Connect with us

Administrație locală

Calitățile și atribuțiile unui bucătar

Publicat

pe

Ce face un Chef?

Un bucătar în uniformă supraveghează o bucătărie de restaurante. Un bucătar plănuiește meniul, menține bugetul, selectează articolele din meniu, pregăteste mâncarea, achiziționează consumabile, asigură calitatea serviciilor, asigură siguranța și gestionează personalul. Există o mulțime de muncă care merge în a deveni un bucătar. Bucătarii se asigură că mesele sunt gătite și condimentate corespunzător și că sunt plăcute ochiului. Plata variază foarte mult în funcție de locație și restaurantele mai frumoase sau mai luxoase plătesc, în general, cel mai mult.

Cum să devii bucătar?

Un bucătar are, în general, o diplomă de colegiu, dar mulți angajatori acceptă acum solicitanți de la colegii comunitare, școli de artă culinară sau școli tehnice. Forțele Armate au ucenicii, de asemenea. Poți fi numit în continuare bucătar fără o educație formală, dar ai avea ani de experiență în industria restaurantelor. O educație culinară poate fi vitală, deoarece a fi bucătar înseamnă că puteți conduce un restaurant până la instruirea oricărui personal bucătar, să cumpărați mâncarea cu care va trebui să gătiți, să creați meniul și să prețuiți elementele din meniu.

Descrierea postului unui bucătar

Un bucătar-șef se ocupă de bucătărie în restaurante sau în alte locuri unde se servește mâncarea. Ei urmăresc toată activitatea și pregătirea alimentelor cu orice personal care ar ajuta în bucătărie. Ei supraveghează pregătirea alimentelor pentru garnitura și prezentarea acesteia, precum și condimentele pentru un gust perfect. Un bucătar comandă alimente sau consumabile de bucătărie și oferă angajatorului estimări de costuri. Ei monitorizează orice cerințe de personal și programe de producție pentru a se asigura că orice servicii sunt livrate la timp.

Un bucătar sau bucătar-șef trebuie să aibă cunoștințe despre prepararea, producția și prelucrarea alimentelor. Ei trebuie să aibă cunoștințe despre client și servicii personale pentru a obține satisfacția clienților. Acestea trebuie să fie actuale în ceea ce privește siguranța și securitatea publică. Un bucătar ar trebui să fie calificat în monitorizarea, coordonarea și în mod eficient vorbind cu alții. Ei au nevoie de abilități de gestionare a timpului, ascultare activă, judecată și luare a deciziilor. El sau ea are capacitatea de a crea o idee sau o nouă aplicație pentru a îmbunătăți performanța la locul de muncă în rândul personalului sau ei înșiși.

Un bucătar-șef ar antrena și dezvolta alt personal în bucătărie pentru a-și îmbunătăți abilitățile. Pentru că o bucătărie depinde de un efort de echipă cooperativă, bucătarul sau bucătarul șef ar încuraja personalul să aibă respect reciproc și încredere unul pentru celălalt. Un bucătar-șef sau bucătar șef poate fi găsit lucrând în restaurante, gospodării private, hoteluri, cazinouri sau alte locuri de servicii alimentare. Ei lucrează o varietate de ore, cum ar fi, dimineața devreme, serile târzii, sărbătorile și weekend-urile. Această ocupație este foarte rapidă și, în mod normal, are ore cu normă întreagă. Ar trebui să vă așteptați la o concurență puternică, în special la restaurante, cazinouri sau hoteluri de lux, din cauza salariului mai mare plătit în aceste locuri.

Fișa postului unui bucătar

Un anunț de angajare caută o persoană care să îndeplinească următoarele responsabilități:

Planifică și gestionează funcționarea zilnică a unui program de servicii alimentare într-un restaurant, unde mesele formale și cateringul sunt o bază regulată, substanțială a funcționării totale a alimentelor.

Dezvoltă catering zilnic și meniuri de specialitate. Pregătește și/sau supraveghează pregătirea meselor care implică atât metode de gătit standard până la moderat complexe, cât și metode noi de gătit.

Echilibrează valoarea nutritivă a meniurilor și asigură calitatea programului total de foodservice.

Elaborează bugetul de funcționare, identificând forța de muncă, echipamentele și elementele de cost de aprovizionare. Controlează prețurile; comandarea, depozitarea și eliberarea alimentelor; și metodele și tehnicile de producție alimentară.

