Connect with us

Turism

Parcul Național Cozia, una dintre minunile României

Publicat

pe

Parcul Național Cozia

Un loc de o frumusețe copleșitoare, ce merită vizitat măcar odată în viață! Parcul cu renume este situat în partea central-sudică a Carpaților Meridionali și reprezintă o oază de liniște în inima naturii. Parcul Național Cozia se află în județul Vâlcea și se întinde pe o suprafață uriașă, de 17.100 de hectare.

Flora și fauna parcului sunt cu adevărat splendide! Parcul cuprinde partea de Est a Munților Căpățânii, întregul Masiv Cozia și partea de Sud-Est a Munților Lotru. Parcul este declarat arie protejată datorită faptului că o mulțime de animale și plante protejate se află acolo, în inima munților. În cadrul Parcului Național Cozia se regăsește și Rezervația Naturală Pădurea Călinești Brezoi.

Arealul montan, împânzit de păduri dese de fag, pajiști alpine, grohotișuri și vegetație montană, te fac să te simți de parcă te afli într-un cadru de poveste, de pe vremea zmeilor și a zânelor. Flora parcului cuprinde plante precum Floarea-reginei, clopoțelul de munte, Ligularia, angelica, romanița de munte, albăstreaua de munte sau ochiul găinii.

În ceea ce privește fauna, 6 specii de mamifere au casa în Parcul Național Cozia: ursul brun, râsul, lupul, liliacul comun, liliacul mare cu potcoavă și liliacul cu urechi late. În parc nu se regăsesc doar faună și floră bogate, diversitatea geologică și geomorfică a parcului uimește la rândul său. Pe suprafața arealului montan, se regăsesc peșteri, cheiuri, văi, pajiști, creste calcaroase etc.

Cum ajungi la Parcul Național Cozia?

Accesul se poate face destul de ușor. La Parcul Național Cozia ajungi urmând DN7 (E81). Din Râmnicu Vâlcea până la parc sunt doar 25 km. Locația este foarte aproape și de Hotel Izvoare (o cazare în Căciulata amplasată exact acolo unde trebuie, dacă îți dorești să vizitezi cele mai cunoscute puncte de interes turistic din Vâlcea).

Ce poți face la Parcul Național Cozia?

Parcul are o mulțime de trasee cu dificultăți diferite, dar și diferite activități pe care le poți încerca. Fiecare traseu are punctele sale forte, iar peisajele îți vor tăia cu siguranță răsuflarea! Iată doar câteva dintre ele:

  • Gara Turnu (310m) – Curmătura La Troița (673m) – Muntele Scorțaru – Muchia Turneanu – Cabana Cozia (1.573). Traseul este unul dificil doar iarna, atunci când este zăpadă. Timpul de mers este de 5-5 ½ ore.
  • Gara Lotru (317m) – Vărateca – Muchia Urzicii – Stâna din Rotunda – Vf. Cozia (1.668m) Timpul de mers este de 4-5 ore. Traseul este dificil doar dacă este străbătut iarna, pe zăpadă.
  • Gara Turnu (310m) – Pietrele Roșiei (750m) – Muchia Turneanu – Vf. Cozia (1.668m). Este un traseu ce se parcurge 5-5 ½ ore. Este dificil iarna, pe zăpadă.

Pe lângă traseele montane ce îți pun la încercare spiritul aventurier și te duc în cele mai frumoase zone de munte, în Parcul Național Cozia poți face și alte tipuri de activități. Poți vizita mănăstiri, poți face drumeții și plimbări în natură. Uneori, aici se organizează chiar și tabere și concursuri în aer liber. În funcție de anotimp, poți încerca și diferite sporturi, precum: cățărări, săniuș, sărituri cu parașuta, ciclism, salturi cu parapanta, sporturi nautice etc. De asemenea, poți vizita și zonele rurale din jurul parcului. Localitățile ce trebuie vizitate neapărat dacă te afli în zonă sunt: Perișani, Sălătrucel, Berislăvești, Racovița. Sunt zone pline de tradiție, unde spiritul autentic românesc nu s-a pierdut nici până în ziua de azi.

