Connect with us

Afaceri

Pikito, un concept omnichannel de creștere vânzări și clienți pentru magazinele online mici și medii, acum în România

Publicat

pe

Pikito, proiectul care reunește cumpărăturile online și cele offline prin intermediul unor spații comerciale fizice comune, este acum operațional în România. Compania cehă a făcut inaugurarea locației din Lemon Retail Park, București.

Ce este Pikito

Pikito simplifică procesul prin care magazinele online pot obține facilitățile magazinelor fizice, punându-le la dispoziție, în mod accesibil, un spațiu unde își pot vinde produsele. Acest loc este împărțit cu alți retaileri de pe piață, care nu intră însă în sfera concurenților direcți.

Printre principalele avantaje oferite de Pikito e-tailerilor parteneri se numără:

  • Notorietate și încredere crescute, datorate magazinului fizic local
  • Un spațiu care funcționează ca un showroom al celor mai bine vândute articole
  • Customer service de primă clasă, prin personal instruit și asistență profesională pentru clienți în magazin
  • Rată de conversie mai mare, creștere rapidă a vânzărilor în magazin
  • Puncte de ridicare și returnare ale produselor în magazin
  • Investiții financiare zero în magazinul fizic, doar o taxă lunară fixă pentru servicii complete (acoperită cu ușurință prin economisirea resurselor dedicate costurilor poștale, retururilor și reclamațiilor)
  • Un nou canal de marketing (metode de comunicare BTL cu publicul vizat)
  • Promovare omnichannel (vouchere în magazin, stimulente pentru cumpărare, vânzare POS)

Retailul tradițional întâmpină obstacole uriașe pentru a ajunge în medii precum centre sau parcuri de vânzare, însă Pikito reprezintă o soluție când vine vorba despre deschiderea magazinului propriu într-o locație cu potențial. Pikito oferă tehnologie de ultimă generație într-un singur loc – puncte de preluare, client service performant – personalul Pikito este instructat de e-shop-uri și branduri, alături de spații publicitare dedicate, cu un design modern și informații relevante despre acel comerciant.

Primul astfel de magazin comun a fost deschis la Praga, în august 2022, având un trafic lunar în creștere semnificativă. Mai precis, în doar 6 luni, datorită sortimentațiilor și segmentelor diverse de cumpărători din magazin, rata de conversie a achizițiilor din spațiul Pikito se situa între 5-10%. Mai mult decât atât, în prezent, toate unitățile Pikito sunt complet ocupate în Cehia și Slovacia.

Marcel Vargaestok, proprietarul Pikito, punctează: „România este o piață cheie pentru magazinele virtuale care se extind în Europa Centrală și de Est, unde potențialul este dat nu doar de dimensiune, ci și de concurența relativ mică. Localizarea este, de asemenea, importantă pentru succesul pe piața din România, prin adrese locale, numere de telefon sau asistență pentru clienți. În mod ideal, e-shop-ul ar trebui să aibă și o formă de prezență concretă în țară – conform sondajelor, până la 40% dintre utilizatorii online din România nu au încredere într-un magazin virtual dacă nu există concomitent și un magazin fizic sau o sucursală. Așadar, Pikito oferă servicii transfrontaliere prin spații comerciale fizice, pentru a stimula încrederea și creșterea conversiilor pe piețele Europei Centrale și de Est. În plus, simplifică deschiderea unui magazin în câteva săptămâni, fără investiții sau procese legislative dificile, oferind un avantaj pe piață”.

În urma lansării în România, fondatorii Pikito au deschis un magazin în Bratislava (și acesta ocupat total la momentul actual), în Slovacia, dar au în plan și alte potențiale lansări în Europa Centrală și de Sud-Est.

