Eveniment
Un labirint al corupției și alianțelor periculoase – Ziarul Incisiv de Prahova
Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare
Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu, către șoferul său, Bogdan Niculescu, care este un protejat al lui Coldea (SRI). În realitate, moștenirea regretatului Silviu Prigoană a fost ținta atacurilor a două facțiuni care aparțin serviciilor secrete, în special ale SRI, aripa lui Coldea, ambele încercând să pună „laba” pe această afacere „bănoasă”.
Conexiuni periculoase între politică și crimă organizată
În confruntarea celor două tabere s-au implicat ofițeri de poliție corupți, magistrați, un senator USR, care, împreună cu un procuror din Parchetul General numit cu sprijinul unei facțiuni din aripa Coldea, în funcția de șef al Biroului de combatere a infracțiunilor de mediu din cadrul Secției de urmărire penală a Parchetului General, precum și un pseudo-jurnalist narcoman, șantajist și mituitor, care, în colaborare cu senatorul USR, au desfășurat o campanie de denigrare pentru a pune mâna pe afacerea ROSAL, moștenirea regretatului Silviu Prigoană.
Investigație în plină desfășurare: Adevăruri șocante despre mafia deșeurilor
Așa cum am promis, ziarul Incisiv de Prahova demarează episodul demascării adevăratei mafii a deșeurilor (aici).
În anul 2017, Stația de Tratare TMB a fost scoasă la licitație. Astfel, Strabag România a proiectat și construit stația de tratare mecanobiologică a deșeurilor biodegradabile din Ploiești, contractul adjudecat având o valoare de 61,5 milioane de lei (inclusiv TVA). Investiția face parte din proiectul denumit „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Prahova”, finanțat, în etape, prin POS Mediu 2007-2013, dar și prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.
Procese de licitație și interese obscure
Pe data de 25 ianuarie 2017, Consiliul Județean Prahova, prin Președintele de la acea vreme, Bogdan Toader, a semnat cu SC Strabag SRL contractul de proiectare și execuție a lucrărilor ce are ca obiect „Construirea Stației de Tratare Mecano-Biologică a Deșeurilor Biodegradabile Ploiești”.
În anul 2018, a fost scoasă la licitație operarea Stației TMB, care a fost câștigată de SOLID WASTE OPERATION SRL, având ca acționari în spate pe cei de la Strabag România.
Conexiuni personale și conflicte de interese
Atât în 2017, cât și în anul 2018, când au fost scoase la licitație proiectarea Stației de Tratare TMB și operarea acesteia, președinta Comisiei de Licitații era Constantinescu Silvia, Director executiv adjunct la Direcția Proiecte cu Finanțare Externă din cadrul Consiliului Județean Prahova, concubina lui Felix Prisacariu, fost director la operatorul Vitalia și fost consilier al lui Bogdan Toader, fost președinte al Consiliului Județean Prahova.
Răzbunarea lui Felix Prisacariu
După câștigarea licitației de operare, Felix Prisacariu s-a implicat și impus direct în operarea stației.
În anul 2021, firma Blue Planet achiziționează societatea SOLID WASTE OPERATION SRL de la Strabag România și Felix Prisacariu rămâne fără loc de muncă, fiind dat afară de la Stația de Tratare. Astfel, Felix Prisacariu a conceput un plan ca să se răzbune și să pună „mâna” pe afacerile cu gunoaie din județul Prahova, implicând în acest proces ofițeri de poliție corupți, senatorul USR de Prahova, Aurelian Oprinoiu, procurorul Aurelian Mihăilă, cu care era amic, și jurnalistul spagar și șantajist Cătălin Stavri, inculpat în prezent în unul din cele 8 dosare penale în care este cercetat.
Presiuni asupra autorităților
Senatorul USR de Prahova, Aurelian Oprinoiu, uzând de funcția sa și de comisiile parlamentare al cărui membru era, a început să efectueze zeci de petiții la Garda de Mediu, APM Prahova, unde director era și este Florin Diaconu, cel care a revenit în conducerea instituției pe filiera USR (coincidență sau nu…), din 28 august 2021, așa cum ziarul nostru de investigații Incisiv de Prahova dezvăluia la acea dată (aici).