Activități în natură într-un cadru minunat, desprins din povești, aer curat și oaze de liniște, așa s-ar descrie timpul petrecut în Parcul Național Cozia.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Turism

Cazare în Rădăuți: experimentează tradiția și confortul la un hotel de 4 stele

Publicat

pe

De

Cazare în Rădăuți

A venit momentul pentru să planifici o vacanță în Bucovina, însă nu te poți decide cu privire la cazare? Pentru a te bucura de frumusețea peisajelor naturale, de cultura tradițională și de patrimoniul bogat pe care Bucovina îl are de oferit, ai nevoie de un loc care să completeze sejurul prin confort. 

Cauți o cazare în Rădăuți? 

Hotelul Gerald este unul dintre cele mai populare opțiuni de cazare în Rădăuți. Aflat chiar în inima orașului, este o oază de liniște și confort foarte apreciat de toți turiștii care au trecut pragul acestei unități de cazare.

Cu o istorie bogată în domeniul ospitalității, misiunea echipei The Gerald’s Hotel a fost aceea de a oferi mai mult decât o cameră, de a oferi o experiență fiecărui oaspete. Pentru un plus de confort, camerele sunt amenajate cu bun gust și dotate cu tot ce este necesar pentru o ședere memorabilă: de la pat confortabil și lenjerie de calitate până la un birou care să îți permită să lucrezi, acces Wi-Fi gratuit, TV cu ecran plat și baie privată. Încă de la intrare vei fi întâmpinat de un personal cu zâmbetul pe buze și prietenos. Personalul este mereu la dispoziția ta, pregătit să îți ofere cele mai bune sfaturi și sugestii pentru a-ți face șederea cât mai plăcută.

În plus, The Gerald’s Hotel dispune de o gamă largă de facilități pentru oaspeții săi. Întrucât ai ales o cazare în Rădăuți, este inevitabil să nu vrei să explorezi călătoria culinară a Bucovinei. De aceea, în cadrul hotelului există un restaurant care servește preparate delicioase atât din bucătăria tradițională românească, dar și cea internațională. Chefii îți stau la dispoziție și cu meniuri pentru diete speciale sau pentru copii. Totodată, este locul perfect pentru a-ți începe dimineața cu o cafea proaspăt măcinată și cu un mic dejun tip bufet, à la carte sau continental.

Dacă ești iubitor de aer liber, te poți bucura de o băutură răcoritoare și de liniște pe terasa special amenajată. De asemenea, în interiorul hotelului găsești și o zonă de bar, cu băuturi rafinate. Pentru o experiență completă la unitatea de cazare din Rădăuți, hotelul are și o sală de fitness cu intrare gratuită pentru toți oaspeții.

Ai un eveniment business în Rădăuți?

Eleganța și intimitatea hotelului de 4 stele îl fac ideal și pentru evenimente business. De aceea, există o sală de conferințe bine echipată pentru evenimente de afaceri. Indiferent că este vorba de un webinar, un meeting sau o lansare de carte, personalul îți stă la dispoziție cu servicii premium pentru un eveniment pe măsură. 

Obiective turistice în Rădăuți

Pentru a putea explora minunile Bucovinei, hotelul este amplasat la 19 km de Mănăstirea Sucevița, la 32 km de Mănăstirea Putna, iar Mănăstirea Humor se află la 38 km de hotel. Această unitate de cazare în Rădăuți este 46km de aeroportul internațional din Suceava, dar și la 200m de stația de tren Halta Rădăuți GARA MICĂ. 

În concluzie, dacă ești în căutarea unei cazări confortabile și servicii impecabile în Rădăuți, Hotel Gerald este alegerea perfectă pentru tine. O recomandăm cu drag și suntem siguri că vei avea parte de o experiență de neuitat!

Citeste in continuare

Turism

Sighisoara – Un importat centru turistic al tarii

Publicat

pe

De

Sighisoara

Daca esti pasionat de istoria medievala, atunci este momentul sa ajungi in universul culturii si civilizatiei stravechi, la Sighisoara.