Pikito, soluția omnichannel accesibilă pentru e-taileri

Pikito este o reală oportunitate pentru afacerile desfășurate actualmente exclusiv online, mai ales din punct de vedere financiar. Esența este reprezentată de împărțirea costurilor între e-shop-urile neconcurente. O unitate de vânzare între 500-1.000 m2 poate conține până la 12 magazine. Acestea ar avea fundal comun, zonă de serviciu, cabine de probă și, mai ales, personal bine pregătit. Prin Pikito se poate ajunge la clienți din locații în care nu ar fi profitabilă deschiderea unui magazin fizic pe cont propriu.

În plus, oferă un suport sporit vânzătorilor online, care de multe ori nu sunt familiarizați cu retailul offline, mai ales având în vedere că există multe decizii ce ar putea afecta buna funcționare a magazinului.

Pikito în România

Spațiul comercial comun din România poate găzdui până la 14 e-taileri; în prezent, s-au încheiat deja colaborări cu retaileri precum Made In Japan, Kulina, Nedeto, Parfimo – iar altele sunt în curs de realizare.

Datele interne ale Pikito arată că până la 40% dintre clienți aleg să li se livreze comenzile în magazin, în cazul în care acel magazin este situat într-o zonă din proximitatea lor – iar fondatorii pariază pe cifre similare în ceea ce privește piața locală.

În România, Pikito își propune să devină soluția de bază, în special pentru magazinele online medii și mari care doresc să valorifice experiența fizică, fără implicații financiare extreme. Pentru astfel de e-taileri, un spațiu comercial comun este cea mai bună soluție din punctul de vedere al profitabilității. În acest fel, fiecare dintre magazinele partenere va obține un outlet sau un showroom modern și de înaltă calitate, la costuri accesibile.

Agatinsvet.cz, cel mai mare vânzător de jucării creative din Cehia și partener Pikito afirmă: „Știm de câtă muncă este nevoie pentru a deschide și a conduce un magazin. Prin urmare, apreciem foarte mult atunci când un partener preia aceste griji pe umerii lui și ne permite să ne prezentăm produsele într-un mediu plăcut, profesionist și să oferim clienților un alt punct de vânzare. Apreciem selecția variată de e-shop-uri care nu concurează între ele, ci dimpotrivă, se completează bine prin ofertele lor în spațiul Pikito. În plus, le aseamănă o trăsătură importantă: sunt magazine online dinamice, care lucrează unele pentru altele, iar cross-selling-ul reciproc are sens pentru noi toți.
Și să nu uităm un alt fapt important: magazinele fizice constituie locul în care se fructifică relația cu clientul. Reprezintă o sursă de informare extrem de valoroasă cu privire la consumatori: ce preferințe și obiceiuri de achiziție au, care sunt nevoile sau așteptările lor și așa mai departe”.

Despre Pikito

Pikito este un proiect care are la bază un concept unic în Europa, ce presupune ca e-shop-urile să-și deschidă în mod facil un magazin fizic, prin împărțirea spațiului comercial cu alte e-shop-uri de succes de pe piață, care nu intră însă în sfera concurențială. Investițiile financiare sunt minime și iau forma unei taxe lunare pentru servicii complete oferite.

Pikito este deținut de Kulina Group, companie specializată în comercializarea produselor pentru casă și lifestyle. Kulina Group a fost înființat în 2009, este activ în 5 țări europene (Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, România), are o valoare de piață de ~15 miliarde EUR, reunește 70 de branduri, peste 8.000 de produse și a avut 80.000 de clienți unici din 2020.

Antonín Štětina este CEO al Pikito, avându-i alături pe Vladimír Komár (investitor cu experiență, CEO și proprietar al brandului ceh de cosmetice Dermacol, care operează în Europa și în peste 60 de țări din întreaga lume) și pe Marcel Vargaeštók (coproprietar al Kulina Group, care operează în Europa Centrală și de Est) din postura de investitori.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Centrele de Distrugere Documente din București: Confidențialitate și Protecția Datelor

Publicat

pe

De

În lumea digitală în continuă expansiune, protejarea datelor sensibile și a informațiilor confidențiale este esențială pentru întreprinderi și instituții deopotrivă. Una dintre cele mai importante măsuri de securitate pentru datele fizice este distrugerea corespunzătoare a documentelor. În București, există o serie de centre de colectare specializate care oferă servicii de distrugere a documentelor, contribuind astfel la menținerea confidențialității și la protecția datelor cu caracter personal.

