul Europei și vestul Europei în ceea ce privește decesele imputabile mediului înconjurător. Astfel, în România un deces din cinci este legat de poluare, în timp ce cea mai mică pondere a deceselor cauzate de condițiile de mediu se înregistrează în Suedia și Danemarca (10%).

Agenția a identificat mai întâi factorii de risc și bolile cauzate sau agravate de aceștia.

Se observă incidența mare a încălzirii cu combustie în interior (sobe, centrale termice) asupra astmului, bolilor pulmonare și a celor cardio-vasculare. Dar, de departe, cea mai frecventă boală cauzată de poluare este cancerul.

Potrivit raportului Agenției Europene de Mediu, în aproximativ 10% dintre orașe, inclusiv orașele din România și Italia, peste 20% dintre oameni nu aveau spații verzi în apropierea locuinței, în timp ce într-un un sfert dintre orașele examinate, inclusiv Glasgow, Madrid, Praga, Stockholm, Torino și Viena, 98% din populațiile urbane aveau zone verzi la câțiva pași.

În ceea ce privește expunerea la zgomot, Agenția Europeană a Mediului constată că aceasta variază în funcție de factorii locali. Astfel, în Croația, Grecia, Polonia și România, persoanele cu risc de sărăcie erau mai puțin susceptibile de a fi supuse zgomotului din partea vecinilor sau a zgomotului stradal decât populația generală, pentru că o pondere ridicată a acestor persoane locuiesc în zonele rurale. În schimb, în ​​țările în care sărăcia este mai concentrată în orașe, precum Belgia, Germania și Franța, cei cu risc de sărăcie raportează niveluri mai ridicate de zgomot din stradă sau de la vecini.

Agenția remarcă faptul că etnia romă este mai expusă riscurilor de mediu, menționând faptul că 68% dintre membrii acesteia din România nu au acces la apă curentă, dublu față de comunitățile de romi din Croația și Ungaria.

În România, eforturile de combatere a crizei poluării cu plastic sunt mai degrabă minore, fragmentate, și ignoră, în general, consecințele extrem de nocive pe care atât noi, cât și mediul înconjurător, trebuie să le suportăm zi de zi.

Potrivit unor estimări ale Băncii Mondiale, cantitatea de deșeuri generate la nivel global va crește de la 2010 milioane de tone în 2016 la 3400 milioane de tone în 2050. Este de la sine înțeles că sistemele de reciclare nu pot să țină pasul cu acest volum uriaș. Însă ce se întâmplă cu deșeurile din plastic colectate, dar nereciclate, în ultimă instanță? În nicio țară nu se reciclează eficient toate ambalajele din plastic, așa că, în mare parte, acest material “cu valoare redusă” e aruncat la gropile de gunoi, ars în incineratoare care emit gaze cu efect de seră și poluanți în aer, sau e abandonat în mod neglijent. Covârșitoarea majoritate a întregului plastic produs vreodată la nivel mondial a fost răspândită în mediul înconjurător – 12% din plastic a fost incinerat și 70% dus la gropile de gunoi sau aruncat direct în natură.

Pentru a ieși din cercul vicios al unei economii încă liniare, a limita epuizarea resurselor și a reduce deșeurile generate, a fost lansat, la nivelul Uniunii Europene, conceptul de economie circulară, adică extinderea ciclului de viață al unui produs prin reutilizarea, repararea și reciclarea părților componente, pentru a atinge idealul de “zero deșeuri.” Această inițiativă este reprezentată de Directiva cadru privind gestionarea deșeurilor, care impune statelor membre să atingă anumite ținte de reciclare a deșeurilor, și anume 50% în 2020, 55% până în 2025, 60% până în 2030 și 65% până în 2035.

Din nefericire, România se numără printre cele 14 țări membre ale UE care riscă să nu poată îndeplini ținta de reciclare a deșeurilor de 50% în 2020. Din analiza Comisiei Europene reiese că principalele cauze ale problemei sunt legate de faptul că:

Procesul de colectare selectivă a deșeurilor nu este implementat suficient

Nu au fost adoptate suficiente stimulente pentru direcționarea deșeurilor către reciclare. România reciclează doar 13% din deșeuri, iar rata de eliminare a deșeurilor prin depozitare finală la rampele ecologice este de 69%, printre cele mai ridicate din Europa.

