Connect with us

Administrație locală

Calitățile și atribuțiile unui bucătar

Publicat

pe

Ce face un Chef?

Un bucătar în uniformă supraveghează o bucătărie de restaurante. Un bucătar plănuiește meniul, menține bugetul, selectează articolele din meniu, pregăteste mâncarea, achiziționează consumabile, asigură calitatea serviciilor, asigură siguranța și gestionează personalul. Există o mulțime de muncă care merge în a deveni un bucătar. Bucătarii se asigură că mesele sunt gătite și condimentate corespunzător și că sunt plăcute ochiului. Plata variază foarte mult în funcție de locație și restaurantele mai frumoase sau mai luxoase plătesc, în general, cel mai mult.

Cum să devii bucătar?

Un bucătar are, în general, o diplomă de colegiu, dar mulți angajatori acceptă acum solicitanți de la colegii comunitare, școli de artă culinară sau școli tehnice. Forțele Armate au ucenicii, de asemenea. Poți fi numit în continuare bucătar fără o educație formală, dar ai avea ani de experiență în industria restaurantelor. O educație culinară poate fi vitală, deoarece a fi bucătar înseamnă că puteți conduce un restaurant până la instruirea oricărui personal bucătar, să cumpărați mâncarea cu care va trebui să gătiți, să creați meniul și să prețuiți elementele din meniu.

Descrierea postului unui bucătar

Un bucătar-șef se ocupă de bucătărie în restaurante sau în alte locuri unde se servește mâncarea. Ei urmăresc toată activitatea și pregătirea alimentelor cu orice personal care ar ajuta în bucătărie. Ei supraveghează pregătirea alimentelor pentru garnitura și prezentarea acesteia, precum și condimentele pentru un gust perfect. Un bucătar comandă alimente sau consumabile de bucătărie și oferă angajatorului estimări de costuri. Ei monitorizează orice cerințe de personal și programe de producție pentru a se asigura că orice servicii sunt livrate la timp.

Un bucătar sau bucătar-șef trebuie să aibă cunoștințe despre prepararea, producția și prelucrarea alimentelor. Ei trebuie să aibă cunoștințe despre client și servicii personale pentru a obține satisfacția clienților. Acestea trebuie să fie actuale în ceea ce privește siguranța și securitatea publică. Un bucătar ar trebui să fie calificat în monitorizarea, coordonarea și în mod eficient vorbind cu alții. Ei au nevoie de abilități de gestionare a timpului, ascultare activă, judecată și luare a deciziilor. El sau ea are capacitatea de a crea o idee sau o nouă aplicație pentru a îmbunătăți performanța la locul de muncă în rândul personalului sau ei înșiși.

Un bucătar-șef ar antrena și dezvolta alt personal în bucătărie pentru a-și îmbunătăți abilitățile. Pentru că o bucătărie depinde de un efort de echipă cooperativă, bucătarul sau bucătarul șef ar încuraja personalul să aibă respect reciproc și încredere unul pentru celălalt. Un bucătar-șef sau bucătar șef poate fi găsit lucrând în restaurante, gospodării private, hoteluri, cazinouri sau alte locuri de servicii alimentare. Ei lucrează o varietate de ore, cum ar fi, dimineața devreme, serile târzii, sărbătorile și weekend-urile. Această ocupație este foarte rapidă și, în mod normal, are ore cu normă întreagă. Ar trebui să vă așteptați la o concurență puternică, în special la restaurante, cazinouri sau hoteluri de lux, din cauza salariului mai mare plătit în aceste locuri.

Fișa postului unui bucătar

Un anunț de angajare caută o persoană care să îndeplinească următoarele responsabilități:

Planifică și gestionează funcționarea zilnică a unui program de servicii alimentare într-un restaurant, unde mesele formale și cateringul sunt o bază regulată, substanțială a funcționării totale a alimentelor.

Dezvoltă catering zilnic și meniuri de specialitate. Pregătește și/sau supraveghează pregătirea meselor care implică atât metode de gătit standard până la moderat complexe, cât și metode noi de gătit.

Echilibrează valoarea nutritivă a meniurilor și asigură calitatea programului total de foodservice.