 

Confidențialitate și Protecție

 

Cu toate progresele tehnologice, documentele fizice rămân un aspect semnificativ al vieții noastre de zi cu zi. Întreprinderile, organizațiile guvernamentale și persoanele fizice gestionează în continuare o cantitate semnificativă de documente care conțin informații sensibile sau confidențiale. Acestea pot include rapoarte financiare, dosare medicale, facturi, contracte și multe altele.

 

Protecția acestor date este deosebit de importantă pentru prevenirea fraudelor, a furturilor de identitate și a accesului neautorizat la informații confidențiale. Distrugerea documentelor în mod corespunzător este o modalitate eficientă de a elimina riscurile asociate stocării și arhivării documentelor sensibile.

 

Centrele de Distrugere Documente în București

 

În București, există o gamă variată de centre de colectare specializate în distrugerea documentelor. Aceste centre oferă servicii profesionale și confidențiale pentru eliminarea sigură a documentelor nedorite. Procesul de distrugere a documentelor de arhiva este supravegheat atent și efectuat în conformitate cu cele mai înalte standarde de securitate și protecție a datelor.

 

Majoritatea centrelor de distrugere documente pun la dispoziție clienților containere sigure și cu sistem de închidere în care aceștia pot colecta documentele de distrus. Odată ce containerele sunt pline, personalul specializat al centrului preia documentele și le distrug în mod corespunzător, utilizând tehnologii moderne precum distrugătoare de documente de înaltă performanță sau procese de reciclare specializate.

 

Beneficiile Distrugerii Documentelor

 

Distrugerea documentelor aduce multiple beneficii. Printre acestea se numără:

 

Confidențialitatea datelor: Eliminarea definitivă a documentelor sensibile asigură protecția informațiilor personale și a datelor de afaceri.

 

Conformitatea cu reglementările: Multe organizații sunt obligate să respecte reglementări stricte privind protecția datelor, iar distrugerea documentelor este un pas important în acest sens.

 

Economisirea spațiului: Eliminarea documentelor vechi sau neutilizate eliberează spațiu valoros în birouri și depozite.

 

Protecția mediului: Multe centre de distrugere documente sunt și centre de reciclare, contribuind astfel la protecția mediului prin reciclarea hârtiei.

 

În concluzie, centrele de distrugere documente din București reprezintă un element esențial în protejarea datelor și a confidențialității în lumea modernă. Aceste centre oferă servicii profesionale, sigure și confidențiale pentru eliminarea documentelor sensibile, contribuind astfel la protejarea informațiilor personale și de afaceri. Distrugerea documentelor în mod corespunzător este un pas important în gestionarea eficientă a datelor și în asigurarea conformității cu reglementările privind protecția datelor.

Citeste in continuare

Afaceri

Ce să luați în considerare înainte de achiziționarea unui aparat profesional pentru întins aluatul

Publicat

pe

De

aparat aluat pizza

În bucătăria modernă, unde versatilitatea și calitatea sunt esențiale pentru a oferi clienților preparate delicioase, un aparat profesional pentru întins aluatul devine un instrument indispensabil. Indiferent dacă sunteți un pasionat al artei culinare sau un profesionist în bucătărie, știți că aluatul reprezintă fundamentul multor preparate, precum prăjiturile, pastele, fursecurile și pizza. Secretul unui aluat perfect constă în textura sa netedă și uniformă, lipsită de orice imperfecțiuni. Acest nivel de consistență poate fi atins cu ușurință prin utilizarea unui aparat profesional pentru întins aluat.

În trecut, obținerea unui aluat perfect cerea multă muncă, iar bucătarii și cofetarii petreceau ore în șir aplatizând aluatul manual pentru a obține foi ideale. Cu toate acestea, astăzi avem la dispoziție o soluție eficientă și convenabilă: aparatele profesionale pentru întins aluat (vezi aici aparat aluat pizza profesional).