Schemele privind răspunderea extinsă a producătorului în ceea ce privește ambalajele nu sunt eficiente și nu au capacitatea de a acoperi costurile colectării selective

Nu există o infrastructură de susținere a colectării selective, ceea ce îngreunează implicarea cetățenilor în acest proces

Chiar dacă reciclarea nu se poate substitui nevoii de a reduce considerabil cantitatea de ambalaje de unică folosință și nu reprezintă nicidecum o justificare pentru creșterea producției de plastic, ea are un rol important în tranziția către o economie fără plastic. Chiar și așa, este evident că România nu și-a onorat promisiunile nici măcar în acest sector. Nu este suficient să existe prevederi legislative, ele trebuie să aibă și aplicabilitate practică pentru toți actorii implicați. La fel de important este ca măsurile să fie abordate în ansamblu, ca schemele privind răspunderea extinsă a producătorilor să fie îmbunătățite și ca noile sisteme create să fie funcționale și instituite și la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Problema trebuie rezolvată, în primul rând, la sursă. Producătorii și comercianții trebuie să reducă treptat și apoi să renunțe la producția ambalajelor din plastic de unică folosință și să investească prioritar în sisteme reutilizabile, venind astfel în întâmpinarea noastră, a cetățenilor, în eforturile de a avea o experiență de consum care să nu dăuneze sănătății noastre și a mediului; în același timp, trebuie să revizuiască politicile stabilite de asociațiile cu care colaborează și să se asigure că acestea funcționează în conformitate cu valorile lor sociale și ecologice.

Autoritățile, la rândul lor, trebuie să prioritizeze politici publice care să pună în centru sănătatea oamenilor și a mediului, să comunice în mod transparent și să creeze un cadru legal favorabil în care eforturile cetățenilor să poată fi realmente implementate.

Ce pretentii sa avem cand conducerea IPJ petrece si/sau petrecea la zilele de nastere ale acestor indivizi?

Indivizi care, in participare cu politisti si altii, au contribuit si contribuie, pe deplin la procedura de infringement cu care Romania se confrunta, fiind expusa masiv, in fata Uniunii Europene, care poate sa dispuna inceperea aplicarii de amenzi tarii noastre etc.

Complicitate dintre infractori si politisti, iar politistii prahoveni sunt luati prin „surpindere”?

Pe tema acestor gropi ilegale de gunoi exista un dosar penal la „centru”, in timp ce politistii prahoveni dorm si petrec la masa cu infractorii.

Cand un infractor a spart geamurile de la casa amantei si la ziua acestuia, infractorul il certa pe un sef din IPJ Prahova ca un subordonat si-a permis sa ii puna intrebari despre aceasta actiune mai putem avea ceva pretentii?

In fapt, mirosul vine de la faptul ca inca se aduc deseuri si se depoziteaza ilegal, fara acordul ADI si/sau al Consiliului Judetean Prahova. Vom reveni pe acesta tema, mai ales ca despre acesti infractori am mai scris, o groaza. Somn usor politistilor prahoveni! (Cerasela N.).

 

Sursa foto: Observatorul Prahovean

 

 

Eveniment

Cat costa ascunderea unei hotarari de guvern care reglementa diurna pentru politistii si jandarmii trimisi in misiuni internationale? – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

– tăierea sporului pentru munca prestată în weekend și în sărbători legale (minus 300 -1000 lei);

– eliminarea plății pentru munca suplimentară (minus 200-1000 lei);

– plafonarea sporurilor, compensațiilor, majorărilor și a indemnizațiilor la nivelul încasat chiar și în 2009;

– radierea posturilor de șef birou și echivalente (aproximativ 6000 posturi);

Prin reducerea de posturi și blocarea angajărilor în MAI se pierde orice speranțe de aderare la spațiul Schengen

Sindicatul EUROPOL răspunde apelului Federației PUBLISIND, la care sunt afiliați, și împreună cu celelalte sindicate din instituțiile publice (curți de apel, parchete, penitenciare, administrație publică etc.) va participa la protestul care va avea loc joi, 21.09.2023, începând cu ora 11:00, în fața Ministerului Finanțelor.