Direcționează subordonații în toate fazele de preparare a alimentelor.

Curs pentru gătit

Urmând un astfel de curs, veți învăța:

Principiile chimice și fizice care stau la baza gătitului de zi cu zi și a tehnicilor haute cuisine.

Cum pot bucătarii să folosească enzimele pentru a face alimente care altfel ar fi imposibile.

Cum să utilizați metoda științifică pentru a afla cum funcționează o rețetă și să găsiți modalități prin care ați putea să o îmbunătățiți.

Cum să gândești ca un bucătar și un om de știință.

 

FUNCȚIILE UNIFORMEI DE CHEF: CUM SĂ TE ÎMBRACI ÎN BUCĂTĂRIA PROFESIONALĂ?

O uniformă de bucătar funcționează mult mai mult decât o haină pe care trebuie să o porți la serviciu. Fiecare parte a ansamblului tău joacă un rol specific în protejarea ta de pericolele din bucătaria de zi cu zi. O uniformă tipică de bucătar este o jachetă de bucătar, pantaloni de bucătar, o pălărie, un neckerchief, un șorț, pantofi buni rezistenți la alunecare și, uneori, un prosop de mână. Chiar dacă nu ți se cere să porți toate părțile ansamblului, uniforma ta de bucătar servește totuși unui scop.

Să discutăm despre ce este concepută fiecare parte a uniformei tale de bucătar. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că nu este doar o declarație de modă – fiecare articol de îmbrăcăminte servește unei funcții specifice.

FUNCȚIILE UNIFORMEI CHEF

Jachete Chef

Jachetele, tunicile chef sunt o parte importantă a uniformei de bucatar. Deoarece geaca ta de bucătar este în mod tradițional cu două sâni, ești protejat împotriva scurgerilor fierbinți, a stropilor, a arsurilor și a altor ghinioane de bucătărie. Designul jachetei de bucătar vă permite, de asemenea, să desfaceți o clapetă și să treceți la o față mai curată dacă trebuie să ascundeți petele sau scurgerile. Mânecile uniforme de bucătar sunt lungi pentru a-ti proteja brațele de arsuri, stropi și abur.

Chef pălării

Cea mai recunoscută parte a uniformei de bucătar este pălăria de bucătar – pălăria clasică de gătit franceză sau „toque blanche” este literalmente tradusă ca „pălărie albă”. Deși vin într-o varietate de forme în dimensiuni, cele mai multe sunt înalte și plisate. Ele servesc pentru a păstra părul din mâncare și transpirație de pe față.

Chef pantaloni

Chef Pantalonii sunt de multe ori baggy cu talie elastică și modele ciudate, și sunt absolut esențiale în protejarea bucătari. În ciuda temperaturilor fierbinți din bucătărie, pantalonii lungi de bucătar sunt meniți să vă protejeze picioarele de scurgeri, stropi și arsuri. Forma pungă a pantalonilor de bucătar păstrează alimentele și lichidele fierbinți de la contactul cu pielea ta. Niciodată manșetă partea de jos a pantalonilor-manșete capcana opărire alimente și lichide. Talia este necesară pentru îndepărtarea rapidă.

Chef șorțuri

Chef Apron este o uniforma de bucatar esentiala. Acesta servește ca o barieră suplimentară împotriva stropilor fierbinți, a alimentelor fierbinți și a altor pericole de bucătărie. Nu folosiți șorțul pentru a șterge scurgerile, mizeriile sau mâinile – prosoapele sunt disponibile în acest scop. Cu toate acestea, puteți utiliza șorțul de bucătar pentru a lua în mod convenabil vasele fierbinți din cuptor. Cu cât este mai curat șorțul de bucătar și uniforma de bucătar, cu atât aspectul tău este mai profesionist.

Pantofi Chef

Pantofii de bucătar robusti, confortabili, anti-alunecare sunt o uniformă de bucătar esențială. Dacă purtați sandale, pantofi deschiși, pantofi de tenis sau pantofi de orice alt fel, vă creșteți șansele de a fi ars sau rănit prin căderea cuțitelor. Anumite mărci de încălțaminte sunt special realizate pentru bucătării care sunt în picioare pentru perioade lungi de timp.

