Connect with us

Eveniment

Acesta este genul de știre de care avem nevoie: un nou tratament ar putea vindeca în 6 zile. Donald Trump indică spre acest tratament.

Publicat

pe

Director nou, la APM Prahova, acelasi directorat, condus, din umbra, asa cum a prezentat PRO TV, de grupul de crima organizata, al carui lider continua sa fie, Gratiela Leocadia Gavrilescu
Asadar, nefasta influenta a lui YUBI Toma Pintoiu, pentru care un om politic care a tradat, pe rand, o structura centrala-militara, apoi PSD si PNL, apoi pe dl Anton….. Calin Popescu Tariceanu, plasandu-se unde ii serveau interesele, evacuandu-si chiar sotul din casa, in prezent isi face simtita prezenta, la cote alarmante, intrucat efectele se resimt in devalizarea bugetului public, ascunderea catastrofelor ecologice, favorizarea unor firme si societati, blocarea si parazitarea unor agenti economici care, dupa deciziile subterane ale dnei Gratiela Leocadia Gavrilescu trebuie sa fie falimentati etc.
Sa inteleaga cititorii nostri ca politicile clanului, in aceste vremuri, tulburi-europene, nestingherit, prin Polonia, deprinderi politico-administrative camataresti, asimilate de fostul viceprimar al mun. Ploiesti, dna Gavrilescu Leocadia Gratiela, continua si se extind, prin noi forme si, totodata, se perpetueaza, fiind in mare parte, disimulate si acoperite, de COVIT 19 si actul directoral inca neconform al dlui Bogdan Nica care, similar dnei Gratiela Gavrilescu, pretinde ca are comanda in alta parte, de unde primeste ordine, nicidecum de la Ministerul Mediului, sau Agentia Nationala de Mediu, sau vreo formatiune politica. Speram sa nu fie asa, sincer!
Continua cardaseala injghebata cu “schiorul” scumpelor partii occidentale, platit din bani publici si, in special, de firmele pahovene, aflate in vizorul autoritatilor, stimabilul expert fara pregatire in materie de mediu inconjurator, nici in ape, nici in aer, nici in soluri, subsoluri, sau poluari acidentale, sau remedieri, bio emedieri de soluri, redarea acestora in circuitele naturale, agricole etc, stimatul dirijor al formulelor de circulatie, la NEGRU, a platilor clandestine, a capitalurilor si a comisioanelor grase, platite de reprezentantii unor firme care sponsorizeaza aceasta caracatita, elegantul domn Teo Dulceata, echipat, zilnic, cu alte noi obiecte de lux, prin care exceleaza, etaland tinute si accesorii vestimentare extravagante si foarte scumpe, secretar general al ministerului, sursa de necontestat a dlui Sandu Cosac, auto-pretins inalt ofiter roman si membru al CNI, din cadrul Administratiei Prezidentiale a Romaniei, care ofera protectie intregului sistem mafiot ministerial, operat, cu success, in zona Prahova si asigurat si securizat de conduerea noua a Agentiei de Mediu Prahova si Garda de Mediu Prahova.
Prezentam, in continuare, cateva fapte penale, care a subrezit bugetele locale si care a asigurat, contra unor interse personale, dezastrele ecologie din Judetul Prahova: YUBI Toma Pintoiu, Leocadia Gratiela Gavrilescu, Florin Diaconu etc.
In noul mandat al doctorului Nica Bogdan, raportul catre minsitrul de resort, domnul Costel Alexe, se ascunde, poate voit, elemente de fapt care il incadreaza pe Florin Diaconu, la fapte care, potrivit codului penal, reprezenta elementele constitutive ale unor infractiuni, de competenta mai multor institutii de stat, chiar si cele cu atribut in domeniul special, de securitate.
Ascunderea acestor fapte se efectueaza sub directa conducere si indrumare a directorului Nica Bogdan, unele fapte cazand in sarcina acestuia, altele, necunoscute de acest medic, fiind integral in sarcina fostului director demis si retrogradat, pana in prezent nesanctionat, Florin Diaconu, propietarul unor masini scumpe, marci de prestigiu, modele noi, de lux, pe care le-a achizitionat cu ajutor primit in cadru particupar, de la firme prahovene, implicate in acivitati de mediu samd.
Continua sa se ascunda calitatea si pozitia dnei Raluca Corcodel, in cadrul biroului autorizari, transferata ilegal, de la serviciul contabilitate, persoana fara studii de specialitate/inginerie, in noua formula reprezentata de organigrama doctorului Nica. Perpetuarea situatiei, prin care o persoana fara studii de specialitate este pastrata, mentinuta si asigurata in postul respectiv, atesta protectia exercitata de clanul Gavrilescu Gratiela et Co.
Similar, se evidentiaza si cazul Georgiana Soare, transferata, unde credeti… tot…. la biroul autorizari, desi doamna in speta, care formulase o cerere de transfer, in urma cu cateva luni, are studii de… geografie.
Ca o noutate, partenera dlui Diaconu Florin, Doina Gheorghe a fost mutata, temporar, unde credeti, stimati cititori? Tocmai la biroul comunicare. Puteti intelege cam ce se intampla, acum, in Prahova, ce jocuri ilegale se intreprinde sub ghidonarea lui YUBI Toma Pintoiu si Florin Diaconu, care o interpun pe decizionala Gavrilescu Leocadia Gratiela, aceasta trasand dispozitiile, din umbra, factorilor de decizie de la APM Prahova? Deci, in continuare, Dr. Nica Bogdan nu conduce agentia, ci acesta si entitatea de mediu sunt conduse de Gavrilescu Gratiela si Florin Diaconu, intrucat:
– Deciziile ilegale ale fostului director Diaconu Florin, in parte, raman valabile.
– Agentia de Protectie a Mediului este expusa, in continuare, unor stari si scenario grave, cu ample conotatii si implicatii conflictuale si actiuni in justitie, mass-media, care ii pot crea grave prejudicii de imagine si ale caror efecte sunt de netagaduit, aducand mari deservicii, pana la nivelul executivului, agravand situatia tarii noastre, in raport cu institutiile europene care monitorizeaza dezastrul ecologic creat, mentinut, intretinut, pastrat, girat de structurile acestea, de crima organizata, in judetul Prahova, chiar de agentia mentionata, pentru a justifica, prin planuri de mediu si politici sterile, actiunile lor oficiale, prin care incaseaza neoficial, comisioane, de la reprezentantii unor firme, controlate sau care solicita si obtin, sau nu, autorizatii de mediu, la timp, sau AIM “intarziate” voit, conditionate de plata unor sume si avantaje etc.
– Raluca Corcodel continua sa faca inregistrari neautorizate, ale colegilor, angajati ai A.P.M. Prahova, executand dispozitiile directe ale persoanei coordonate de Gratiela Gavrilescu, fostul director, demis, Florin Diaconu.
– In actiunile sale este sprijinita de Cornelia Constantin, fosta secretara a diectorului demis, Diaconu Florin.
– Inregistrarile in speta “ajung” la Agentia de Mediu Buzau”, unde credeti, exact la domnul Diaconu Florin, mutat disciplinar in acest loc, pentru ce motiv, credeti, stimati cititori?
– Asa cum ne-a soptit, noua, o pasarica, de la o institutie din domeniul sigurantei nationale, dintr-un anumit judet, inregistrarile in cauza sunt efectuate, sub presiunea santajului exercitat de Diaconu Florin, asupra fostilor colegi si respectivilor oameni politici, pe care-i are, la mana, in scopul utilizarii acestora, planurile apararii sale la….. DNA.
– Asadar OMUL NOSTRU nu culege, organizat, polen (vezi informatii), in favoarea sa, ci ticluieste probe, ascunde, altereaza mijloace de proba, disimuleaza elemente de fapt, in scopul inducerii, in eroare, a organelor judiciare si a releva, pe suporti de memorie, fapte fabricate, prin provocarea unor angajati ai agentiei prahovene care, la un anumit moment, declara ce aranjeaza si cosmetizeaza, in prealabil, Diaconu Florin si gasca Gavrilescu.
– Pe fond, Doina Gheorghe a facut o criza de nervi cand a aflat ca Gabriela Munteanu, actualul director al Garzii de Mediu Prahova, va reveni, in cadrul Agentiei de Protectie a Mediului Prahova, in echipa noului director Bogdan Nica. Ce sa ii faci, asa e in viata! Roata se invarteste. E valabil si pentru dr. Bogdan Nica care, ar trebui sa isi aminteasca de domnul Gabriel Alexandru, din Lipanesti, asociat cu fiul brunet al fostului sef SRI Pahova, de acum celebrul condamnat bunic Paltanea Corneliu si prietena sa Alina. Am precizat brunet, intrucat Col ® Paltanea Corneliu mai are un fiu, prin Bucuresti, cu fostul ofiter Cristina Andronache, care nu ar fi brunet.
– Un alt aspect de interes pentru cititorii nostri, ca de altfel si pentru institutii, este faptul ca Raluca Corcodel face obiectul unei plangeri penale, formulate impotriva sa de reprezentantii firmei S.C. GENERAL WASTE LANDFILL.
– Motivul mutarii secretarei Cornelia Constantin l-a constituit surprinderea acesteia, alaturi de Raluca Corcodel, in momentele in care acestea introduceau tehnica operativa de ascultare & interceptare/inregistrare a comunicatilor, chiar in biroul directorului agentiei prahovene si in alte incinte si birouri ale A.P.M. Prahova.
– Va dati seama ce se intempla, acum, in mandatul noului director Dr. Bogdan Nica, care tolereaza, incurajeaza, ascunde si acopera aceste fapte si persoane, le muta pentru pierderea urmelor? In ce situatie este pusa, plasata si expusa institutia, agentia nationala, ministerul de resort si executivul roman?
– Oare ce lovituri vor mai primi, romanii si Romania, ca urmare a acestor elemente subversive, care isi fac mendrele si interesele pe seama noastra, a cetatenilor?
– Procedura de infringement este doar… suspendata, datorita efectelor si masurilor adoptate in cadrul UE, pentru a preveni raspandirea Coronavirusului. Dar, dupa incetarea acestor masuri, cu ce va mai fi grevata, tara noastra, ca urmare a faptelor comise de Gratiela Gavrilescu, Florin Diaconu ?
– Ca sa se ascunda practicile ilegale se invoca unificarea agentiei de mediu cu garda de mediu, manevra prin care a gestionat si pastreaza, in continuare, si proiectul de instalare-mutare a dnei Marina Ion, unde credeti? Exact… tot la biroul comunicare, comitandu-se fals in acte publice, pretextand ca la un anumit compartiment nu ar fi existat, un asemenea angajat, in schema, pentru lucrari de sinteza.
– Frontul de confict s-a conturat, accentuat si, in prezent, s-a extins si in zona dintre Marian Zaharia, seful de la deseuri si teritoriul Ralucai Corcodel, primul refuzand sa o primeasca pe expertul in inregistari ilegale, la el in serviciu.
Vom reveni cu noi detalii picante, urmare a asaltului de apeluri si documente trimise pe adresa noastra. (Cristina T.).

