Connect with us

Eveniment

Comunicat de presă/Se solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea

Publicat

pe

În decembrie 2015, un om de afaceri, reţinut şi ulterior trimis în judecată de DNA, denunţă la DNA pe fostul şef al SRI. Denunţul este luat de un procuror de caz, Secţia I a DNA, iar omul de afaceri în denunţul său descrie o serie de potenţiale fapte de corupţie petrecute într-o locaţie SRI, în preajma alegerilor prezidenţiale din 2014, fapte la care ar fi participat mai multe persoane iar omul de afaceri, depune în susţinerea denunţului său o serie de probe: extrase de cont, tranzacţii. În ziua producerii denunţului află şi conducerea DNA şi SRI. La procuror, după ceva timp, poposeşte un actual director adjunct SRI, care este curios ce probe sunt în dosar. Mai precis, dacă sunt şi înregistrări audio. Procurorul nu-i spune. Cert că 1 an şi 2 luni de la momentul iniţial mare lucru în instrumentarea dosarului nu se întâmplă. Se obţin ulterior nişte ambientale, un martor al faptelor presupus petrecute, alt om de afaceri condamnat al DNA, este nehotărât dacă să vină sau declare ceva, procurorul de caz intră în conflict dintr-o serie de motive cu conducerea DNA, procurorul părăseşte DNA în februarie 2017. După ce părăseşte DNA, dosarul lui este repartizat altui procuror, procuror care cheamă iar la audieri pe denunţător. Denunţătorul îşi susţine declaraţiile şi probele depuse.

Prin 2017 se află informaţia: că a fost depus denunţ la DNA pe SRI. Se confirmă neoficial că un asemenea denunţ a fost depus în instituţie.

Mai trec 2 ani. Nu se întâmplă nimic. Se face 2019.

Se fac deja 4 ani de la depunerea denunţului.

O întrebare pusă la-ntâmplare, dacă şi pe acest dosar s-a dat clasare, a primit un răspuns surprinzător: Nu, că nu mai e dosarul. Nu mai e că a dispărut. Nu mai e că nu se mai găseşte. Nu mai e că o fi pe undeva. Nu mai e s-au mai pitit dosare, hârtii şi denunţuri prin alte dosare. Nu mai e că e un haos în dosare. Nu mai e că poate nici nu a fost înregistrat.

Nu mai e.

(pauză de respiraţie)

După mai multe discuţii de ping pong cu DNA- procurorul iniţial de caz- DNA-procurorul iniţial de caz, după care m-am cam plictisit, situaţia stă aşa:

Varianta DNA: Denunţul a existat, până acum, după verificări, nu este găsit nicăieri. Există un dosar penal care a fost înregistrat atunci de procurorul respectiv iniţial de caz, în perioada indicată respectivă, dosar care are 10 file şi care conţine doar o sesizare din oficiu a procurorului, sesizare din oficiu rezolutată de conducerea DNA. Sesizarea este însă doar pe un fost ministru al Apărării (care era şi el denunţat în respectivul denunţ, sesizarea pornind de la acel denunţ), nu se face referire în ea la nimeni din SRI, dar denunţul de la care e posibil să fi pornit sesizarea din oficiu nu există depus în dosar. Dosarul pe fostul ministru al Apărării a fost închis ulterior, în perioada vechii conduceri, de un alt procuror care a plecat din DNA. Denunţul iniţial de la care ar fi pornit totul nu a fost înregistrat nici în sistem electronic, nici pe hârtie/în registru în DNA. Dacă ar fi fost trecut pe hârtie, în registru, trebuia să existe musai şi în sistem. Pentru că tot ce e în sistem e şi în registru. Nu se poate şterge din sistem ceva, nici din registru, că lasă urme. Deci nu e.

Varianta procurorul iniţial de caz: Denunţul a existat, trebuie să fie, a fost înregistrat în sistem şi el ca şi dosarul pe fostul ministru al apărării, denunţat şi el în respectivul act. La vremea aceea, şi denunţul a fost rezolutat de conducerea DNA şi după aceea trecut în sistem, aşa cum s-a stabilit, cu numele fostului ministru al Apărării şi el menţionat în denunţ, atât în registrul de penal cât şi la grefă. Nu, nu se poate şterge din sistem ceva, nici din registru, că lasă urme.