Vorbim despre un oras istoric foarte bine pastrat, cu o datare inregistrata inca din secolul al XII-lea. Principalul punct de atractie al acestui oras este reprezentat de arhitectura medievala splendida, dar si de zidul de aparare intact. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca pe durata vacantei tale la Sighisoara vei putea descoperi case medievale bine conservate, strazi pietruite si turnuri de aparare cu adevarat impresionante.

Stiai ca Vlad Tepes, unul dintre cei mai importanti domnitori ai Tarii Romanesti, s-a nascut la Sighisoara?

Practic, acest oras este un centru cultural si istoric semnificativ pentru tara noastra. Odata ce ai ajuns la Sighisoara, te gandesti probabil ce ai putea sa vizitezi in fascinanta zona. Ei bine, incepem cu Cetatea de la Sighisoara, care este situata pe o colina de la marginea orasului. Zidurile ce inconjoara cetatea se intind pe o suprafata de aproximativ 1 km, iar cele 8 turnuri impresioneaza prin designul lor.

In partea interioara a cetatii vei regasi numeroase imobile ce au fost restaurate, cat si o biserica ce a fost construita in secolul al XIV-lea. An de an, la Cetatea de la Sighisoara se organizeaza un festival medieval cunoscut sub denumirea de „Festivalul Sighisoarei”.

Printre principalele obiective ale acestui festival se numara readucerea la viata a atmosferei medievale. Turisti din toate colturile lumii aleg sa ia parte la festival, fiind entuziasmati sa descopere mai multe detalii despre specificul zonei, iar sa gasesti o cazare in Sighisoara poate fi o adevarata provocare in acea perioada.

Peisaje pitoresti de exceptie

Pe langa atractiile turistice, Sighisoara se dovedeste a fi o destinatie de vacanta interesanta si din prisma peisajelor. Situata intr-o zona pitoreasca a Transilvaniei, aici poti sa admiri peisaje care mai de care mai frumoase. Dealurile, muntii acoperiti de paduri si vegetatia sunt doar cateva din motivele pentru care Sighisoara este o varianta excelenta. Pe durata lunilor de vara poti sa planifici drumetii montane si sa ai parte de numeroase activitati in aer liber.

Biserica din Sighisoara se numara printre obiectivele turistice de renume din zona. Cunoscuta si sub denumirea de „Biserica Manastirii Dominicane”, aceasta prezinta un design gotic si este totodata decorata cu vitralii, picturi murale si sculpturi.

Ceea ce este bine de stiut ca in oras se afla si Casa Vlad Dracul, un imobil asupra caruia planeaza diferite legende. La momentul actual, casa a fost transformata in muzeu, prezentand viata controversatului domnitor.

Si Piata Centrala din Sighisoara este deseori vizitata de turisti, tocmai datorita existentei restaurantelor, teraselor si a altor localuri unde acestia se pot bucura de preparate cu specific local.

Prin urmare, Sighisoara este considerata a fi un mic colt de rai pentru persoanele ce isi doresc sa descopere mai mult din atmosfera medievala de altadata. Aici te vei simti ca la curtile regale ale marilor familii imperiale, traind o experienta unica.

Citeste in continuare

Turism

Drăgășani – raiul vâlcean al degustătorilor de vin

Publicat

pe

De

Drăgășani

Drăgășani este un oraș situat în partea de sud a județului Vâlcea, la 53 km de Municipiul Râmnicu Vâlcea. Orașul este supranumit „Toscana României”, fiind pe locul 3 al ținuturilor viticole din România. Pasionații îl numesc un adevărat “rai” al vinului.

Prin ce se face remarcat orașul Drăgășani

Oriunde am călători, întâlnim mereu ceva nou, iar orașul Drăgășani este cu adevărat spectaculos, plin cu peisaje de neuitat. Orașul este cunoscut pentru producția sa uimitoare de vin.  Dacă și tu îți dorești să deguști cele mai bune și mai rafinate vinuri românești, îți recomandăm să vii aici!