Eveniment

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

Publicat

pe

De

UPDATE EXIT POLL ORA 21.00! Potrivit exit poll-ul Primăriei Capitalei, Nicușor Dan este noul primar al Capitalei (46%).

Exit poll Primăria Generală a Capitalei

Nicușor Dan – 46%
Gabriela Firea – 43%
Traian Băsescu – 8%

PREZENȚA LA VOT LA ORA 21.00: 46,00%

Peste 8.410.000 de persoane au votat la alegerile locale 2020 la nivel național, fiind înregistrată o prezență de , iar în București de , unde Nicușor Dan a ieșit învingător cu un procent de 46%.

Ediție specială Gândul Live Cine va conduce Primaria București pentru următorii patru ani și care sunt câștigătorii alegerilor locale 2020. https://www.gandul.ro/19510868

Publicată de Gandul pe Duminică, 27 septembrie 2020

Alina Bărgăoanu: „USR, mesaj antisistem”

„Și eu îi consider competitori pe USR și PNL. USR s-a poziționat ca un mesaj antisistem, iar PNL e un exponent al sistemului, în sens larg. Retoric sunt într-un tip de competiție. Bătălia pentru parlamentare s-a declanșat în această țară. Alegerile locale sunt un antrenament pentru parlamentare, dar nu cred că se confirmă. Orban a spus că urmează patru ani de guvernare liberală. Nu a spus liberală-usristă. Aș vrea ori acum, ori în decembrie, să abordăm acele probleme structurale ale Bucureștiului, ale corupției, pungilor de sărăcie. M-aș bucura să pătrundă această agendă, nu de campanie, ci de preocupări”, a declarat Alina Bărgăoanu, editorialist GÂNDUL.RO, la GÂNDUL LIVE.