Aşadar, nu mai e.

Nu este pentru prima oară când apare o controversă pe denunţurile importante sau pe persoane importante depuse în DNA. Au mai fost cazuri când procurorii nu au înregistrat denunţurile atât în registrul pe hârtie, în sistem electronic sau să meargă cu ele la rezolutat la şefi. Din mai multe motive: de frică- de frică de presiuni din partea şefilor, de frica instituţiilor, de frica scurgerii de informaţii, de frica dărămării prin diferite metode a probatoriului, de frică de o serie de repercusiuni, din diverse interese ale lor, ale colegilor şi jocuri. Tocmai din acest motiv, apoi în DNA s-a dat o circulară ca toate denunţurile să fie înregistrate şi rezolutate în toate registrele no matter what.

Însă în acest caz, în care până în acest moment chiar nu se ştie adevărul, cert e că o hârtie a dispărut/nu se mai găseşte, dar pe ideea foarte simplă că ceva poate dispărea din DNA ca şi când n-ar fi fost, după mai multe ping-ponguri, după back and forth, varianta DNA se bate frontal cap în cap cu cea a procurorului iniţial de caz şi varianta procurorului iniţial de caz se bate frontal cap în cap cu varianta DNA.

Jurnaliştii nu sunt nici Poliţie, nici procurori, nici CSM, nici Inspecţie Judiciară care se poate observa că este ZERO şi nu împart nici dreptatea între oameni. Doar informează opinia public, precizeaza pe pagina sa de socializare, cunoscuta jurnalista Sorina Ruxandra Matei. (Irinel I.).

.

 

Eveniment

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

Publicat

pe

De

UPDATE EXIT POLL ORA 21.00! Potrivit exit poll-ul Primăriei Capitalei, Nicușor Dan este noul primar al Capitalei (46%).

Exit poll Primăria Generală a Capitalei

Nicușor Dan – 46%
Gabriela Firea – 43%
Traian Băsescu – 8%

PREZENȚA LA VOT LA ORA 21.00: 46,00%

Peste 8.410.000 de persoane au votat la alegerile locale 2020 la nivel național, fiind înregistrată o prezență de , iar în București de , unde Nicușor Dan a ieșit învingător cu un procent de 46%.

Ediție specială Gândul Live Cine va conduce Primaria București pentru următorii patru ani și care sunt câștigătorii alegerilor locale 2020. https://www.gandul.ro/19510868

Publicată de Gandul pe Duminică, 27 septembrie 2020

Alina Bărgăoanu: „USR, mesaj antisistem”

„Și eu îi consider competitori pe USR și PNL. USR s-a poziționat ca un mesaj antisistem, iar PNL e un exponent al sistemului, în sens larg. Retoric sunt într-un tip de competiție. Bătălia pentru parlamentare s-a declanșat în această țară. Alegerile locale sunt un antrenament pentru parlamentare, dar nu cred că se confirmă. Orban a spus că urmează patru ani de guvernare liberală. Nu a spus liberală-usristă. Aș vrea ori acum, ori în decembrie, să abordăm acele probleme structurale ale Bucureștiului, ale corupției, pungilor de sărăcie. M-aș bucura să pătrundă această agendă, nu de campanie, ci de preocupări”, a declarat Alina Bărgăoanu, editorialist GÂNDUL.RO, la GÂNDUL LIVE.

Adrian Artene: „Acum USR și PNL vor poza tot în parteneri”

„Acum USR și PNL vor poza tot în parteneri, pentru că ar fi un eșec dacă, acum, în euforia rezultatelor, s-ar fractura undeva relația dintre ei. Care scârțâie, este fragilă. M-aș apleca spre Moldova, cu baronii, începând din sud până în nord, cum se va reconfigura acolo. PNL și USR se bat acasă, nu și la cârciumă. Ar fi o greșeală ca ei, acum, să lasă să transpară aceste fracturi în mediul public”, a spus Adrian Artene, directorul editorial GÂNDUL.RO.