Indiferent dacă sunteți pasionați de coacerea acasă sau gestionați o brutărie, o cafenea sau o pizzerie, există câteva aspecte importante de luat în considerare înainte de a achiziționa un aparat profesional pentru întins aluatul.

Calitatea este cheia

Primul și cel mai important factor pe care trebuie să îl luați în considerare este calitatea aparatului. Aparatele profesionale pentru întins aluat sunt folosite în mod regulat în industria alimentară, de la cafenele și pizzerii până la restaurante și brutării. Chiar și dacă conduceți o mică afacere de produse de patiserie, mașina dvs. pentru aluat trebuie să poată funcționa întreaga zi cu performanțe excelente.

Calitatea aparatului nu trebuie să fie pusă sub semnul întrebării, deoarece acesta va face parte integrantă din procesul de producție. Pentru a vă asigura că alegeți un aparat de înaltă calitate, verificați dacă este fabricat din oțel inoxidabil, care este rezistent. De asemenea, asigurați-vă că aparatul are o durată de viață lungă pentru a face față utilizării constante.

Un aparat de calitate nu doar că va facilita procesul de pregătire a aluatului, dar vă va și economisi bani pe termen lung, evitând reparațiile frecvente sau înlocuirea lui într-un timp scurt.

Capacitate mare

Indiferent dacă gestionați o mică cafenea sau o brutărie profesională, este important să alegeți un aparat cu o capacitate mare. Acest lucru este crucial pentru a vă asigura că puteți produce suficiente produse pentru cererea clienților. Fie că este vorba despre pizza, prăjituri, sau pâine, un aparat cu capacitate mare poate manipula cantități mari de aluat fără efort suplimentar.

Chiar dacă începeți cu o afacere mică, este întotdeauna o idee bună să investiți într-un aparat cu capacitate mai mare, pentru a evita restricțiile în creșterea afacerii. Cu un aparat de acest tip, veți putea răspunde cererii în creștere a clienților și veți economisi timp prețios.

Grosimea aluatului ajustabilă

Un alt aspect esențial de luat în considerare este grosimea ajustabilă a aluatului. Diferite preparate necesită foi de aluat cu grosimi variate. De exemplu, pizza poate necesita o grosime de aproximativ 5 mm, în timp ce fursecurile pot necesita între 6 mm și 1 cm. Un aparat care vă permite să ajustați grosimea aluatului vă oferă flexibilitate în bucătărie și vă permite să pregătiți o varietate de produse.

Dacă utilizați un aparat cu grosimea aluatului prestabilită, puteți să vă limitați în ceea ce puteți crea în bucătărie. Alegerea unui aparat cu grosime ajustabilă vă oferă posibilitatea de a experimenta și de a dezvolta rețete noi.

Componentele sunt importante

Rolele și curelele reprezintă cele mai importante componente ale unui aparat pentru întins aluat. Verificați dacă jocurile dintre role, prin care trece aluatul, pot fi ajustate și au o durabilitate ridicată. Aceste componente trebuie să fie realizate din materiale de calitate, pentru a rezista uzurii constante.

Automatizare

Într-un mediu aglomerat, eficiența devine crucială. Dacă în prezent lucrați cu aparate manuale pentru întins aluat, este momentul să treceți la variantele automate. Un aparat electric pentru întins aluat poate manipula cantități mari de aluat într-un timp foarte scurt, economisind timp și efort. Acest lucru vă permite să vă concentrați pe alte aspecte ale pregătirii preparatelor și să oferiți clienților dvs. produse de calitate într-un timp mai scurt.

Automatizarea aduce cu sine și beneficiul reducerii erorilor umane. Aparatele automate sunt programate pentru a produce foi de aluat uniforme și consistente de fiecare dată. Aceasta înseamnă că veți obține rezultate constante, indiferent cine operează aparatul, ceea ce este esențial într-un mediu profesional.