Adrian Artene: „Acum USR și PNL vor poza tot în parteneri”

„Acum USR și PNL vor poza tot în parteneri, pentru că ar fi un eșec dacă, acum, în euforia rezultatelor, s-ar fractura undeva relația dintre ei. Care scârțâie, este fragilă. M-aș apleca spre Moldova, cu baronii, începând din sud până în nord, cum se va reconfigura acolo. PNL și USR se bat acasă, nu și la cârciumă. Ar fi o greșeală ca ei, acum, să lasă să transpară aceste fracturi în mediul public”, a spus Adrian Artene, directorul editorial GÂNDUL.RO.

„S-a declanșat competiția pentru parlamentare!”

„Competiția pentru parlamentare s-a declanșat în această seară. Văd un tip de retorică competitiv între USR și PNL”, a spus Bărgăoanu.

„Nu anticipez dezastrul PSD”

„Discursul este previzibil. Cred că… repet… Nici măcar nu se vor mai așeza să își replanifice o strategie, care nu există. Vor merge pe cursul acestei ape, vor spune că au câștigat, din momentul acesta mergem pe acest discurs. Putem anticipa dacă se sparge sau nu partidul PSD, atât timp cât mai există acel brand pe care partidul îl garantează dpdv politic în fața unui electorat”, a apreciat Artene. „Aș aștepta rezultatele de mâine, nu anticipez dezastrul PSD. Au avut la dispoziție 1-2 ani, au ieșit de la guvernare, ți-e mai lejer un discurs în sensul criticii. Au și avut acest discurs: Nu măriți alocațiile, pensiile… Eu aș purta o discuție, aș pleca de la o analiză profundă, chiar îmi spunea colegul Barbu Mateescu, ne-a zis că vine în emisiune miercuri sau joi…Dar atunci nu mai interesează pe nimeni. Aș cere un răgaz pentru mâine la prânz și da, putem , în cunoștință de cauză, putem atunci să previzionăm niște lucruri”.

Bucureștiul, foarte important. Dar trebuie analizate și „enclavele sărăciei”

„E important să ne centralizăm pe București. E un lucru extrem de important, dar cred că de mâine încolo ar trebui să ne uităm la ce se întâmplă în țară. În regiunile înghețate economic votul e aproape neînsemnat. Unde sunt enclave de sărăcie, unde sunt baroni. Bucureștiul e mai ferit de baroniadă, deoarece nu e înghețat dpdv economic. Într-un oraș monocolor, se schimbă o stăpânire cu alta, atunci de mâine trebuie să ne uităm și la aceste lucruri, la raportul dintre politica locală și națională, primarii au promis lucruri care țin de guvernul central. Apropo de cum se creează așteptările. Ce e un primar? Un parlamentar? Ce subiecte pot genera consens? Pentru că în discursul domnului Tăriceanu a intervenit tema polarizării, pe care o agreez. Acele filmulețe nu au avut efect pentru că au servit doar tabăra încinsă de adversari. Sunt probleme structurale pe care nu le vom discuta până pe 6 decembrie”, a spus Bărgăoanu.

Consiliul devine din ostil, domestic

„Când vine vorba de primării și consilii locale, votul e și pe o anumită afinitate. Am șansa să-mi votez mama, tatăl, cumătrul… Cred că rezultatele, pe consilii județene, acolo se vor putea suprapune acele rezultate pe cele din 6 decembrie. Dacă exista o perioadă mai lungă, aici nu mai avem timp să răsturnăm votul. Rezultatul pe care îl vom avea mâine la prânz, aceea va fi și harta și de abia atunci va putea Ludovic Orban să spună că a câștigat România pentru următorii 4 ani”, a declarat Artene.

„Nu ascultă, în general, de specialiști. Dar Nicușor Dan nu are motive de neliniște, pentru că, din trecut, ce-am învățat noi e că acest consiliu, chiar dacă îți e ostil, ușor-ușor devine domestic, docil”, a subliniat Artene. „Poate ne vom întâlni aici pe 6 decembrie. Va fi și tema moțiunii. Ne-a învățat dreapta, în ultimul an, după schimbarea de structură politică, că nici astăzi nu s-au decis de acele discursuri de la început”.