„S-a declanșat competiția pentru parlamentare!”

„Competiția pentru parlamentare s-a declanșat în această seară. Văd un tip de retorică competitiv între USR și PNL”, a spus Bărgăoanu.

„Nu anticipez dezastrul PSD”

„Discursul este previzibil. Cred că… repet… Nici măcar nu se vor mai așeza să își replanifice o strategie, care nu există. Vor merge pe cursul acestei ape, vor spune că au câștigat, din momentul acesta mergem pe acest discurs. Putem anticipa dacă se sparge sau nu partidul PSD, atât timp cât mai există acel brand pe care partidul îl garantează dpdv politic în fața unui electorat”, a apreciat Artene. „Aș aștepta rezultatele de mâine, nu anticipez dezastrul PSD. Au avut la dispoziție 1-2 ani, au ieșit de la guvernare, ți-e mai lejer un discurs în sensul criticii. Au și avut acest discurs: Nu măriți alocațiile, pensiile… Eu aș purta o discuție, aș pleca de la o analiză profundă, chiar îmi spunea colegul Barbu Mateescu, ne-a zis că vine în emisiune miercuri sau joi…Dar atunci nu mai interesează pe nimeni. Aș cere un răgaz pentru mâine la prânz și da, putem , în cunoștință de cauză, putem atunci să previzionăm niște lucruri”.

Bucureștiul, foarte important. Dar trebuie analizate și „enclavele sărăciei”

„E important să ne centralizăm pe București. E un lucru extrem de important, dar cred că de mâine încolo ar trebui să ne uităm la ce se întâmplă în țară. În regiunile înghețate economic votul e aproape neînsemnat. Unde sunt enclave de sărăcie, unde sunt baroni. Bucureștiul e mai ferit de baroniadă, deoarece nu e înghețat dpdv economic. Într-un oraș monocolor, se schimbă o stăpânire cu alta, atunci de mâine trebuie să ne uităm și la aceste lucruri, la raportul dintre politica locală și națională, primarii au promis lucruri care țin de guvernul central. Apropo de cum se creează așteptările. Ce e un primar? Un parlamentar? Ce subiecte pot genera consens? Pentru că în discursul domnului Tăriceanu a intervenit tema polarizării, pe care o agreez. Acele filmulețe nu au avut efect pentru că au servit doar tabăra încinsă de adversari. Sunt probleme structurale pe care nu le vom discuta până pe 6 decembrie”, a spus Bărgăoanu.

Consiliul devine din ostil, domestic

„Când vine vorba de primării și consilii locale, votul e și pe o anumită afinitate. Am șansa să-mi votez mama, tatăl, cumătrul… Cred că rezultatele, pe consilii județene, acolo se vor putea suprapune acele rezultate pe cele din 6 decembrie. Dacă exista o perioadă mai lungă, aici nu mai avem timp să răsturnăm votul. Rezultatul pe care îl vom avea mâine la prânz, aceea va fi și harta și de abia atunci va putea Ludovic Orban să spună că a câștigat România pentru următorii 4 ani”, a declarat Artene.

„Nu ascultă, în general, de specialiști. Dar Nicușor Dan nu are motive de neliniște, pentru că, din trecut, ce-am învățat noi e că acest consiliu, chiar dacă îți e ostil, ușor-ușor devine domestic, docil”, a subliniat Artene. „Poate ne vom întâlni aici pe 6 decembrie. Va fi și tema moțiunii. Ne-a învățat dreapta, în ultimul an, după schimbarea de structură politică, că nici astăzi nu s-au decis de acele discursuri de la început”.

„Poți să mori cu dreptatea în mână…”

„Victimizarea permanentă nu cred că o să facă din București un oraș mai puțin poluat. Există un tip de dispreț al oamenilor față de comunicare. Faptul că știm să facem o postare înseamnă că suntem specialiști în comunicare digitală. Eu nu am poziții de consultanță. Cred că mulți oameni se plâng la unison că eforturile lor sunt aruncate la coș de cei pentru care lucrează. Poți să mori cu dreptatea în mână”, a comentat Bărgăoanu.