Afacerile cu vin din Drăgășani nu sunt doar unele locală, ci s-au răspândit în toată țara. Vinurile sunt cu adevărat o delicatesă, trebuie să fi încercat cel puțin o dată în viață sau să fi auzit de Feteasca Neagră, Sauvignon Rose sau Negru de Drăgășani.

De un lucru poți fi sigur, și anume, de gustul și prospețimea vinurilor, care sunt absolut perfecte!

Încă de când vei începe să te apropii de oraș, vei putea observa că aproape fiecare locuitor își afișează propria producție de vin. Vinul este făcut 100% natural, după rețete străvechi.

Ce poți vizita în Drăgășani?

Nici în ceea ce privește vizitarea obiectivelor turistice, nu vei fi dezamăgit. Iar dacă ai noroc, s-ar putea să te întâlnești cu oameni care îți vor povesti despre marea cultură a vinului. Așa că, îți recomandăm câteva locații de-a dreptul grozave, care cu siguranță vă vor încânta sufletul!

  • Crama Știrbey – Este situată pe Dealul Oltului și se întinde pe o suprafață totală de 28 de hectare. Ea deține marca de vinuri Prince Știrbey.  Vinurile propuse vizitatorilor includ vinuri albe, (precum Fetească Regală, Tămâioasă Românească Dulce), vinuri roșii (Negru de Drăgășani, Novac, Merlot) și vinuri spumante (Rose, Cramposie).
  • Crama Avincis – Este localizată pe Dealul Viilor, cu o priveliște magnifică asupra Oltului. Un drum pietruit, ușor șerpuit, duce la o cramă frumoasă formată din două părți: una tipic românească și una modernă, spectaculoasă. Grădina cramei este spațioasă, evocând un sentiment de pace și de liniște. Se pot degusta vinuri albe (Crâmpoșenie Selecționată, Pinot Gris, Fetească Regală, Tămâioasă Românească), vinuri roșii (Merlot, Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Negru de Drăgășani) şi vinuri Rose.
  • Domeniul Drăgași – Se află pe Dealul Viilor. Este o cramă de mici dimensiuni, perfectă pentru cei care preferă locurile restrânse. Se întinde pe 7 hectare și este deschisă publicului din 2010. De asemenea, se poate face și un tur al cramei, pe lângă degustarea de vinuri.

Dacă treceți prin Vâlcea, îți recomandăm să savurezi neapărat un pahar de vin, cum nu ai mai gustat până acum. O zi petrecută la una dintre cramele prezentate mai sus cu siguranță va rămâne o amintire de neuitat! Cei mai mulți care trec pe aici rămân extrem de multumiți de ospitalitatea oamenilor și profund rămân impresionați de peisajul locului.

Recomandare de cazare în Vâlcea

Dacă drumul tău se îndreaptă spre acest judeţ și împrejurimile sale, ai nevoie de o cazare în Vâlcea ca la carte, pentru ca vacanța ta să fie una perfectă! Vâlcea este o zonă ce merită vizitată de-a fir a păr, fiind un județ cu obiective turistice spectaculoase. Iar pentru a descoperi toate aceste lucruri, ai nevoie de câteva zile bune.

În cazul în care îți dorești să vizitezi Vâlcea, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziționat într-o locație de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care și poziția, ce facilitează accesul ușor la cele mai renumite puncte turistice.

În plus, hotelul vă pune la dispoziție numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Social5 ore inainte

De ce sunt rafturile metalice o soluţie ingenioasă pentru garajul tău?

Garajul este un loc unde depozitezi deseori fel de fel de obiecte, ceea ce înseamnă că ar trebui să ai...

EvenimentO zi inainte

„Frumusetea” si „splendoarea” din „inteligenta” artificiala emanata de edilul Andrei Volosevici – in diagonala cu Bachus – Ziarul Incisiv de Prahova

„Primarie pe persoana fizica”…” Volosevici da din nou dovada ca prezenta sa in fruntea Ploiestiului este un accident al istoriei...