Elaborează bugetul de funcționare, identificând forța de muncă, echipamentele și elementele de cost de aprovizionare. Controlează prețurile; comandarea, depozitarea și eliberarea alimentelor; și metodele și tehnicile de producție alimentară.

Direcționează subordonații în toate fazele de preparare a alimentelor.

Curs pentru gătit

Urmând un astfel de curs, veți învăța:

Principiile chimice și fizice care stau la baza gătitului de zi cu zi și a tehnicilor haute cuisine.

Cum pot bucătarii să folosească enzimele pentru a face alimente care altfel ar fi imposibile.

Cum să utilizați metoda științifică pentru a afla cum funcționează o rețetă și să găsiți modalități prin care ați putea să o îmbunătățiți.

Cum să gândești ca un bucătar și un om de știință.

 

FUNCȚIILE UNIFORMEI DE CHEF: CUM SĂ TE ÎMBRACI ÎN BUCĂTĂRIA PROFESIONALĂ?

O uniformă de bucătar funcționează mult mai mult decât o haină pe care trebuie să o porți la serviciu. Fiecare parte a ansamblului tău joacă un rol specific în protejarea ta de pericolele din bucătaria de zi cu zi. O uniformă tipică de bucătar este o jachetă de bucătar, pantaloni de bucătar, o pălărie, un neckerchief, un șorț, pantofi buni rezistenți la alunecare și, uneori, un prosop de mână. Chiar dacă nu ți se cere să porți toate părțile ansamblului, uniforma ta de bucătar servește totuși unui scop.

Să discutăm despre ce este concepută fiecare parte a uniformei tale de bucătar. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că nu este doar o declarație de modă – fiecare articol de îmbrăcăminte servește unei funcții specifice.

FUNCȚIILE UNIFORMEI CHEF

Jachete Chef

Jachetele, tunicile chef sunt o parte importantă a uniformei de bucatar. Deoarece geaca ta de bucătar este în mod tradițional cu două sâni, ești protejat împotriva scurgerilor fierbinți, a stropilor, a arsurilor și a altor ghinioane de bucătărie. Designul jachetei de bucătar vă permite, de asemenea, să desfaceți o clapetă și să treceți la o față mai curată dacă trebuie să ascundeți petele sau scurgerile. Mânecile uniforme de bucătar sunt lungi pentru a-ti proteja brațele de arsuri, stropi și abur.

Chef pălării

Cea mai recunoscută parte a uniformei de bucătar este pălăria de bucătar – pălăria clasică de gătit franceză sau „toque blanche” este literalmente tradusă ca „pălărie albă”. Deși vin într-o varietate de forme în dimensiuni, cele mai multe sunt înalte și plisate. Ele servesc pentru a păstra părul din mâncare și transpirație de pe față.

Chef pantaloni

Chef Pantalonii sunt de multe ori baggy cu talie elastică și modele ciudate, și sunt absolut esențiale în protejarea bucătari. În ciuda temperaturilor fierbinți din bucătărie, pantalonii lungi de bucătar sunt meniți să vă protejeze picioarele de scurgeri, stropi și arsuri. Forma pungă a pantalonilor de bucătar păstrează alimentele și lichidele fierbinți de la contactul cu pielea ta. Niciodată manșetă partea de jos a pantalonilor-manșete capcana opărire alimente și lichide. Talia este necesară pentru îndepărtarea rapidă.

Chef șorțuri

Chef Apron este o uniforma de bucatar esentiala. Acesta servește ca o barieră suplimentară împotriva stropilor fierbinți, a alimentelor fierbinți și a altor pericole de bucătărie. Nu folosiți șorțul pentru a șterge scurgerile, mizeriile sau mâinile – prosoapele sunt disponibile în acest scop. Cu toate acestea, puteți utiliza șorțul de bucătar pentru a lua în mod convenabil vasele fierbinți din cuptor. Cu cât este mai curat șorțul de bucătar și uniforma de bucătar, cu atât aspectul tău este mai profesionist.

Pantofi Chef

Pantofii de bucătar robusti, confortabili, anti-alunecare sunt o uniformă de bucătar esențială. Dacă purtați sandale, pantofi deschiși, pantofi de tenis sau pantofi de orice alt fel, vă creșteți șansele de a fi ars sau rănit prin căderea cuțitelor. Anumite mărci de încălțaminte sunt special realizate pentru bucătării care sunt în picioare pentru perioade lungi de timp.