Acest proiect de lege, concurează cu episodul 2010, când am avut cele mai drastice măsuri de austeritate, iar pe de altă parte, trădează impotența celor două partide aflate la guvernare de a-și controla baronii locali, care au cheltuit în neștire și au angajat zeci de mii de persoane din clientela politică. Este primul protest dintr-o lungă serie de acțiuni cu scopul de a lupta contra măsurilor de austeritate care includ tăieri de salarii și de posturi, creșterea taxelor, suspendarea unor drepturi, distrugerea deliberată, inexplicabilă a instituțiilor statului și chiar vulnerabilizarea structurilor de forță ale României în plin război la granițe, precizeaza cei de la Europol.

Nu mai vorbim despre faptul că prin reducerea de posturi și blocarea angajărilor în MAI se pierde orice speranțe de aderare la spațiul Schengen, în condițiile în care nu suntem capabili nici măcar la acest moment să acoperim cu polițiști toate cele 24 ore din 24, 7 zile din 7. Or dacă Austria ar cunoaște aceste detalii, ar avea argumente obiective să se îndoiască de capacitatea României de a face parte dintr-o comunitate fără controale la graniță.

Pe această cale, sindicatul Europol dă strigarea la mobilizare generală a angajaților MAI și le cere să participe în număr cât mai mare, înainte să simtă efectele dezastrului care se prefigurează după asumarea răspunderii Guvernului pe legea austerității. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Eveniment

Cam atata se poate face, cand te confrunti cu rechini in roba de magistrat

Publicat

pe

De

Ce concluzii se pot trage din lectura acestui articol luju?

.luju.ro/tentativa-de-compromitere-a-judecatorului-nicolescu-ij-a-finalizat-verificarile-in-cazul-politistului-dga-care-acuza-ca-ar-fi-fost-jignit-si-intimidat-de-judecatorul-iccj-alin-nicolescu-la-un-examen-atitudinea-necorespunzatoare-a-studentului-care-pentru-a?fbclid=IwAR0rNx0rRy2YsCSLC1z1PWvzCVdyGUXAliNodW-Z2l20htuTAS4kofJxVKg

Pai una evidenta ar fi ca Inspectia Judiciara este o masinarie de albit magistratii abuzivi, mai ales daca acestia sunt undeva sus pe scara ierarhiei judecatorilor.
A doua ar fi ca si cei de la luju stiu sa linga profi, cand au interes sa fie de partea celui puternic.
Sfatul meu pentru politist este sa atace in contencios solutia Inspectiei Judiciare, daca gaseste vreun avocat care vrea sa se puna cu sistemul de pile din jurul unui judecator ICCJ. Si, daca pierde ( ceea ce n-ar fi de mirare), sa aiba in vedere si CEDO.
Cam atata se poate face, cand te confrunti cu rechini in roba de magistrat.
Nu va puneti cu magistrati care il cunosc pe ‘Liviu” sau pe inlocuitorul lui ( ca bietul Liviu, fiinta sensibila, ne-a parasit, extenuat sa fie hartuit neincetat de Andreica).
De fapt, din toata treaba asta, pare ca Liviu a iesit cel mai prost, fortat sa iasa la pensie, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Eveniment

Ce impact vor avea măsurile de austeritate asupra polițiștilor? – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova

După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate ale anumitor angajați ”protejați”, dr. Alexandru CARAZAN a decis să sancționeze în mod abuziv și ilegal un asistent (M.M.), mutându-l din funcția de ”asistent post primire deținuți” pe funcția de ”asistent chirurgie”, pentru că acesta din urmă a îndrăznit să se îmbolnăvească fără permisiunea abuzatorului, dezvaluie cei de la FSANP. 

Directorul medical i-a schimbat felul muncii și programul de muncă (12 ore), planificându-l în serviciu la program de 8 ore într-un alt post, ca să îi reducă salariul. Înțeleg că ești medic și că nu ai cunoștințe de resurse umane, însă penitenciarul spital nu este sat fără câini și nici Cabinetul Individual al directorului medical.

Cîteva întrebări pentru doamna Jurjuț și pentru domnul Ciobănescu din partea sindicatului…

Doamna director Jurjuț, tolerați abuzurile? 

Domnule Ciobănescu (șef birou resurse umane), ați informat-o pe doamna Jurjuț că ați luat la cunoștință de săvârșirea unui abuz în serviciu?