În același timp, senatorul și inculpatul pseudo-jurnalist spagar și șantajist au dus o campanie de denigrare, punând presiune imorală pe autorități și judecători.
Revenirea lui Felix Prisacariu la Stația de Tratare
În 2024, SOLID WASTE OPERATION SRL i-a încheiat un contract de consultanță lui Felix Prisacariu, astfel acesta a revenit la Stația de Tratare, constituind astfel primul pas câștigat din planul său de a pune „laba” pe afacerile cu gunoaie din tot județul Prahova. De atunci, atacurile media ale tandemului Oprinoiu – inculpatul pseudo-jurnalist Cătălin Stavri au încetat și Stația de Tratare, care era mereu înfierată, acum sub conducerea lui Felix Prisacariu, fost consilier și a lui Oprinoiu, era ca o fată mare, iar problemele au dispărut în mod miraculos.
Conexiuni suspecte și manipularea justiției
Să reamintim că, între timp, Felix Prisacariu îi făcuse cunoștință senatorului cu procurorul Aurelian Mihăilă, care a avut ca sarcină să întocmească și să falsifice dosare penale, măcar cu amenzi penale, doar ca să elimine SWO de la viitoarea licitație. Despre Felix Prisacariu și BĂTĂLURILE de la Lukoil și felul cum a primit un autoturism Volkswagen Touareg, la fel ca un alt om de afaceri, vom reveni în episoadele viitoare.
Planul grupării de criminalitate organizată
Acest plan al grupării de criminalitate economico-financiară organizate a fost gripat din trei puncte de vedere. În prima fază, pseudo-jurnalistul spagar și șantajist a fost reținut și inculpat, dar la dosarul cauzei există înregistrările legale ambientale cu o zi înainte de reținere, dintre întâlnirea inculpatului psudo jurnalist spagar si santajist Catalin Stavri cu senatorul Oprinoiu.
Eșecul planurilor de revenire la putere
A doua fază care le-a stricat planul a fost aceea că concubina lui Felix Prisacariu, respectiv Silvia Constantinescu, este în prezent la Primăria Boldești-Scaieni, iar actualul Președinte al Consiliului Județean Prahova nu a mai adus-o în această instituție. Planul era ca Silvia Constantinescu să revină la butoane, iar în calitate de președinte de comisie de licitație, să facă jocurile.
Recuzarea procurorului Aurelian Mihăilă
A treia fază și cea mai dureroasă a fost aceea că procurorul Aurelian Mihăilă a fost recent recuzat într-o seară, iar a doua zi de dimineață recuzarea a fost aprobată, în condițiile în care instituțiile au funcționat impecabil, iar serviciile secrete au transmis în timp util informații factorilor responsabili, inclusiv către IJ și o unitate de parchet care, pe baza probelor, a constituit un amplu și vast dosar penal.
Noul procuror și dezvăluirile șocante
Noul procuror intrat în dosarul Aurelian Mihăilă, după recuzarea acestuia, s-a crucit de felul în care a fost fabricat acest dosar și a început să claseze faptele extraterestre pe care li se puneau în cârcă unor făptuitori imaginari.
Refuzul colaborării cu IPJ Prahova
Mai mult, noul procuror de caz a refuzat colaborarea cu polițiștii de la IPJ Prahova, asemănător cu cazul procurorului Mihăilă de la Dâmbovița, care l-a pus sub acuzare pe șantajistul și spagarul pseudo-jurnalist Cătălin Stavri.
Căutarea de ofițeri de poliție integri
Noul procuror a apelat la ofițeri de poliție din alte județe, care sunt verticali, nu corupți, așa cum sunt cei din subordinea comisarului corupt Marcel Bălan (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc.
Eveniment
Avertismente și nepotism – Ziarul Incisiv de Prahova
Concursuri disimulate in MEAT
Alertele privind angajările din MEAT
Ziarul de investigații și dezvăluiri Incisiv de Prahova atrage atenția asupra unor posibile iregularități în organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). Se pare că, deși Direcția Națională Anticorupție (DNA) a acționat asupra sinecurilor din ministere, aranjamentele pentru angajări continuă.