„Poți să mori cu dreptatea în mână…”

„Victimizarea permanentă nu cred că o să facă din București un oraș mai puțin poluat. Există un tip de dispreț al oamenilor față de comunicare. Faptul că știm să facem o postare înseamnă că suntem specialiști în comunicare digitală. Eu nu am poziții de consultanță. Cred că mulți oameni se plâng la unison că eforturile lor sunt aruncate la coș de cei pentru care lucrează. Poți să mori cu dreptatea în mână”, a comentat Bărgăoanu.

România, țara în care nu se mai poate întâmpla nimic

„Anumite informații care se pun pe seama unor candidați nu au putere seismică. România e genul de țară unde chiar nu se mai poate întâmpla nimic. Pe tine te-ar mai putea mira ceva?”, a întrebat, retoric, Artene. „Vrem un nou București. Nu dorim unul nou. Dorim un București sigur, unde să ne fie respectați copiii. Atât ne dorim”.

„Dacă va fi ca mâine dimineață să se confirme că Gabriela Firea a pierdut… Nu ea a pierdut, a pierdut Bucureștiul. Îl ascult pe Nicușor Dan cu un discurs de campanie. Ne inventariază toate angajamentele, promisiunile. Ar trebui să le dăm deoparte și de mâine dimineață să o ia practic de la capăt. Gabriela Firea, la finalul discursului s-a redresat, dar nu poți să atribui vinovății doar celor care folosesc „campanii murdare”, cum spune Nicușor Dan. Orice campanie nu e una imaculată, în lumea asta. Nu au prea fost ași”, a mai declarat Adrian Artene.

Mesajul unui primar PSD

„Era un primar de la PSD, care avea mesajul: Este vremea schimbării. Alege continuitatea. Cred că omul era și sincer”, a spus Bărgăoanu.

Bucureștiul nu este prizonierul nimănui

„Cât timp bătălia nu e tranșată, e spectacol. Trebuie să analizăm cele patru ieșiri în public. Într-o secțiune Ciolacu – Orban. Spune ad literam Ludovic Orban faptul că „am câștigat, avem 50%-51%”. Nu este tocmai o victorie. Ar fi trebuit să aibă undeva la 60%. Ei și-au dorit marile orașe și unde sunt primari PSD, ca dreapta să se poată coagula, Consiliul Local, Județean peste primar. Bucureștiul e surprinzător, nu are un electorat imobil. Nu e unul prizonier. Bucureștiul înțelege foarte bine, încearcă să cântărească cu cine să meargă în următorii 4 ani”, a spus Adrian Artene.

Patru ani de guvernare PNL. Nu PNL-USR

„Sunt interesante discursurile. Aș remarca discursul premierului. Le-a mulțumit tuturor celor care au votat. Era un lucru obligatoriu, în calitatea de premier, indiferent de opțiunea politică. Premierul Orban, președinte PNL, a zis că urmează 4 ani de guvernare liberală. E interesant cum sună pentru USR. Părerea mea e că bătălia politică, spre deosebire de locale, pentru parlamentare, avem o troică”, a spus Bărgăoanu. „Sigur, pentru noi e o sărbătoare”.

Când „s-au rupt” lucrurile pentru Firea

„Au fost semnale din partea lui Firea, cum că lucrurile nu au fost cum s-a dorit. Dimineața vorbeam de 46 vs 38. Să avem în vedere sursa. Sunt acele fumigene de partid. Și atunci au fost acele diferențe, acolo am simțit că lucrurile sunt umăr la umăr”, a spus Adrian Artene. „Poate apare acum și candidatul. Este victoria partidului, Nicușor nici nu ar fi contat, cam asta spune imaginea. Ca să nu mai punem la socoteală, mai există încă o teorie: S-au rupt Nicușor Dan de Ludovic Orban.

Băsescu, procent interesant

„Cred că acel 8% al lui Băsescu este extrem de interesant”, a declarat Bărgăoanu. „Dar a oferit un tip de supapă”.