Sunteți complici la această infracțiune și totodată abatere disciplinară sau habar nu aveți ce se întâmplă într-o unitate în care corupția prinde rădăcini?

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova.

Secția de chirurgie are 15 asistenti, un număr suficient, care nu mai impune planificarea unui alt asistent pe această secție. În sălile de operații asistenții fac munca de infirmieri (strâng masa de operație, șterg lavoarele, lămpile. Infirmiera șterge doar podeaua din sala de operații și în final duce gunoiul și dă un mop numai în sala de operații, nu și pe hol. Așa e când dreptatea și sarcinile de serviciu se împart fără obiectivitate iar directorul medical face pe voinicul doar în anumite situații și cu încălcarea legii. Sunt angajați protejați care vin cu animale de companie la serviciu, care nu vin în uniformă, care sustrag materiale sanitare din penitenciarul spital. Împotriva acestora nu s-a luat nicio măsură. De ce, domnule Alexandru CARAZAN? De ce, doamna Nory Mărioara JURJUȚ?

Cum se face actul medical la Penitenciarul Spital Rahova…

Pe secția chirurgie sunt doua infirmiere , doua ingrijitoare și un deținut care spală holul secției. Infirmierele și îngrijitoarele au doua cabinete și doua săli de pansamente în care fac curățenie între orele 07:00 și 09:00, între orele 12:00 – 13:00 servesc masa deținuților, iar între orele 15:30  – 18:30 servesc masa de seara deținuților și fac curățenie în cabinete.

Rele tratamente la care sunt supuși deținuții bolnavi.

Deși sindicatele se luptă să câștige drepturi salariale și să preîntâmpine aplicarea unor măsuri de austeritate, anumiți privilegiați ai sistemului, cu protecția factorilor de conducere, săvîrșesc abuzuri care descalifică profesia de polițist de penitenciare. Protejatele domnului dr. Alexandru CARAZAN în nenumărate rânduri au refuzat sa care bagajele deținuților operați și care nu pot efectua această activitate sau au refuzat să împingă cărucioarele deținuților imobilizați. În zilele de weekend ”protejatele” nu fac curățenie pe secții sau în săli de operație. Culmea tupeului de abuzator pentru unii și protector pentru alții, directorul medical a recompensat cu majorarea de 50% tocmai pe aceste ”protejate” ale domniei sale. Ce părere o avea despre aceste abuzuri și rele tratamente domnul director general Dan HALCHIN? Sau se merge pe principiul lansat si testat la Penitenciarul Ploiesti?

Dupa multele derapaje de la lege de la Penitenciarul Ploiesti si numeroasele dosare penale, FPP a prezentat si un caz mai „proaspat” de la  Ploiești-unde, liderul sindicatului local, afiliat Federației Polițistilor de Penitenciare este supus unor hărțuiri permanente de către conducerea Penitenciarului Ploiesti, fiind târât prin comisii de disciplină in mod ilegal, pentru acțiuni ce vizează activitatea sa sindicală,lucru interzis in mod expresa de lege, dar neaplicat in Penitenciarul Ploiesti, supus unor acțiuni de intimidare, vânare, discreditare , inclusiv un membru al familiei care lucrează in același penitenciar, existând probe care indică implicarea fostului director adj. sdrp, dar si o atitudine duplicitara a directorului care in mod abuziv a modificat făra drept raporturile de serviciu a unui lider sindical. De asemenea, există indicii că aceste actiuni de discreditare s-au extins pană la nivel de ANP, prin dezinformare, fiind folosite instrumente institutionale in răfuieli personale . Directorul general al ANP va dispune un control amânunțit in Penitenciarul Ploiesti cu scopul lămuririi spetelor. Oare? Ca sunt „mana in mana”…

Dar doamna ministru Alina GORGHIU, care a anunțat toleranță ZERO pentru abuzuri. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized3 ore inainte

Samsung și Universitatea Michigan îmbunătățesc tehnologia ceasurilor inteligente pentru alergători

Studiul explorează cum tehnologia ceasului Galaxy poate îmbunătăți sănătatea și performanța alergătorilor prin evaluarea pierderii de transpirație și a VO2...