Amintiți-vă de bucătari, păstrați uniforma de bucătar curată, îndepărtați bijuteriile atunci când gătiți, nu purtați parfum și purtați doar uniforma de bucătar în bucătărie pentru a preveni contaminarea germenilor și bacteriilor în uniforma de bucătar profesionist.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Avantajul de a cumpara piese utilaje agricole folosind platforma online

Publicat

pe

Utilizate pe scara larga, utilajele agricole sunt folosite zilnic pentru ca munca campului si a pamantului sa poata fi efectuata de fiecare fermier. Avand in vedere aceasta utilizare extinsa a dispozitivelor, intretinerea regulata este esentiala pentru a optimiza durata de viata a acestor masini. Inlocuirea pieselor defecte se poate face in deplina liniste pentru a anticipa aparitia unei posibile defectiuni care ar putea cauza probleme de productivitate. Cu toate acestea, nimeni nu este niciodata ferit de neprevazut, defectiunile nu trebuie niciodata excluse. Cautarea unei piese de schimb de calitate devine urgenta intr-o astfel de situatie, deoarece aparatul trebuie sa gaseasca rapid o functie corecta. Depanarea se dovedeste a fi cea mai buna optiune pentru a evita cheltuirea unei sume uriase pentru achizitionarea de utilaje agricole noi. Daca aceasta este decizia, persoana interesata trebuie sa gaseasca vanzatorul care sa-i poata asigura un raport calitate-pret bun. Multi comercianti care promoveaza oferte online sugereaza o varietate de marci si referinte. Magazine precum piesemasiniagricole.ro ofera o gama vasta de piese accesorii pentru utilaje agricole, iar experienta de peste 10 ani ii recomanda conform standardelor!

Achizitia online de piese agricole se dovedeste a fi cea mai avantajoasa varianta, datorita diversitatii de modele si abundentei de marci care ofera articole pe internet. Persoanele care cauta utilaje agricole pot ramane acasa sau la locul de munca pentru a gasi produse care le-ar putea interesa. Nu este nevoie sa va deplasati sau sa mergeti inainte si inapoi, conexiunea la diferitele site-uri de comert electronic va permite sa aveti toate referintele la indemana. Actiunea lor finala in aceasta investigatie ramane consultarea paginilor magazinelor online care comercializeaza piesele. Fisele tehnice care definesc caracteristicile referintelor permit directionarea alegerii catre modelul potrivit pentru dispozitivul personal, dar care se incadreaza si in bugetul alocat acestei achizitii. Cu toate elementele disponibile gasite pe internet, fermierul are posibilitatea de a proceda la compararea ofertelor. In plus, unii comercianti electronici pun la dispozitia utilizatorilor o echipa tehnica sau de asistenta. Clientii pot solicita clarificari pe site-ul piesemasiniagricole.ro  cu privire la un anumit model inainte de a comanda.

Inainte de era digitala si de boom-ul comertului electronic, gasirea pieselor de schimb produse de marci importante nu era usoara. Insa, odata cu aparitia internetului si competitia dintre diversii protagonisti, vanzatorii nu ezita sa ofere cele mai bune oferte colaborand cu marci de renume din acest sector. Cu toate acestea, modelele standard si de baza isi completeaza referintele astfel incat toti fermierii, indiferent de capacitatea lor, sa poata obtine piesele de schimb care le satisface nevoile. Piesele de cuplare, lichidele de racire si filtrele se numara printre elementele clasificate printre produsele de baza ale unei masini agricole. Cei care cauta piese presa de balotat Bamford pot gasi totul pe site-ul piesemasiniagricole.ro

Citeste in continuare

Administrație locală

Sculptura artei asiatice | san-deco.com

Publicat

pe

Oriental Îndepărtat cuprinde o gama largă de diferite sculpturi, de la miniaturi superbe până la cele colosale. În India, Japonia dar și China fiecare își are propriul stil distinctiv. În prima civilizație din valea Indusului s-au creat câteva sculpturi extrem de remarcabile. Au fost singurele din acea perioadă care s-au realizat. În zilele noastre mai puteți găși sculptura Buddha care se află într-un magazin cadouri online specializat pe sculpturi.