România, țara în care nu se mai poate întâmpla nimic

„Anumite informații care se pun pe seama unor candidați nu au putere seismică. România e genul de țară unde chiar nu se mai poate întâmpla nimic. Pe tine te-ar mai putea mira ceva?”, a întrebat, retoric, Artene. „Vrem un nou București. Nu dorim unul nou. Dorim un București sigur, unde să ne fie respectați copiii. Atât ne dorim”.

„Dacă va fi ca mâine dimineață să se confirme că Gabriela Firea a pierdut… Nu ea a pierdut, a pierdut Bucureștiul. Îl ascult pe Nicușor Dan cu un discurs de campanie. Ne inventariază toate angajamentele, promisiunile. Ar trebui să le dăm deoparte și de mâine dimineață să o ia practic de la capăt. Gabriela Firea, la finalul discursului s-a redresat, dar nu poți să atribui vinovății doar celor care folosesc „campanii murdare”, cum spune Nicușor Dan. Orice campanie nu e una imaculată, în lumea asta. Nu au prea fost ași”, a mai declarat Adrian Artene.

Mesajul unui primar PSD

„Era un primar de la PSD, care avea mesajul: Este vremea schimbării. Alege continuitatea. Cred că omul era și sincer”, a spus Bărgăoanu.

Bucureștiul nu este prizonierul nimănui

„Cât timp bătălia nu e tranșată, e spectacol. Trebuie să analizăm cele patru ieșiri în public. Într-o secțiune Ciolacu – Orban. Spune ad literam Ludovic Orban faptul că „am câștigat, avem 50%-51%”. Nu este tocmai o victorie. Ar fi trebuit să aibă undeva la 60%. Ei și-au dorit marile orașe și unde sunt primari PSD, ca dreapta să se poată coagula, Consiliul Local, Județean peste primar. Bucureștiul e surprinzător, nu are un electorat imobil. Nu e unul prizonier. Bucureștiul înțelege foarte bine, încearcă să cântărească cu cine să meargă în următorii 4 ani”, a spus Adrian Artene.

Patru ani de guvernare PNL. Nu PNL-USR

„Sunt interesante discursurile. Aș remarca discursul premierului. Le-a mulțumit tuturor celor care au votat. Era un lucru obligatoriu, în calitatea de premier, indiferent de opțiunea politică. Premierul Orban, președinte PNL, a zis că urmează 4 ani de guvernare liberală. E interesant cum sună pentru USR. Părerea mea e că bătălia politică, spre deosebire de locale, pentru parlamentare, avem o troică”, a spus Bărgăoanu. „Sigur, pentru noi e o sărbătoare”.

Când „s-au rupt” lucrurile pentru Firea

„Au fost semnale din partea lui Firea, cum că lucrurile nu au fost cum s-a dorit. Dimineața vorbeam de 46 vs 38. Să avem în vedere sursa. Sunt acele fumigene de partid. Și atunci au fost acele diferențe, acolo am simțit că lucrurile sunt umăr la umăr”, a spus Adrian Artene. „Poate apare acum și candidatul. Este victoria partidului, Nicușor nici nu ar fi contat, cam asta spune imaginea. Ca să nu mai punem la socoteală, mai există încă o teorie: S-au rupt Nicușor Dan de Ludovic Orban.

Băsescu, procent interesant

„Cred că acel 8% al lui Băsescu este extrem de interesant”, a declarat Bărgăoanu. „Dar a oferit un tip de supapă”.

Artene: „Eu votez extrem de asumat”

„Cei care ne urmăresc nu vor înțelege cu cine ținem noi. Eu votez extrem de asumat. Am stat, m-am documentat, mi-am făcut temele foarte bine. Stăteam și mă gândeam… Dacă ar fi să indic cuiva votul meu, au fost niște discrepanțe de logică, între primar și președintele de consiliu județean. Dacă votezi politicianul, poți să iei decizii diferite”, a declarat Adrian Artene.