Artene: „Eu votez extrem de asumat”

„Cei care ne urmăresc nu vor înțelege cu cine ținem noi. Eu votez extrem de asumat. Am stat, m-am documentat, mi-am făcut temele foarte bine. Stăteam și mă gândeam… Dacă ar fi să indic cuiva votul meu, au fost niște discrepanțe de logică, între primar și președintele de consiliu județean. Dacă votezi politicianul, poți să iei decizii diferite”, a declarat Adrian Artene.

„Greu un primar rezistă de la un mandat la altul”

„Eu am și un termen – statul de drept al spațiului public – și comunicarea trebuie ghidată de niște reguli”, a mai declarat Bărgăoanu. „Eu cred că în postura de analiști trebuie să fim echidistanți”.

„Dreapta a mizat pe proiectele de infrastructură. Au încercat să prindă trenul și metroul, pe partea cealaltă vine stânga cu măriri de pensii și alocații”, a declarat Adrian Artene. „Dacă privim statistica, greu un primar în funcție rezistă de la un mandat la celălalt, doar dacă lucrurile sunt foarte clare”.

„Nu credeam că vom vorbi despre rețeaua de canalizare…în campanie”, a declarat Bărgăoanu.

Artene, înainte de comunicarea rezultatelor: „S-a spulberat echilibrul inițial. E o luptă!”

„Am primit alte rezultate, din altă sursă, decalajul crește. S-a spulberat echilibrul inițial. E o luptă ”, a declarat Adrian Artene. „Acum avem o sursă credibilă ce vorbește despre o diferență de 10 procente. Sunt lucruri, ultima oră a mărit acest decalaj”.

„Nu aș fi putut comenta modul de organizare a secției de votare. Dar, revenind la prezența la vot, cred că trebuie să începem să ne gândim de mâine încolo. Sunt expert în comunicare. De mâine trebuie să scadă puțin temperatura. De mâine nu putem reveni la vechile sloganuri. E un moment delicat pentru cei care se ocupă de comunicarea strategică. Aici încă o dată e un balet foarte fin. Și la litoral comunicarea a fost destul de distorsionată. Iar în stațiunile normale nu era nimeni”, a mai spus Alina Bărgăoanu.

„A fost mai activ Bucureștiul, față de 2016. Toți atribuie această efervescență”, a mai spus Adrian Artene. „Am văzut oameni deschiși, care nu s-au temut de acest coronavirus, din punctul meu de vedere a fost această oglindă a atitudinii de la alegerile locale. Și s-au confirmat lucrurile.

„Am avut o campanie atipică”

Alina Bărgăoanu, editorialist Gândul.ro: „Am avut o campanie atipică. Am crezut că prezența va fi mai mică”.

„E adevărat că erau candidați care credeau că vor duce un nou mandat mâine dimineață. Acolo unde au fost sensibile diferențe au fost mari diferențe. Să așteptăm până mâine dimineață”, a declarat Adrian Artene.

Adrian Artene: „Vor fi date care dau peste cap unele calcule. E foarte interesant ce se va întâmpla în țară. Se fac jocurile pentru campania pentru alegerile parlamentare. E o campanie cu totul și cu totul atipică. Am avut o campanie fără mitinguri. Nu am avut campanie în stradă”

„Am avut o campanie atipică”, a declarat Adrian Artene, director editorial Gândul.ro, în așteptarea exit poll-urilor oficiale de la ora 21.00 privind alegerile locale 2020, care au confirmat victoria lui Nicușor Dan.

Citeste in continuare

Eveniment

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Publicat

pe

De

Alegătorii sunt chemaţi să voteze duminică, 27 septembrie, reprezentanții administrației publice locale pentru următorii patru ani, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile județene și președinții consiliilor județene. La alegerile locale, persoanele care nu dețin o carte de identitate emisă de către autoritățile din localitatea în care trăiesc nu își pot exprima punctul de vedere prin vot.

Cristian Tudor Popescu a susținut la Digi24 că problema pe care o întâmpină persoanala care activiează în altă localitate decât cea de domiciliu și care nu pot vota nu a fost rezolvată de politicieni pentru că nu a existat „interes”.