În prezent predomină bijuteriile lucrate manual și pictate manual pentru că își mențin o calitate mult mai bună. Una dintre multitudinea de Brățări Lemn „Elegance” SAN-DECO sunt cu adevărat bijuterii deosebit de elegante și apreciate de multe femei.

Arta Indiana

În India au luat naștere hinduismul, jainismul și budismul. Arta Indiana a manifestat puternice influențe religioase, vechii indieni trăiau și vedeau tot ce înseamnă viață și artă, care era defapt sculptură. Sculpturile lor erau de regulă elegante, extrem de frumoase, opulente și prezentau o carnație splendidă care nu își atinsese maturitatea și care sugera o dezvoltare organică. Reprezentările lui Buddha la început erau interzise, ulterior când acest lucru a fost permis a început să se extindă pe un stil greco-budist cu ajutorul influențelor putrenice grecești de nord-vest. O sculptură cu Buddha – sculptură în lemn de Suar este destul de căutată în zilele noastre datorită istoriei despre care s-a vorbit un timp îndelungat. Arta budistă și arta hindusă au avut influențe și peste hotarele Indiei. În Tibet, Japonia și China budismul a creat tradiții artistice complexe.

Arta în China

Stilul chinezesc nu s-a distrus niciodată, indiferent de cuceritor, trăsăturile esențiale erau mereu existente. Cultura chineză a avut cea mai îndelungată tradiție neîntreruptă. Arta chinezeaca datează din antichitate și conducătorul își câștigase rolul de “fiu al cerului”. Chinezii creau vase robuste din bronz care aveau un aspect sinistru și aveau simboluri abstracte. Ei realizau și creaturi mitice, cum ar fi dragonii.  A existat și perioada dinastiei Han care era cunoscuta prin obiecte care însoțeau cavourile împreună cu îmbrăcăminte, bijuterii și cosmetice. În perioada Tang chinezii au descoperit și metoda de producere a porțelanului. Au început decorațiunile aplicate pe porțelan cu care a înfrumusețat vesela.

Arta japoneză

Japonia a fost izolată de marile civilizații. În secolele V și VI literatura, ramurile artei și religia budistă a pătruns în Japonia și influențele Chinei au devenit foarte importante. Ulterior și-a putut transforma propria trăsătură națională a țării. În sculptura japoneză portretele au devent mult mai semnificative decât erau în China. Artizanatul este o pictură japoneză care este complet diferită, reprezantand scene de acțiuni violente, diferite față de tradițiile chineze. Simțul artistic japonez a afectat aproape toate laturile japoneze, de la fastuosul ritual al servirii ceailului până la aranjarea florilor. Pentru pictură, japonezii au preferat culorile plate dar pline de vitalitate.

Cele mai admirate exemplare în arta japoneză sunt gravurile colorate care s-au produs după secolul al XVIII – lea. Așa au apărut și gravuri inspirate din viața obișnuită, scene treatrale, întâmplări amoroase și sentimentale. Aceste gravuri au avut o influență majoră de dezvoltare a picturii europene și astăzi sunt figuri proeminente în istoria artei.

 

Citeste in continuare

Administrație locală

Consultare publica despre « Planurile de actiune destinate gestionarii si reducerii zgomotului in Municipiul Bacau »

Publicat

pe

De

 

Primaria Municipiului Bacau anunta publicul interesat asupra dezbaterii « Planurilor de actiune destinate gestionarii si reducerii zgomotului in Municipiul Bacau » , elaborate in conformitate cu prevederile Hotararii nr.321/2005 privind evaluarea si gestionarea zgomotului ambiant, cu modificarile si completarile ulterioare.

Consultarea publica va avea loc in data de 05.07.2018, ora 13.00 la Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau, Calea Dr. Alexandru Safran nr.145.

Documentatia supusa dezbaterii poate fi consultata la sediul Primariei Municipiului Bacau si pe site-ul institutiei www.municipiulbacau.ro, in sectiunea Informatii > Harti de zgomot.
Comentariile, intrebarile sau opiniile pot fi transmise si in scris la sediul Primariei Municipiului Bacau sau pe adresa de e-mail contactprimarie@primariabacau.ro, pana la data de 05.07.2018.