„Greu un primar rezistă de la un mandat la altul”

„Eu am și un termen – statul de drept al spațiului public – și comunicarea trebuie ghidată de niște reguli”, a mai declarat Bărgăoanu. „Eu cred că în postura de analiști trebuie să fim echidistanți”.

„Dreapta a mizat pe proiectele de infrastructură. Au încercat să prindă trenul și metroul, pe partea cealaltă vine stânga cu măriri de pensii și alocații”, a declarat Adrian Artene. „Dacă privim statistica, greu un primar în funcție rezistă de la un mandat la celălalt, doar dacă lucrurile sunt foarte clare”.

„Nu credeam că vom vorbi despre rețeaua de canalizare…în campanie”, a declarat Bărgăoanu.

Artene, înainte de comunicarea rezultatelor: „S-a spulberat echilibrul inițial. E o luptă!”

„Am primit alte rezultate, din altă sursă, decalajul crește. S-a spulberat echilibrul inițial. E o luptă ”, a declarat Adrian Artene. „Acum avem o sursă credibilă ce vorbește despre o diferență de 10 procente. Sunt lucruri, ultima oră a mărit acest decalaj”.

„Nu aș fi putut comenta modul de organizare a secției de votare. Dar, revenind la prezența la vot, cred că trebuie să începem să ne gândim de mâine încolo. Sunt expert în comunicare. De mâine trebuie să scadă puțin temperatura. De mâine nu putem reveni la vechile sloganuri. E un moment delicat pentru cei care se ocupă de comunicarea strategică. Aici încă o dată e un balet foarte fin. Și la litoral comunicarea a fost destul de distorsionată. Iar în stațiunile normale nu era nimeni”, a mai spus Alina Bărgăoanu.

„A fost mai activ Bucureștiul, față de 2016. Toți atribuie această efervescență”, a mai spus Adrian Artene. „Am văzut oameni deschiși, care nu s-au temut de acest coronavirus, din punctul meu de vedere a fost această oglindă a atitudinii de la alegerile locale. Și s-au confirmat lucrurile.

„Am avut o campanie atipică”

Alina Bărgăoanu, editorialist Gândul.ro: „Am avut o campanie atipică. Am crezut că prezența va fi mai mică”.

„E adevărat că erau candidați care credeau că vor duce un nou mandat mâine dimineață. Acolo unde au fost sensibile diferențe au fost mari diferențe. Să așteptăm până mâine dimineață”, a declarat Adrian Artene.

Adrian Artene: „Vor fi date care dau peste cap unele calcule. E foarte interesant ce se va întâmpla în țară. Se fac jocurile pentru campania pentru alegerile parlamentare. E o campanie cu totul și cu totul atipică. Am avut o campanie fără mitinguri. Nu am avut campanie în stradă”

„Am avut o campanie atipică”, a declarat Adrian Artene, director editorial Gândul.ro, în așteptarea exit poll-urilor oficiale de la ora 21.00 privind alegerile locale 2020, care au confirmat victoria lui Nicușor Dan.

Citeste in continuare

Eveniment

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Publicat

pe

De

Alegătorii sunt chemaţi să voteze duminică, 27 septembrie, reprezentanții administrației publice locale pentru următorii patru ani, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile județene și președinții consiliilor județene. La alegerile locale, persoanele care nu dețin o carte de identitate emisă de către autoritățile din localitatea în care trăiesc nu își pot exprima punctul de vedere prin vot.

Cristian Tudor Popescu a susținut la Digi24 că problema pe care o întâmpină persoanala care activiează în altă localitate decât cea de domiciliu și care nu pot vota nu a fost rezolvată de politicieni pentru că nu a existat „interes”.

„Nu a existat interesul rezolvării acestei probleme la nivel politic. Ea putea fi rezolvată într-un mod corespunzător secolului XXI – pe cale electronică, pe calea votului prin corespondență”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

CTP: „Nu a existat interesul rezolvării acestei probleme la nivel politic’’

„Dacă de un an de zile ești într-un alt oraș și lucrezi acolo, ar trebui să ai dreptul să votezi pentru orașul respectiv, că la urma urmei, asta are importanță, să votezi pentru locul în care trăiești și muncești. Dar nu există niciun fel de dorință în direcția asta la nivel politic. Se pare că oamenii aceștia – care muncesc în general în orașe mari – sunt considerați periculoși de către politicieni. E mai bine așa decât să li se ofere – așa se gândesc domnii politicieni – posibilitatea să voteze cu toții, cine știe ce poate să rezulte din asta!”,  a mai explicat acesta.

