Un jurnalist celebru a murit după ce a fost împușcat în stradă. Nu a putut câștiga lupta cu rănile

Familia jurnalistului a transmis recent într-un comunicat publicat de publicația olandeză RTL că Peter R. De Vries a murit joi, 15 iulie, din cauza rănilor, conform afp.com

„Peter a luptat până la capăt, dar nu a putut câştiga bătălia. El a murit înconjurat de cei care-l iubesc”, au transmis apropiații jurnalistului după tragicul deces.

Cine era Peter R. De Vries?

Potrivit sursei menționate, Peter R. De Vries  era un reporter celebru în Olanda, cunoscut pentru investigațiile sale cu privire la răpirea magnatului industriei de bere Freddy Heineken în anul 1983. Regretatul jurnalist și-a câştigat recunoașterea şi în Statele Unite după ce a investigat dispariția adolescentei Natalee Holloway în anul 2006. Totodată, acesta a fost amenințat de mai multe ori de diferiți reprezentanți ai lumii interlope în legătură cu mai multe cazuri pe care le investiga.

Amintim că Olanda este indignată după împușcarea reporterului de investigație Peter R. de Vries. Tentativa de crimă este considerată un atac direct asupra libertății presei.

„Munca ta nu este terminată, Peter R. de Vries. Luptă în continuare”, spunea Renate Tjon-Fo, în vârstă de 61 de ani, stând în fața buchetelor de flori plasate la locul unde jurnalistul de investigație olandez Peter R. de Vries a fost împușcat.

Echipe de filmare și jurnaliști din toată lumea s-au strâns în fața studioului RTL Boulevard, un popular post de televiziune olandez. La locul unde de Vries a fost împușcat de mai multe ori, se află acum flori, lumânări și mesaje scrise de mână.

Sursa foto: Dreamstime