Iata ca aranjarea unor concursuri pentru ocuparea unor posturi in administratia centrala de specialitate nu s-a incheiat chiar daca DNA a facut ravagii in aceasta problematica obscura a sinecuristilor din mediul ministerelor.
Detalii despre concursurile viitoare
Din surse apropiate in Ministerul Economiei Antreprenoriatului si Turismului – MEAT, condus de catre ministrul PSD, Radu Oprea, aflam ca in perioada urmatoare se vor delura mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi caldute in cadrul acestei institutii chiar daca, dupa se stie, exista OUG nr. 115/2023[1] privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, prin care se stipuleaza la art. VII “(1) În anul 2024 se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepţia posturilor unice din:
a)instituţiile şi autorităţile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare…”.
Astfel de pe site-ul public al MEAT[2] aflam printre altele ca in data de 16.12.2024, ora 10, se va da proba scrisa in vederea ocuparii pe durata nedeterminata a doua functii contractuale de consilier debutant la Serviciul Afaceri Europene din cadrul Directiei Afaceri Europene si Relatii Internationale, care vor participa 50 de candidati, iar dupa 4 zile candidatii admisi vor sustine proba practica, conform anuntului oficial postat.
Suspiciuni de favoritism
Dar ce este interesant este faptul ca majoritatea candidatilor nu stiu ca printre acestia se regaseste si o domnisoara cu numele de Stan Andreea Florina, recent absolventa de facultate, candidat cu un potential de sustinere din partea unor reprezentanti ai MEAT, cum ar fi: Razvan Marian Parcalebescu, directorul de cabinet al ministrului Radu Oprea, precum si colegele de serviciu ale acestuia doamna Stan Andriana Florina, consilier in cadrul MEAT, nimeni alta decat mama candidatei sus mentionte, si Bardas Maria Mihaela, consilier in cadrul MEAT, nimeni alta decat matusa candidatei anterior mentionate.
Impactul asupra angajărilor și transparenței
Gurile rele rele exterioare ministerului spun ca cele doua surori stau in acelasi birou si musoroiesc multe lucruri de interes pentru membrii corpului de control al ministrului si nu numai.
De mentionat este ca mama viitoarei candidate[3], pe care sigur o “recomanda vocea si talentul” respectiv experienta in domeniul de interes pentru ocuparea posturilor scoase la concurs, face parte (bine inteles, datorita capacitatii sale profesionale deosebite, avandu-se in vedere functia relevanta de consilier, nu cea de sef birou, sef serviciu sau director), din mai multe consilii de administratie la societati aflate in subordinea ministerului in cauza, cum ar fi: “Centrul National de Invatamant Turistic” SA, si “Uzina Mecanica Orastie” SA Hunedoara, de unde pentru anul 2023 a primit o indemnizatie cumulata de vreo 40.000 lei/an, iar actualmente este chiar presedinte al consiliului de administartie al SC “Uzina Mecanica Cugir” SA – Alba Iulia, cu o indemnizatie pe primele 6 luni de 23216 lei.
Matusa[4] acestei candidate este si aceasta, conform declaratiei de avere pentru anul 2023, membru administrator la SC “Iprochim”Sa – Bucuresti, iar prin anul 2019 constatam ca a fost nominalizata sa faca parte din secretariatul tehnic al comisiei de privatizare a SC “Rompetrol Rafinare” SA – Constanta[5], cand ministru al energiei era Virgil Popescu.
Deci cu asemenea proptele interne ministerului initiator al concursului, multe voci insinuase spun ca tanara candidata nu are nicio sansa sa rateze admiterea pe post, iar nivelul de cunoastere necesar pentru a trece de proba scrisa sunt bine aprofundate de transparenta tematici de studiu, astfel incat egalitatea de sanse pentru toti candidatii participanti este pe deplin asigurata.
Noi credem ca ministrul Radu Oprea cunoaste toate aspectele sus mentionate si va asigura luni 16.05.2024 toate conditiile ca candidata cu rude in minister sa nu fie dezamagita.