Amintiți-vă de bucătari, păstrați uniforma de bucătar curată, îndepărtați bijuteriile atunci când gătiți, nu purtați parfum și purtați doar uniforma de bucătar în bucătărie pentru a preveni contaminarea germenilor și bacteriilor în uniforma de bucătar profesionist.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Avantajul de a cumpara piese utilaje agricole folosind platforma online

Publicat

pe

De

Utilizate pe scara larga, utilajele agricole sunt folosite zilnic pentru ca munca campului si a pamantului sa poata fi efectuata de fiecare fermier. Avand in vedere aceasta utilizare extinsa a dispozitivelor, intretinerea regulata este esentiala pentru a optimiza durata de viata a acestor masini. Inlocuirea pieselor defecte se poate face in deplina liniste pentru a anticipa aparitia unei posibile defectiuni care ar putea cauza probleme de productivitate. Cu toate acestea, nimeni nu este niciodata ferit de neprevazut, defectiunile nu trebuie niciodata excluse. Cautarea unei piese de schimb de calitate devine urgenta intr-o astfel de situatie, deoarece aparatul trebuie sa gaseasca rapid o functie corecta. Depanarea se dovedeste a fi cea mai buna optiune pentru a evita cheltuirea unei sume uriase pentru achizitionarea de utilaje agricole noi. Daca aceasta este decizia, persoana interesata trebuie sa gaseasca vanzatorul care sa-i poata asigura un raport calitate-pret bun. Multi comercianti care promoveaza oferte online sugereaza o varietate de marci si referinte. Magazine precum piesemasiniagricole.ro ofera o gama vasta de piese accesorii pentru utilaje agricole, iar experienta de peste 10 ani ii recomanda conform standardelor!

Achizitia online de piese agricole se dovedeste a fi cea mai avantajoasa varianta, datorita diversitatii de modele si abundentei de marci care ofera articole pe internet. Persoanele care cauta utilaje agricole pot ramane acasa sau la locul de munca pentru a gasi produse care le-ar putea interesa. Nu este nevoie sa va deplasati sau sa mergeti inainte si inapoi, conexiunea la diferitele site-uri de comert electronic va permite sa aveti toate referintele la indemana. Actiunea lor finala in aceasta investigatie ramane consultarea paginilor magazinelor online care comercializeaza piesele. Fisele tehnice care definesc caracteristicile referintelor permit directionarea alegerii catre modelul potrivit pentru dispozitivul personal, dar care se incadreaza si in bugetul alocat acestei achizitii. Cu toate elementele disponibile gasite pe internet, fermierul are posibilitatea de a proceda la compararea ofertelor. In plus, unii comercianti electronici pun la dispozitia utilizatorilor o echipa tehnica sau de asistenta. Clientii pot solicita clarificari pe site-ul piesemasiniagricole.ro  cu privire la un anumit model inainte de a comanda.

Inainte de era digitala si de boom-ul comertului electronic, gasirea pieselor de schimb produse de marci importante nu era usoara. Insa, odata cu aparitia internetului si competitia dintre diversii protagonisti, vanzatorii nu ezita sa ofere cele mai bune oferte colaborand cu marci de renume din acest sector. Cu toate acestea, modelele standard si de baza isi completeaza referintele astfel incat toti fermierii, indiferent de capacitatea lor, sa poata obtine piesele de schimb care le satisface nevoile. Piesele de cuplare, lichidele de racire si filtrele se numara printre elementele clasificate printre produsele de baza ale unei masini agricole. Cei care cauta piese presa de balotat Bamford pot gasi totul pe site-ul piesemasiniagricole.ro

Citeste in continuare

Administrație locală

Sculptura artei asiatice | san-deco.com

Publicat

pe

Oriental Îndepărtat cuprinde o gama largă de diferite sculpturi, de la miniaturi superbe până la cele colosale. În India, Japonia dar și China fiecare își are propriul stil distinctiv. În prima civilizație din valea Indusului s-au creat câteva sculpturi extrem de remarcabile. Au fost singurele din acea perioadă care s-au realizat. În zilele noastre mai puteți găși sculptura Buddha care se află într-un magazin cadouri online specializat pe sculpturi.