Eveniment15 ore inainte

Cat costa ascunderea unei hotarari de guvern care reglementa diurna pentru politistii si jandarmii trimisi in misiuni internationale? – Ziarul Incisiv de Prahova

– tăierea sporului pentru munca prestată în weekend și în sărbători legale (minus 300 -1000 lei); – eliminarea plății pentru...

AfaceriO zi inainte

Drumul de la pasiune la venit: strategii pentru începători

Un antreprenor este o persoană care inițiază și gestionează o afacere sau un proiect cu scopul de a obține profit....

Viața în BacăuO zi inainte

Diabetul dezvăluit: simptome, etiologie și opțiuni de tratament

Diabetul este o afecțiune cronică care afectează modul în care corpul tău convertește alimentele în energie. Majoritatea alimentelor pe care...

AfaceriO zi inainte

Cum să îți alegi ideea de afaceri perfectă în 7 pași simpli

Alegerea ideii de afaceri perfecte poate fi o provocare, dar este și un pas esențial în drumul tău către succesul...

UncategorizedO zi inainte

Aqurate depășește 1.600.000 de comenzi procesate prin magazinele online ce folosesc algoritmul său AI și anunță integrarea cu Teamshare

Primele magazine online care beneficiază de integrarea nativă cu Teamshare sunt eOrion.ro și eacum.ro Teamshare are peste 500 de magazine...

Știri din județO zi inainte

Rampele de andocare și eficienta lor în logistica modernă

Rampele de andocare reprezintă un element esențial în optimizarea fluxului logistic în spațiile industriale și depozitele moderne. Aceste rampe de...

Eveniment2 zile inainte

Cam atata se poate face, cand te confrunti cu rechini in roba de magistrat

Ce concluzii se pot trage din lectura acestui articol luju? .luju.ro/tentativa-de-compromitere-a-judecatorului-nicolescu-ij-a-finalizat-verificarile-in-cazul-politistului-dga-care-acuza-ca-ar-fi-fost-jignit-si-intimidat-de-judecatorul-iccj-alin-nicolescu-la-un-examen-atitudinea-necorespunzatoare-a-studentului-care-pentru-a?fbclid=IwAR0rNx0rRy2YsCSLC1z1PWvzCVdyGUXAliNodW-Z2l20htuTAS4kofJxVKg Pai una evidenta ar fi ca Inspectia Judiciara este...

Uncategorized2 zile inainte

PENNY România lansează Liga Punctelor PENNY pentru susținerea cluburilor sportive de fotbal pentru copii, juniori și tineret din toată țara

București, 20 septembrie 2023 – În perioada 20 septembrie – 14 noiembrie 2023, PENNY România, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal,...

Uncategorized2 zile inainte

Johnnie Walker lansează campania Keep Walking România, prin care încurajează femeile să vorbească despre impactul lor asupra societății

Noua campanie Johnnie Walker aduce în prim-plan poveștile unor români extraordinari, dând un exemplu pozitiv și stabilind o bază solidă...

Eveniment3 zile inainte

Ce impact vor avea măsurile de austeritate asupra polițiștilor? – Ziarul Incisiv de Prahova

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate...

Eveniment3 zile inainte

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații...

Eveniment4 zile inainte

Un nou scandal in IPJ Prahova a izbucnit si a ajuns pe masa ministrului si a organelor de cercetare penala – Ziarul Incisiv de Prahova

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate...

Uncategorized4 zile inainte

PC Garage te echipează gratuit cu un SSD de 1TB sau o sursă de 700W

București, România – 18 septembrie 2023 – PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice...

Știri din județ4 zile inainte

Evitarea scamurilor online: Sfaturi pentru utilizatorii de laptopuri

În era digitală de astăzi, utilizatorii de laptop-uri caută în mod constant informații, produse și servicii online. Cu toate acestea,...

Eveniment5 zile inainte

CCR continua seria amanarilor privind judecata exceptiei de neconstitutionalitate a OUG 59/2017 ( prin care s-a stabilit limitarea pensiei nete la nivelul mediei salariilor/soldelor nete)! – Ziarul Incisiv de Prahova

Mai tineti minte prima reactie (cu intarziere) a familiei criminalului de la 2 Mai, si ceea va scriam atunci –...

Știrile Săptămânii