Zgomot redus

Mediul de lucru plăcut și concentrat este esențial în bucătărie. De aceea, atunci când alegeți un aparat profesional pentru întins aluat, verificați dacă acesta are un nivel redus de zgomot. Acest lucru vă permite să vă concentrați pe alte sarcini importante în bucătărie, în timp ce mașina își face treaba fără a crea disconfort auditiv. În plus, un aparat cu zgomot redus poate contribui la un mediu de lucru mai plăcut pentru personalul dvs.

În concluzie, alegerea unui aparat profesional pentru întins aluat este o decizie importantă pentru orice bucătar sau antreprenor din industria alimentară. Luând în considerare aceste aspecte cheie, puteți fi siguri că veți achiziționa echipamentul potrivit care vă va ajuta să creați preparate delicioase și să economisiți timp prețios în bucătărie.

Un aparat de calitate cu o capacitate mare, grosime ajustabilă a aluatului, componente durabile și automatizare poate face diferența în producția și succesul afacerii dvs. în industria alimentară în continuă schimbare. Cu un astfel de aparat, veți avea posibilitatea de a dezvolta rețete noi, de a satisface cererea clienților și de a continua să vă îmbunătățiți produsele. Investiția într-un aparat profesional pentru întins aluatul este, fără îndoială, un pas în direcția corectă pentru a vă dezvolta afacerea și pentru a vă oferi clienților dvs. cea mai bună calitate a produselor.

Citeste in continuare

Afaceri

Cum te poate ajuta marketingul in obtinerea mai multor clienti

Publicat

pe

Cum te poate ajuta marketingul in obtinerea mai multor clienti

În era digitală în continuă evoluție, marketingul joacă un rol esențial în creșterea afacerilor. Cu o concurență în creștere în aproape toate industriile, capacitatea de a atrage și reține clienți devine crucială pentru succesul unei companii. Acest articol explorează cum marketingul poate ajuta în obținerea mai multor clienți și prezintă strategii eficiente pentru a atinge acest obiectiv.

I. Definirea Publicului-Țintă

Unul dintre primii pași în dezvoltarea unei strategii de marketing eficiente este definirea clară a publicului-țintă. Cunoașterea demografiei, intereselor și comportamentului clienților potențiali permite o mai bună personalizare a mesajelor de marketing și a ofertelor.

II. Crearea Conținutului de Calitate

Conținutul de calitate este o unealtă puternică pentru atragerea clienților. Bloguri, videoclipuri, infografice și alte tipuri de conținut util și informativ pot atrage audiența și pot dezvolta încrederea în brand.

III. Utilizarea Platformelor de Social Media

Platformele de social media sunt un canal esențial în marketingul modern. Acestea oferă o oportunitate unică de a interacționa cu clienții potențiali și de a distribui conținut. Publicarea regulată și interacțiunea activă cu urmăritorii pot genera loialitate și atrage noi clienți.

IV. Campanii de Email Marketing

Emailul rămâne un instrument puternic în marketing. Trimiteți mesaje personalizate și oferte exclusive clienților din lista de abonați pentru a-i menține angajați și a atrage noi clienți.

V. Analiza datelor și Optimizarea

Monitorizarea rezultatelor campaniilor este crucială. Utilizați instrumente de analiză pentru a înțelege ce funcționează și ce nu, și apoi ajustați strategia în consecință.

Marketingul este o unealtă vitală pentru orice afacere care dorește să obțină mai mulți clienți. Prin definirea publicului-țintă, crearea conținutului de calitate și utilizarea eficientă a canalelor de marketing, companiile pot construi relații solide cu clienții și pot asigura succesul pe termen lung. Este esențial să rămâneți agili, să învățați din rezultatele anterioare și să vă adaptați strategia pentru a satisface nevoile în schimbare ale pieței.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized10 minute inainte

TikTok celebrează comunitatea globală prin raportul Anul văzut pe TikTok: 2023

Raportul celebrează cele mai populare trenduri, creatorii care s-au remarcat și momentele frumoase din acest an, inspirate de comunitatea globală...