De ce apreciem asta, pentru ca un alt ministru al economiei Claudiu Nasui, devoala acum cateva luni cateva aspecte ce par de interes pentru urmatoarele saptamani[6], cand se vor mai tine si alte concursuri cu posibila dedicatie pentru speta sus mentionata, si credem ca sunt de interes si pentru o institutie de forta a statului DNA, cu experiente penale in domeniul concursurilor ministeriale, nu misterioase, care ar putea face putina ordine in cadrul MEAT pe subiectul sus referit.
Astfel, Claudiu Nasui spunea printre altele „Din câte am aflat, este o combinație de subiecte date de dinainte, cu proba orală, în urma căreia intră cine trebuie. În anumite cazuri, și acea bibliografie este făcută astfel încât să descurajeze oamenii din ‘afară’ să aplice. Toată această procedură este făcută, mai degrabă, ca să garanteze că ‘numai cine trebuie’ ocupă aceste poziții. Apoi, cel care este angajat prin calitatea de membru de partid sau prin nepotism, este greu de dat afară de oricine. De aceea, trebuie schimbată legea.”
Așteptări și apeluri la acțiune
În acest context, se așteaptă reacții din partea autorităților competente, precum DNA, pentru a ancheta aceste semnale de alarmă și pentru a restabili un climat de transparență și echitate în cadrul MEAT. Este esențial ca instituțiile statului să intervină pentru a asigura că angajările se fac pe baza meritului, nu a relațiilor de rudenie sau de partid.
Această situație ridică importante întrebări cu privire la integritatea sistemului public și la modul în care se gestionează resursele umane în instituțiile statului. Așteptăm reacții concrete din partea tuturor actorilor implicați. Vom reveni, normal, cu dezvăluiri senzaționale! (Cristina T.).
[1] https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/277404
[2] https://economie.gov.ro/cariera/
[3] https://economie.gov.ro/stan-i-adriana-florina/
[4] https://economie.gov.ro/bardas-maria-mihaela/
[5] https://gov.ro/ro/print?modul=stiri&link=strategia-de-privatizare-a-societatii-rompetrol-rafinare-s-a-constanta-aprobata-de-guvern#null
[6] https://ziare.com/locuri-de-munca/angajare-stat-frauda-1882589
Eveniment
O decizie potențial dezastruoasă, un risc care ar putea costa Ploieștiul scump – Ziarul Incisiv de Prahova
Ploieștiul incepe un nou drum? Ieșirea din ADI Deșeuri și provocările infruntării corupției
Un deceniu de mizerie și corupție
Ploieștiul a ieșit din ADI Deșeuri, structură care a menținut orașul într-o stare precară timp de un deceniu. Această perioadă a fost marcată de mizerie și gunoaie, iar drumul spre normalitate se preconizează a fi lung și dificil, precizeaza Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu.
Promisiuni și independenta în serviciile de salubritate
Totuși, independența Ploieștiului în controlul calității serviciilor de salubritate constituie singura premisă de la care se poate progresa, reprezentând și o promisiune de campanie. Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu, a mulțumit Consiliului Local pentru sprijin și pentru calitatea dezbaterilor pe această temă.
Revelații retardate: Presa și UWS (aici), (aici), (aici), etc
Se simte un gust amar observând că o parte din presă a descoperit abia acum problemele legate de UWS (United Waste Solutions) – fosta Rosal. Deși noi dezvăluiam ilegalitățile comise de această companie și lipsa bunurilor de retur, acea parte a presei promova UWS. Acum, după ce Ploieștiul a ieșit din ADI Deșeuri, chiar și această parte a presei a ajuns la concluziile pe care noi le-am expus si dezvaluit în ultimele luni.
Proiecte Europene: speranțe și provocări
De asemenea, cu tot respectul pentru Mihai Polițeanu și Consiliul Local Ploiești, considerăm necesar să facem unele precizări:
Este vital să ne amintim că se desfășoară în prezent un proiect finanțat de Uniunea Europeană intitulat „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor”, implementat la nivelul întregului județ Prahova.