Persoana de contact: Gabriel Gritcu tel.0741183198

Lasa un comentariu

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized15 ore inainte

Un eveniment unic în viaţa noastră surprins cu ajutorul inovaţiilor vivo în domeniul imagisticii

Sfaturi vivo despre cum poate fi surprinsă cometa C/2022 E3 (ZTF) pe cerul nopţii   București, 1 februarie 2023 – După...

Eveniment18 ore inainte

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

Defilarea pe care o face DNA de trei zile in dosarul mastilor achizitionate pe vremea Covid in care sunt vizati...

Eveniment2 zile inainte

Comandamentul de iarna, bachus, zapada si termia

Ninsoarea de vineri a dat peste cap circulația auto din Ploiești, ploieștenii remarcând lipsa implicării autorităților locale în activitatea de...

Social2 zile inainte

Deep Forest Fest 2023, ediţia IV-a pe platoul Feţeni, Râmnicu Vâlcea

În cazul în care nu ţi-ai făcut planuri între 14-16 iulie, atunci află că Deep Forest Fest 2023 îşi va...

Eveniment3 zile inainte

IREAL/Modelul „Portocală”/Relații ciudate între un parchet și un martor-suspect/”sifon”

Metodele folosite de celebrul procuror Mircea Negulescu, cunoscut și sub numele de „Portocală”, par să fi fost adoptate și de...

Eveniment4 zile inainte

Fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale

Modificările  aduse Codului Fiscal începând  cu data de 01.01.2023 au adus schimbări în ceea ce privește modalitatea de decontare a...

ferestre din PVC ferestre din PVC
Social4 zile inainte

Alegerea de ferestre din PVC potrivite pentru casa ta

Sa alegi cele mai bune ferestre din PVC pentru casa ta reprezinta de multe ori o sarcina deloc placuta, mai...

Eveniment5 zile inainte

Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc

Cum e să stai peste 2 ani la conducerea unui inspectorat de poliție fără să știi denumirea exactă a unității...

Seturi fitness Seturi fitness
Sport5 zile inainte

Top 7 exerciții pentru creșterea masei musculare în zona fesierilor

Exercițiile fizice sunt adesea asociate cu îmbunătățirea imaginii corpului, menținerea greutății și reducerea anxietății și depresiei. Noi toate punem mare...

hotel Valea Doftanei hotel Valea Doftanei
Turism6 zile inainte

Ce incaltari sa ai pregatite atunci cand te cazezi la un hotel din Valea Doftanei

Ce incaltari sa ai pregatite atunci cand te cazezi la un hotel din Valea Doftanei Chiar daca vremea e rece,...

curs de pompier curs de pompier
Uncategorized6 zile inainte

Ce calitati trebuie sa ai inainte de a participa la un curs de pompier  

Controlul si stingerea incendiilor sunt o treaba destul de dificila si chiar periculoasa, iar persoanele care se ocupa cu acest...

Motocultor Motocultor
Social6 zile inainte

Motocultor Rotakt – ajutorul de care ai nevoie

Un motocultor este foarte util oricărui mic fermier deoarece pregătirea solului este una din principalele sarcini efectuate înainte de plantarea...

cursuri japoneza cursuri japoneza
Cultură6 zile inainte

De ce sa participi la cursuri de japoneza? Iata 3 motive care te vor convinge!

De ce sa participi la cursuri japoneza? Ei bine, hai sa vedem mai intai care sunt motivatiile tale pentru a...

clinica ortopedie clinica ortopedie
Uncategorized6 zile inainte

3 moduri in care clinica de ortopedie te ajuta sa te recuperezi dupa o interventie chirurgicala

Este ceva obisnuit ca dupa o interventie chirurgicala sa resimti slabiciune, sensibilitate si rigiditate. Acest lucru se datoreaza nu numai...

ferestre PVC ferestre PVC
Social6 zile inainte

Usi si ferestre PVC realizate pe comanda – WindowMAG

Tipul de usi si ferestre PVC reprezinta una dintre cele mai populare optiuni pentru izolarea termica a locuintei. Acestea sunt...

husa Huawei Nova Y70 Plus husa Huawei Nova Y70 Plus
Exclusiv6 zile inainte

Husa pentru telefon: accesoriul elegant de care aveți nevoie

Husele pentru telefon sunt accesoriul elegant de care mulți oameni au nevoie pentru a-și proteja telefoanele de uzura de zi...

Știrile Săptămânii