Legat de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 114, el a afirmat că se va menţine plafonarea preţurilor la gaze naturale pentru consumatorii defavorizaţi, care conform legislaţiei europene se poate face pe o perioadă de trei ani. Călin Popescu-Tăriceanu a explicat că există domenii care nu vor fi afectate de măsurile impuse de Ordonanţa 114.

Sunt anumite sectoare care probabil vor fi scoase de sub incidenţa taxei. Companiile care sunt pe cărbune, pentru că ele deja au costuri suplimentare legate de achiziţii de certificate verzi. Nu sunt taxate companiile de distribuţie şi în telecomunicaţii vă pot spune: taxa pentru achiziţia licenţelor 5G par să fie descurajante. Încercăm să găsim o formulă. Dorinţa noastră este să permitem companiilor din Telekom să investească în noua tehnologie 5G.

Ordonanţa 114 se va afla în dezbatere şi în Parlament, în comisiile de specialitate de la Camera Deputaţilor, după ce săptămâna aceasta discuţiile au fost amânate în aşteptarea unei decizii la nivelul coaliţiei de guvernare.