„Nu a existat interesul rezolvării acestei probleme la nivel politic. Ea putea fi rezolvată într-un mod corespunzător secolului XXI – pe cale electronică, pe calea votului prin corespondență”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

CTP: „Nu a existat interesul rezolvării acestei probleme la nivel politic’’

„Dacă de un an de zile ești într-un alt oraș și lucrezi acolo, ar trebui să ai dreptul să votezi pentru orașul respectiv, că la urma urmei, asta are importanță, să votezi pentru locul în care trăiești și muncești. Dar nu există niciun fel de dorință în direcția asta la nivel politic. Se pare că oamenii aceștia – care muncesc în general în orașe mari – sunt considerați periculoși de către politicieni. E mai bine așa decât să li se ofere – așa se gândesc domnii politicieni – posibilitatea să voteze cu toții, cine știe ce poate să rezulte din asta!”,  a mai explicat acesta.

În ceea ce privește temerile de fraudare a votului, acestea sunt nejustificate, în condițiile în care există și în România un sistem de detectare a votului multiplu, potrivit lui Cristian Tudor Popescu. Gazetarul consider că a fost o „mare realizare” introducerea lui în țară și s-a întâmplat după ce un astfel de sistem fusese deja implementat în Republica Moldova.

Spre deosebire de alte tipuri de alegeri, în cazul celor locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul în care alegătorul își are domiciliul sau reședința și numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință.

Raed Arafat: „Lumea evoluează, e normal să ajungem să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală”

În această situație se află și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Acesta a declarat că duminică, 27 septembrie, nu va merge la vot deoarece nu are viză de flotant. Secretarul de stat este de părere că votul electronic ar fi rezolvat astfel de probleme.

„Sunt în București, nu am făcut viză de flotant, așa că nu am cum să votez. O să fiu la Minister”, a transmis Raed Arafat, explicând că are, în continuare, adresa din Mureș. „Nu pot să mă duc acolo și să mă întorc în București, mai ales că înlocuiesc și un coleg, așa că voi fi la București. Altfel, în toate celelalte campanii am mers și am votat”.

Votul electronic ar fi rezolvat astfel de probleme, este de părere secretarul de stat. Raed Arafat –  „Lumea evoluează, e normal să ajungem să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală”.

Votarea se desfășoară duminică, 27 septembrie, între orele 7:00 – 21:00. La ora 21:00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea localului secției de vot. Alegătorii care se află la secția de votare la ora 21:00 își pot exercita dreptul de vot.

Citeste in continuare

Eveniment

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

Publicat

pe

De

Potrivit prognozei meteo din weekend-ul 26-27 septembrie 2020, ţară, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toate zonele țării. De altfel, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis un cod potocaliu și unul galben de vremea instabilă, cu averse și vijelii, în toată țara.

Astfel, cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice și va prezenta înnorări temporar accentuate în restul teritoriului, încă de sâmbătă.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (local cu viteze în general între 50 și 70 km/h, iar pe crestele montane de peste 100 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor fi însemnate și local se vor depăși 30…40 l/mp. În Dobrogea astfel de fenomene vor apărea din orele serii și pe arii mai restrânse.

Temperaturile vor fi în scădere, mai accentuată în jumătatea de vest a teritoriului; maximele se vor situa între 19 grade Celsius, în Dealurile de Vest, și 30 de grade Celsius, în sud-est.

Valorile nocurne vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade Celsius, anunță stirimeteo.com.

Prognoza meteo în București, în weekend-ul 26-27 septembrie

În București, vremea se va menține caldă, dar și aici va deveni instabilă. De vineri seară, de la ora 23:00, până sâmbătă dimineață, la ora 9:00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16-18 grade.

Apoi, cerul va rămâne variabil, în prima parte a zilei, apoi se va înnora și vor fi perioade cu averse ce vor putea avea și caracter torențial și descărcări electrice.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări după-amiaza și noaptea, când la rafală se vor atinge viteze în general de 55-60 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14-15 grade Celsius.

Cod portocaliu și galben de ploi abundente și vijelii, în toată țara, până duminică

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări cod galben şi cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, care sunt valabile până duminică dimineaţă. Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

Codul galben de instabilitate atmosferică este valabil de vineri, de la ora 23:00, până duminică dimineață, la ora 06:00, când va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării”, anunță ANM.