În ceea ce privește temerile de fraudare a votului, acestea sunt nejustificate, în condițiile în care există și în România un sistem de detectare a votului multiplu, potrivit lui Cristian Tudor Popescu. Gazetarul consider că a fost o „mare realizare” introducerea lui în țară și s-a întâmplat după ce un astfel de sistem fusese deja implementat în Republica Moldova.

Spre deosebire de alte tipuri de alegeri, în cazul celor locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul în care alegătorul își are domiciliul sau reședința și numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință.

Raed Arafat: „Lumea evoluează, e normal să ajungem să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală”

În această situație se află și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Acesta a declarat că duminică, 27 septembrie, nu va merge la vot deoarece nu are viză de flotant. Secretarul de stat este de părere că votul electronic ar fi rezolvat astfel de probleme.

„Sunt în București, nu am făcut viză de flotant, așa că nu am cum să votez. O să fiu la Minister”, a transmis Raed Arafat, explicând că are, în continuare, adresa din Mureș. „Nu pot să mă duc acolo și să mă întorc în București, mai ales că înlocuiesc și un coleg, așa că voi fi la București. Altfel, în toate celelalte campanii am mers și am votat”.

Votul electronic ar fi rezolvat astfel de probleme, este de părere secretarul de stat. Raed Arafat –  „Lumea evoluează, e normal să ajungem să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală”.

Votarea se desfășoară duminică, 27 septembrie, între orele 7:00 – 21:00. La ora 21:00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea localului secției de vot. Alegătorii care se află la secția de votare la ora 21:00 își pot exercita dreptul de vot.

Citeste in continuare

Eveniment

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

Publicat

pe

De

Potrivit prognozei meteo din weekend-ul 26-27 septembrie 2020, ţară, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toate zonele țării. De altfel, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis un cod potocaliu și unul galben de vremea instabilă, cu averse și vijelii, în toată țara.

Astfel, cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice și va prezenta înnorări temporar accentuate în restul teritoriului, încă de sâmbătă.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (local cu viteze în general între 50 și 70 km/h, iar pe crestele montane de peste 100 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor fi însemnate și local se vor depăși 30…40 l/mp. În Dobrogea astfel de fenomene vor apărea din orele serii și pe arii mai restrânse.

Temperaturile vor fi în scădere, mai accentuată în jumătatea de vest a teritoriului; maximele se vor situa între 19 grade Celsius, în Dealurile de Vest, și 30 de grade Celsius, în sud-est.

Valorile nocurne vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade Celsius, anunță stirimeteo.com.

Prognoza meteo în București, în weekend-ul 26-27 septembrie

În București, vremea se va menține caldă, dar și aici va deveni instabilă. De vineri seară, de la ora 23:00, până sâmbătă dimineață, la ora 9:00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16-18 grade.

Apoi, cerul va rămâne variabil, în prima parte a zilei, apoi se va înnora și vor fi perioade cu averse ce vor putea avea și caracter torențial și descărcări electrice.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări după-amiaza și noaptea, când la rafală se vor atinge viteze în general de 55-60 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14-15 grade Celsius.

Cod portocaliu și galben de ploi abundente și vijelii, în toată țara, până duminică

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări cod galben şi cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, care sunt valabile până duminică dimineaţă. Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

Codul galben de instabilitate atmosferică este valabil de vineri, de la ora 23:00, până duminică dimineață, la ora 06:00, când va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării”, anunță ANM.

Codul portocaliu de vijelii și ploi intră în vigoare sâmbătă, 26 septembrie, la ora 9.00 și este valabil până pe 27 septembrie, la ora 3.00.

Meteorologii anunță că vor fi vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 50-60 l/mp și izolat 70-90 l/mp.