Este important de notat că acest proiect este supus atât legislației naționale în vigoare, cât și directivelor comunitare referitoare la managementul deșeurilor, derularea sa având loc sub atentă coordonare a Ministerului Fondurilor Europene – Direcția Generală Programe Infrastructură Mare – Autoritatea de Management POIM.
Responsabilități legale și oportunități de imbunătățire
Conform Art. 10 alin. (11) din Legea nr. 51/2006: „Unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, care au delegat împreună gestiunea utilităților publice aceluiași operator/operator regional, se pot retrage din asociație înainte de expirarea contractelor de delegare a gestiunii serviciilor doar cu acordul majorității celorlalte unități administrativ-teritoriale membre, exprimat prin hotărâri ale autorităților deliberative, precum și cu acordul scris al entităților finanțatoare, în cazul în care beneficiază de proiecte cofinanțate din fonduri europene.”
Art. 521 din Legea nr. 51/2006 stipulează: (1) Unitățile administrativ-teritoriale au responsabilitatea pentru neîndeplinirea angajamentelor asumate referitoare la utilizarea fondurilor, atât cele bancare cât și cele nerambursabile.
(2) Ministerul, având rolul de autoritate de management, trebuie să notifice unitățile deficiente și să le solicite remedierea situației în termen de 30 de zile.
(3) Dacă nu se iau măsuri, ministerul va solicita restituirea prejudiciului creat.
(4) În cazul nerespectării obligațiilor, ministerul va recomanda sistarea alimentării cu cote defalcate din impozitul pe venit.
(5) După recuperarea sumelor datorate, ministerul va comunica Ministerului Finanțelor Publice pentru ridicarea restricțiilor.
Nereguli și provocări în managementul deșeurilor
De asemenea, orice membru care se retrage sau este exclus din Asociație se obligă să plătească toate sumele aferente investițiilor și despăgubirile stipulate în Contractele de Delegare. Documentul de Poziție al aplicației de finanțare subliniază că „nicio parte nu va încheia individual un contract de delegare a gestiunii serviciilor menționate”.
Necesitatea unei anchete riguroase
Având în vedere toate aceste aspecte, considerăm că primarul Mihai Polițeanu și Consiliul Local Ploiești ar trebui să analizeze cu atenție consecințele retragerii din Asociație, deoarece aceasta ar putea implica obligații de plată.
Pentru a lua o decizie bine fundamentată, ziarul Incisiv de Prahova publică și Instrucțiunea nr. 04/04.01.2017 emisă de AM POIM.
Aceasta ar trebui să servească drept bază pentru o discuție deschisă și informată despre viitorul serviciilor de salubritate din Ploiești. Este esențial ca autoritățile și cetățenii să colaboreze pentru a găsi soluții viabile care să prevină reapariția neregulilor și să asigure o gestionare eficientă a deșeurilor, restabilind încrederea în sistemul public. Numai prin transparență și responsabilitate se poate construi un viitor mai curat și mai sigur pentru comunitate. Vom reveni. (Cristina T.).
Eveniment
AUTOSESIZAREA INSPECTIE JUDICIARE IN CAZUL JUDECATOAREI GROSU CRINA ELENA!!! – Ziarul Incisiv de Prahova
In mod normal, intr-o tara in care dreptatea si ocrotirea binelului public prin intermediul actului de justitie ar trebui sa primeze, Inspectia Judiciara ar trebui sa se autosesizeze cu privire la activitatea judecatoarei Grosu Crina Elena, cea care a reusit sa nu inteleaga pericolul public concret pentru ordinea publica a inculpatului Potra Horatiu.
Pericolul public și activitatea judecătoarei Grosu (aici)
Poate ca, inspectorii judiciari, aflati deja de aproximativ 10 zile la Judecatoria Ploiesti pentru efectuarea verificarilor privind sesizarea doamnei judecator Radulescu ar trebui sa extinda verificarile si cu privire la activitatea acestui judecator care pronunta hotarari in materia masurilor preventive care nu au niciun fundament legal, manifestand inconsecventa in solutiile dispuse.
Între verificări și responsabilitate
Bineinteles ca solutiile judecatorului nu pot face obiectul verificarilor, dar activitatea acestuia si modul de solutionare a cauzelor se pot verifica.