AfaceriO zi inainte

Cum să obții un credit rapid fără anaf

În momentele de nesiguranță financiară, posibilitatea de a accesa un credit urgent fără anaf poate fi esențială. Indiferent dacă trebuie...

Uncategorized2 zile inainte

Încep calificările naționale pentru Campionatul Mondial de Esports de la Iași

România, în calitate de țară organizatoare, va avea jucători și echipe direct calificate la Campionat, fără a mai fi nevoie...

Uncategorized2 zile inainte

XPG lansează sursa CYBERCORE II certificată ATX3.0 Platinum și PCIe 5.0 ready

XPG, furnizor de sisteme, componente și periferice pentru gameri, profesioniștii Esports și pasionații de tehnologie, a anunțat astăzi lansarea globală...

Eveniment2 zile inainte

„Primarie pe persoana fizica”…” Volosevici da din nou dovada ca prezenta sa in fruntea Ploiestiului este un accident al istoriei pe care il regreta chiar si cei mai devotati sustinatori ai sai” – Ziarul Incisiv de Prahova

Primăria Ploieşti încearcă să obţină eşalonarea unei datorii de aproape 10 milioane de euro pe care o are către fostul...

Uncategorized3 zile inainte

Noua serie Galaxy A prezentată oficial în România

Noua serie Samsung Galaxy A, cea mai populară gamă de smartphone-uri din portofoliul companiei, a fost prezentată oficial în România. Cele...

Uncategorized3 zile inainte

Noul monitor ultra wide de la Philips înlătură nevoia unui ecran secundar

București, 28 martie 2023 – Philips 45B1U6900C îmbină două monitoare într-unul singur. Noul monitor are scopul de a facilita fluxul de...

Eveniment3 zile inainte

Stimați cetățeni, să nu vă mirați prea mult când veți vedea pe străzi polițiști în boxeri, bermude, pijamale, etc, care vor desfășura activități polițienești în timpul liber – Ziarul Incisiv de Prahova

Și totuși, cine este Nicu Marcu, de unde vine șeful ASF, și cum a ajuns acolo? A devenit evident pentru...

Afaceri4 zile inainte

Credit cu aprobare pe loc în România printr-o IFN: Cum să eviți capcanele și să faci alegeri informate

Creditele cu aprobare pe loc în România oferite de instituțiile financiare nebancare (IFN) pot reprezenta o soluție rapidă și convenabilă...

Exclusiv4 zile inainte

Xiaomi lanseaza Seria Redmi Note 12 in Romania

Seria Redmi Note 12 continuă să aducă caracteristici exclusive de nivel flagship la dispozitive din gama upper-mid range, redefinind fotografia...

Eveniment4 zile inainte

La mulți ani SRI – Serviciul Român de Informații – Ziarul Incisiv de Prahova

Prima victima din dosarul disjuns cu paletii (am dezvaluit, in exclusivitate ca sunt doua dosare disjunse, unul pe spalare de...

Eveniment6 zile inainte

„Cu afaceri ilegale ma ocup și fac multi bani”, pare sa fie motto-ul „celebrului” Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL

Prima victima din dosarul disjuns cu paletii (am dezvaluit, in exclusivitate ca sunt doua dosare disjunse, unul pe spalare de...

Afaceri6 zile inainte

Când trebuie să luați în considerare un credit urgent online in 2 minute

Atunci când vine vorba de împrumuturi, luați în considerare creditul urgent online 2 min. Acest tip de finanțare oferă condiții...

Eveniment7 zile inainte

Ziua Poliției Române – 25 martie 2023 – Ziarul Incisiv de Prahova

De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției Române prin subordonarea ei neaveniților care conduc țara, prin subfinanțarea ei,...

UncategorizedO săptămână inainte

AGON by AOC lansează noul monitor pentru gaming de 32″, cu 240 Hz, HDR și timp de răspuns GtG de până la 1 ms

București, 23 martie 2023 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT...

Știrile Săptămânii