Codul portocaliu de vijelii și ploi intră în vigoare sâmbătă, 26 septembrie, la ora 9.00 și este valabil până pe 27 septembrie, la ora 3.00.

Meteorologii anunță că vor fi vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 50-60 l/mp și izolat 70-90 l/mp.

 

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment11 ore inainte

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

UPDATE EXIT POLL ORA 21.00! Potrivit exit poll-ul Primăriei Capitalei, Nicușor Dan este noul primar al Capitalei (46%). Exit poll...

Eveniment2 zile inainte

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Alegătorii sunt chemaţi să voteze duminică, 27 septembrie, reprezentanții administrației publice locale pentru următorii patru ani, respectiv primarii, consiliile locale,...

Eveniment3 zile inainte

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

Potrivit prognozei meteo din weekend-ul 26-27 septembrie 2020, ţară, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toate zonele țării. De...

Eveniment4 zile inainte

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore – cercetat penal in 3 dosare pentru savarsirea mai multor infractiuni dar si pentru fraudarea bugetului local al comunei Blejoi

Invitația la dezbaterea electorală dintre Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, lansată de jurnalistul Marius Visarion, a fost acceptată cu promptitudine...

Eveniment5 zile inainte

Model de administratie liberala/Interesele absconse ale candidatului PNL- Mihai Viorica care vrea sa puna mana pe Primaria Aricestii Rahtivani/DOCUMENTE (IV)

Ne referim la procuroarea Mioara Laura Bucica, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, cea care a fost cercetata...

Eveniment6 zile inainte

Model de administratie liberala/GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI/(III)/Provocare publica privitor la acest subiect

Avand in vedere reactiile comentatorilor servili „Reginei PNL Prahova”, pe retelele de socializare, cu privire la serialul dezvaluirilor noastre „Model...

EvenimentO săptămână inainte

Bogdan Novac, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac – OFERTA politica pentru brezeni

Stimati cititori, va prezentam, mai jos, oferta politica a candidatului avocat, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac, fost ministru al...

EvenimentO săptămână inainte

Model de administratie liberala/UN BREZEAN PENTRU BREZENI/VECHIUL SI NOUL CANDIDAT NAE NICOLAE FEREASTRAERU – PRIMARUL CARE A VANDUT CRUCEA BREZENILOR, dand-o, printr-o suveica, in propietate private

Dupa ce am prezentat si dezvaluit in exclusivitate modelele de administratie liberala propuse de PNL Prahova – “Tragi-comedia din „statul...

EvenimentO săptămână inainte

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Eveniment2 săptămâni inainte

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Știri din județ2 săptămâni inainte

#Reset Plastic!

Pentru a proteja mediul înconjurător, Kaufland România a introdus în premieră în magazine un sistem nou de colectare a recipientelor...

Eveniment2 săptămâni inainte

UPDATE/Haosul dintr-o institutie publica din subordinea primarului liberal Adrian Dobre, un primar garantat de Andrei Volosevici/Adrian Vaida este trimis la deschiderea anului scolar de către șeful Poliției Municipale, Manea Cristian, chiar daca gardianul public a fost in contact cu persoane depistate cu Covid!

(Preluare Inpolitics): Fostul primar pedelist al sectorului 3, Liviu Negoiță, vicepreședinte de partid de guvernămînt și desemnat inclusiv premier la...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Cat de mare e competitia intre fetele care accepta o oferta de angajari videochat in Bucuresti?

Multe tinere care aspira la o cariera in videochat se intreaba adesea cum e atmosfera in studio si cat de...

Eveniment2 săptămâni inainte

Model de administratie liberala/UN NOU INCENDIU, IERI SEARA, LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR (II)

Incendiu la Ecomaster Service, din nou, si seara trecuta. Deci, temerile cetatenilor din comuna Aricestii Rahtivani sunt din ce in...

Eveniment2 săptămâni inainte

Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR

La data de 09.09.2020, Incisiv de Prahova a publicat articolul: “Model de administratie liberala- Brebu – Prahova/”Sa imi suga p_la...

Eveniment2 săptămâni inainte

Ghid Remarketing Prin Facebook Ads – Romania 2020

Într-un scenariu ideal, toți vizitatorii site-ului dvs. ar decide să cumpere produsele dvs., să se înscrie pentru serviciile dvs., să...

Știrile Săptămânii