Macar atat, de restul se ocupa …binele public !!!
Impactul hotărârilor judecătorului asupra ordinii publice
Nu este corect ca solutia dispusa de catre Judecatoria Ploiesti sa de-a apa la moara infractorilor spagari ( narcoman si santajist Catalin Stavri) in discreditarea procurorului Mihaila Mihai, sugerandu-se ca luarea masurii preventive a controlului judiiciar, a treia ca si ordine a gravitatii, a avut la baza incompetenta profesionala a domnului procuror.
Opinie politică și influențe externe
Sau poate ca doamna judecator are aceeasi opinie politica exprimata si de un alt magistrat cu privire la votul ce urma sa fie exprimat la alegerile prezidentiabile recent anulate, turul doi……NU U.S.R.., adica nu Lasconi, adica pro Georgescu !!!
Mai bine la Ploiesti s-ar fi spus…NU ROMGAZ !!!
Nu Medias !!!
Evaluarea corectă a situației de către Tribunalul Sibiu
Solutia instantei este gresita si daca ne raportam la motivarea Tribunalul Sibiu, care intr-o actiune in contencios administrativ, solutionand o cerere a inculpatului Potra Horatiu, a motivat respingerea acesteia prin existenta unui pericol public pentru ordinea publica, apreceiind in mod corect ca nu se impune autorizarea acestuia sa poarte arme neletale.
Întrebări privind deciziile judecătorului
Atunci, doamna Grosu, cum ramane cu tot arsenalul gasit in autoturismul lui Potra Horatiu ???
Erati multumita daca acesta si grupul sau ajungeau in Bucuresti si provocau haosul care se preconiza ???
Se adeverea crezul …NU U.S.R. ???
Fraternizarea cu infractorii și consecințele asociate
Vorba protestatarului Marian Ceausescu: Cum dracu un magistrat, altul decat dumneavoastra semna acum cativa ani o petiitie publica prin care isi manifesta increderea in sistemul de justitie iar acum a ajuns sa spuna … NU U.S.R. .., in conditiile in care singura optiune mai era Georgescu ??? Sau lucrurile se schimba in mentalul deja afectat, din momentul fraternizarii cu infractorii ??? Prietenii stiu la ce facem referire.
Teama de represalii în rândul celor verificați
Norocul societatii este ca justitia nu este singurul stalp al acesteia, iar lucrurile se analizeaza cu adevarat si obiectivism in cu totul alta parte !!!
Asa ca, infractorule spagar, narcoman si santajist Catalin Stavri, nu este vina domnului procuror Mihaila Mihai ca sistemul de justitie din cadrul Republicii Ploiesti nu functioneaza corect.
Sfat pentru judecătoarea semnatară a comunicatului de presă
Apropo,
Domnilor inspectori, daca tot doriti sa aflati adevarul in cazul sesizarii doamnei judecator Radulescu, sa aveti in vedere faptul ca toate persoanele carora le-ati solicitat note de relatii priiind situatia de fapt nu au avut curaj sa spuna adevarul.
Desi verificarile au creat o stare de teama in randul celor verificati, cei chemati sa lamureasca situatia de fapt au ales varianta nesinceritatii din cauza eventualelor repercursiuni ulterioare.
-
Afaceriacum 3 luni
Fronturi MDF pentru mobilier: eleganța și durabilitatea într-o singură alegere
-
Afaceriacum 3 luni
Curatare profesionala tapiterii auto in Oradea Spalatorie Tapiterie Cu Aburi
-
Uncategorizedacum 3 luni
Se Apropie Iarna: Cum Să Ne Protejăm în Sezonul Rece
-
Uncategorizedacum 1 lună
România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române
-
Sportacum 2 luni
Johan Cruyff: viziune și lecții despre strategie în sport
-
Socialacum 3 luni
Seduction Studio – Intră în lumea videochat-ului
-
Afaceriacum 2 luni
Cum să decorezi bradul de Crăciun pentru un efect spectaculos
-
Afaceriacum 1 lună
VerdictLine: Instrumentul care revoluționează educația juridică pentru studenți și stagiari