În prezent predomină bijuteriile lucrate manual și pictate manual pentru că își mențin o calitate mult mai bună. Una dintre multitudinea de Brățări Lemn „Elegance” SAN-DECO sunt cu adevărat bijuterii deosebit de elegante și apreciate de multe femei.

Arta Indiana

În India au luat naștere hinduismul, jainismul și budismul. Arta Indiana a manifestat puternice influențe religioase, vechii indieni trăiau și vedeau tot ce înseamnă viață și artă, care era defapt sculptură. Sculpturile lor erau de regulă elegante, extrem de frumoase, opulente și prezentau o carnație splendidă care nu își atinsese maturitatea și care sugera o dezvoltare organică. Reprezentările lui Buddha la început erau interzise, ulterior când acest lucru a fost permis a început să se extindă pe un stil greco-budist cu ajutorul influențelor putrenice grecești de nord-vest. O sculptură cu Buddha – sculptură în lemn de Suar este destul de căutată în zilele noastre datorită istoriei despre care s-a vorbit un timp îndelungat. Arta budistă și arta hindusă au avut influențe și peste hotarele Indiei. În Tibet, Japonia și China budismul a creat tradiții artistice complexe.

Arta în China

Stilul chinezesc nu s-a distrus niciodată, indiferent de cuceritor, trăsăturile esențiale erau mereu existente. Cultura chineză a avut cea mai îndelungată tradiție neîntreruptă. Arta chinezeaca datează din antichitate și conducătorul își câștigase rolul de “fiu al cerului”. Chinezii creau vase robuste din bronz care aveau un aspect sinistru și aveau simboluri abstracte. Ei realizau și creaturi mitice, cum ar fi dragonii.  A existat și perioada dinastiei Han care era cunoscuta prin obiecte care însoțeau cavourile împreună cu îmbrăcăminte, bijuterii și cosmetice. În perioada Tang chinezii au descoperit și metoda de producere a porțelanului. Au început decorațiunile aplicate pe porțelan cu care a înfrumusețat vesela.

Arta japoneză

Japonia a fost izolată de marile civilizații. În secolele V și VI literatura, ramurile artei și religia budistă a pătruns în Japonia și influențele Chinei au devenit foarte importante. Ulterior și-a putut transforma propria trăsătură națională a țării. În sculptura japoneză portretele au devent mult mai semnificative decât erau în China. Artizanatul este o pictură japoneză care este complet diferită, reprezantand scene de acțiuni violente, diferite față de tradițiile chineze. Simțul artistic japonez a afectat aproape toate laturile japoneze, de la fastuosul ritual al servirii ceailului până la aranjarea florilor. Pentru pictură, japonezii au preferat culorile plate dar pline de vitalitate.

Cele mai admirate exemplare în arta japoneză sunt gravurile colorate care s-au produs după secolul al XVIII – lea. Așa au apărut și gravuri inspirate din viața obișnuită, scene treatrale, întâmplări amoroase și sentimentale. Aceste gravuri au avut o influență majoră de dezvoltare a picturii europene și astăzi sunt figuri proeminente în istoria artei.

 

Citeste in continuare

Administrație locală

Consultare publica despre « Planurile de actiune destinate gestionarii si reducerii zgomotului in Municipiul Bacau »

Publicat

pe

De

 

Primaria Municipiului Bacau anunta publicul interesat asupra dezbaterii « Planurilor de actiune destinate gestionarii si reducerii zgomotului in Municipiul Bacau » , elaborate in conformitate cu prevederile Hotararii nr.321/2005 privind evaluarea si gestionarea zgomotului ambiant, cu modificarile si completarile ulterioare.

Consultarea publica va avea loc in data de 05.07.2018, ora 13.00 la Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau, Calea Dr. Alexandru Safran nr.145.

Documentatia supusa dezbaterii poate fi consultata la sediul Primariei Municipiului Bacau si pe site-ul institutiei www.municipiulbacau.ro, in sectiunea Informatii > Harti de zgomot.
Comentariile, intrebarile sau opiniile pot fi transmise si in scris la sediul Primariei Municipiului Bacau sau pe adresa de e-mail contactprimarie@primariabacau.ro, pana la data de 05.07.2018.