 

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment13 ore inainte

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

UPDATE EXIT POLL ORA 21.00! Potrivit exit poll-ul Primăriei Capitalei, Nicușor Dan este noul primar al Capitalei (46%). Exit poll...

Eveniment2 zile inainte

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Alegătorii sunt chemaţi să voteze duminică, 27 septembrie, reprezentanții administrației publice locale pentru următorii patru ani, respectiv primarii, consiliile locale,...

Eveniment3 zile inainte

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

Potrivit prognozei meteo din weekend-ul 26-27 septembrie 2020, ţară, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toate zonele țării. De...

Eveniment4 zile inainte

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore – cercetat penal in 3 dosare pentru savarsirea mai multor infractiuni dar si pentru fraudarea bugetului local al comunei Blejoi

Invitația la dezbaterea electorală dintre Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, lansată de jurnalistul Marius Visarion, a fost acceptată cu promptitudine...

Eveniment5 zile inainte

Model de administratie liberala/Interesele absconse ale candidatului PNL- Mihai Viorica care vrea sa puna mana pe Primaria Aricestii Rahtivani/DOCUMENTE (IV)

Ne referim la procuroarea Mioara Laura Bucica, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, cea care a fost cercetata...

Eveniment6 zile inainte

Model de administratie liberala/GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI/(III)/Provocare publica privitor la acest subiect

Avand in vedere reactiile comentatorilor servili „Reginei PNL Prahova”, pe retelele de socializare, cu privire la serialul dezvaluirilor noastre „Model...

EvenimentO săptămână inainte

Bogdan Novac, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac – OFERTA politica pentru brezeni

Stimati cititori, va prezentam, mai jos, oferta politica a candidatului avocat, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac, fost ministru al...

EvenimentO săptămână inainte

Model de administratie liberala/UN BREZEAN PENTRU BREZENI/VECHIUL SI NOUL CANDIDAT NAE NICOLAE FEREASTRAERU – PRIMARUL CARE A VANDUT CRUCEA BREZENILOR, dand-o, printr-o suveica, in propietate private

Dupa ce am prezentat si dezvaluit in exclusivitate modelele de administratie liberala propuse de PNL Prahova – “Tragi-comedia din „statul...

EvenimentO săptămână inainte

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Eveniment2 săptămâni inainte

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Știri din județ2 săptămâni inainte

#Reset Plastic!

Pentru a proteja mediul înconjurător, Kaufland România a introdus în premieră în magazine un sistem nou de colectare a recipientelor...

Eveniment2 săptămâni inainte

UPDATE/Haosul dintr-o institutie publica din subordinea primarului liberal Adrian Dobre, un primar garantat de Andrei Volosevici/Adrian Vaida este trimis la deschiderea anului scolar de către șeful Poliției Municipale, Manea Cristian, chiar daca gardianul public a fost in contact cu persoane depistate cu Covid!

(Preluare Inpolitics): Fostul primar pedelist al sectorului 3, Liviu Negoiță, vicepreședinte de partid de guvernămînt și desemnat inclusiv premier la...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Cat de mare e competitia intre fetele care accepta o oferta de angajari videochat in Bucuresti?

Multe tinere care aspira la o cariera in videochat se intreaba adesea cum e atmosfera in studio si cat de...

Eveniment2 săptămâni inainte

Model de administratie liberala/UN NOU INCENDIU, IERI SEARA, LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR (II)

Incendiu la Ecomaster Service, din nou, si seara trecuta. Deci, temerile cetatenilor din comuna Aricestii Rahtivani sunt din ce in...

Eveniment2 săptămâni inainte

Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR

La data de 09.09.2020, Incisiv de Prahova a publicat articolul: “Model de administratie liberala- Brebu – Prahova/”Sa imi suga p_la...

Eveniment2 săptămâni inainte

Ghid Remarketing Prin Facebook Ads – Romania 2020

Într-un scenariu ideal, toți vizitatorii site-ului dvs. ar decide să cumpere produsele dvs., să se înscrie pentru serviciile dvs., să...

Știrile Săptămânii