Uncategorized3 ore inainte

PENNY România deschide magazinul cu numărul 360

PENNY România continuă în ritm alert planul de expansiune și deschide magazinul cu numărul 360 în  Segarcea, județul Dolj. Începând...

Uncategorized4 ore inainte

Nokian Tyres introduce noi versiuni ale selecției sale de anvelope de vară

Nokian Tyres își actualizează gama de anvelope de vară pentru Europa Centrală pentru autoturisme, vehiculele utilitare sport și vehicule crossroad....

Eveniment5 ore inainte

Academia de Poliție nu și-a suspendat activitatea pentru că le pasă de studenți, ci au trecut în online și i-au trimis acasă pentru a nu mai avea scurgeri de informații din tot ceea ce se întâmplă în instituția de învățământ. – Ziarul Incisiv de Prahova

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Eveniment5 ore inainte

Chaka Sobhani se alătură DDB WW în calitate de Președinte, CCO International

Un lider creativ premiat părăsește Leo Burnett WW pentru a se alătura rețelei DDB București, 6 decembrie 2023 – DDB Worldwide anunță că...

Uncategorized6 ore inainte

25 de proiecte inovatoare merg mai departe în etapa a II-a a competiției Solve for Tomorrow organizată de Samsung România

313 idei au fost înscrise în cea de-a treia ediție a competiției Solve for Tomorrow. Ediția din acest an este...

UncategorizedO zi inainte

TikTok stabilește noi standarde de securitate și sustenabilitate prin Proiectul Clover în valoare de 12 miliarde de Euro

București, 5 decembrie 2023 –  Peste 150 de milioane de oameni din Europa vin în fiecare lună pe TikTok ca să...

EvenimentO zi inainte

AGON by AOC lansează monitoarele ultrawide CU34G2XE/BK și CU34G2XP/BK dedicate pasionaților de gaming

București, 5 decembrie 2023 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT din...

EvenimentO zi inainte

PC Garage lansează campaniile speciale de sărbători

Promoții și oferte până la Crăciun Începe campania “Te echipăm gratuit: cadou carcasă sau sursă la alegere” Încep cele mai tari...

UncategorizedO zi inainte

Kärcher lansează RCF 3 – mopul robotizat, de ultimă generație, care asigură o curățare autonomă

RCF 3 oferă o curățare complet autonomă, similară cu cea folosită de mopurile electrice Kärcher; Tehnologia cu sistem de curățare...

EvenimentO zi inainte

Studiu Aqurate: Sărbătorile de iarnă aduc vânzări cu 28% mai mari decât media lunară anuală, în rândul magazinelor online monitorizate

Cele mai mari creșteri apar în categoriile Mobilier, Echipamente și Accesorii și produse pentru Copii și bebeluși Studiul a fost...

EvenimentO zi inainte

Fapte care nu pot fi acceptate într-un stat care se vrea a fi „de drept”, „nu de drepți” – Ziarul Incisiv de Prahova

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Eveniment2 zile inainte

HONOR anunță viitorul smartphone-urilor pliabile și tehnologiei centrate pe nevoile utilizatorului la Forumul Global Fortune 2023

Brandul global de tehnologie HONOR a participat la Forumul Global Fortune 2023 din Abu Dhabi pentru a discuta despre viitorul...

Uncategorized2 zile inainte

Samsung Galaxy Tab A9 și Galaxy Tab A9+ acum disponibile și în România: Divertisment și Productivitate, accesibile tuturor românilor

Descoperă o lume nouă și captivantă a vizionării imersive, multitasking-ului simplu și conectivității fără întreruperi în ecosistemul Galaxy București, România –...

dozator apa cu bidon dozator apa cu bidon
Uncategorized2 zile inainte

Cum ti se schimba obiceiurile dupa ce achizitionezi un dozator de apa cu bidon?

In lumea agitata de astazi, sa ne amintim sa ne hidratam corespunzator poate fi o provocare! Cu toate acestea, achizitionarea...

Eveniment2 zile inainte

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Știrile Săptămânii