Persoana de contact: Gabriel Gritcu tel.0741183198

Lasa un comentariu

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized3 ore inainte

PENNY România deschide magazinul cu numărul 360

PENNY România continuă în ritm alert planul de expansiune și deschide magazinul cu numărul 360 în  Segarcea, județul Dolj. Începând...

Uncategorized4 ore inainte

Nokian Tyres introduce noi versiuni ale selecției sale de anvelope de vară

Nokian Tyres își actualizează gama de anvelope de vară pentru Europa Centrală pentru autoturisme, vehiculele utilitare sport și vehicule crossroad....

Eveniment4 ore inainte

Academia de Poliție nu și-a suspendat activitatea pentru că le pasă de studenți, ci au trecut în online și i-au trimis acasă pentru a nu mai avea scurgeri de informații din tot ceea ce se întâmplă în instituția de învățământ. – Ziarul Incisiv de Prahova

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Eveniment5 ore inainte

Chaka Sobhani se alătură DDB WW în calitate de Președinte, CCO International

Un lider creativ premiat părăsește Leo Burnett WW pentru a se alătura rețelei DDB București, 6 decembrie 2023 – DDB Worldwide anunță că...

Uncategorized6 ore inainte

25 de proiecte inovatoare merg mai departe în etapa a II-a a competiției Solve for Tomorrow organizată de Samsung România

313 idei au fost înscrise în cea de-a treia ediție a competiției Solve for Tomorrow. Ediția din acest an este...

Uncategorized24 de ore inainte

TikTok stabilește noi standarde de securitate și sustenabilitate prin Proiectul Clover în valoare de 12 miliarde de Euro

București, 5 decembrie 2023 –  Peste 150 de milioane de oameni din Europa vin în fiecare lună pe TikTok ca să...

EvenimentO zi inainte

AGON by AOC lansează monitoarele ultrawide CU34G2XE/BK și CU34G2XP/BK dedicate pasionaților de gaming

București, 5 decembrie 2023 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT din...

EvenimentO zi inainte

PC Garage lansează campaniile speciale de sărbători

Promoții și oferte până la Crăciun Începe campania “Te echipăm gratuit: cadou carcasă sau sursă la alegere” Încep cele mai tari...

UncategorizedO zi inainte

Kärcher lansează RCF 3 – mopul robotizat, de ultimă generație, care asigură o curățare autonomă

RCF 3 oferă o curățare complet autonomă, similară cu cea folosită de mopurile electrice Kärcher; Tehnologia cu sistem de curățare...

EvenimentO zi inainte

Studiu Aqurate: Sărbătorile de iarnă aduc vânzări cu 28% mai mari decât media lunară anuală, în rândul magazinelor online monitorizate

Cele mai mari creșteri apar în categoriile Mobilier, Echipamente și Accesorii și produse pentru Copii și bebeluși Studiul a fost...

EvenimentO zi inainte

Fapte care nu pot fi acceptate într-un stat care se vrea a fi „de drept”, „nu de drepți” – Ziarul Incisiv de Prahova

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Eveniment2 zile inainte

HONOR anunță viitorul smartphone-urilor pliabile și tehnologiei centrate pe nevoile utilizatorului la Forumul Global Fortune 2023

Brandul global de tehnologie HONOR a participat la Forumul Global Fortune 2023 din Abu Dhabi pentru a discuta despre viitorul...

Uncategorized2 zile inainte

Samsung Galaxy Tab A9 și Galaxy Tab A9+ acum disponibile și în România: Divertisment și Productivitate, accesibile tuturor românilor

Descoperă o lume nouă și captivantă a vizionării imersive, multitasking-ului simplu și conectivității fără întreruperi în ecosistemul Galaxy București, România –...

dozator apa cu bidon dozator apa cu bidon
Uncategorized2 zile inainte

Cum ti se schimba obiceiurile dupa ce achizitionezi un dozator de apa cu bidon?

In lumea agitata de astazi, sa ne amintim sa ne hidratam corespunzator poate fi o provocare! Cu toate acestea, achizitionarea...

Eveniment2 zile inainte

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Eveniment4 zile inainte

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE – Ziarul Incisiv de Prahova

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Știrile Săptămânii