Connect with us

Social

Save Alexa! Asociația Ensar Duman lansează o super tombolă pentru salvarea unei fetițe de 11 luni diagnosticată cu o boală gravă

Publicat

pe

Asociația Ensar Duman lansează o Super Tombolă pentru #Alexa, o fetiță de doar 11 luni, diagnosticată cu amiotrofie spinală de tip 1, afecțiune care apare la 1 din 10.000 de nou-născuți.

Vaccinul care i-ar permite Alexei să ducă o viață normală, să-și miște mâinile și picioarele este produs în SUA și costul său se ridică la 2.125.000 de dolari.

“Acești bani ne-am propus să îi strângem și cu ajutorul tău vom reuși! Biletul costă 100 lei. Mai multe bilete, mai multe șanse de câștig! Detalii despre super tombolă pentru Alexa cât și regulamentul le găsești publicate integral pe site-ul www.asociatiaensarduman.ro și pe pagina de Facebook. Fii eroul nostru, împreună o salvăm pe Alexa! Prin înscrierea și participarea ta la tombolă poți câștiga un Renault Clio Collenction, nou-nouț și poți salva și schimba radical, parcursul vieții unui copil”, spune Ensar Duman pe pagina sa de Facebook.

Cursă contracronometru pentru viața Alexandrei – (Alexa).

“Vă rugăm să vă opriți câteva secunde! Acum imaginați-vă că nu vă puteți mișca mâinile și picioare, decât foarte puțin. Inspirați și expirați! Vă este ușor, nu? Dar dacă nu ar fi așa? Dacă pentru fiecare pas și pentru a putea respira ar trebui să luptați zilnic? Când viața unui copil are un preț, oamenii mari se pot transforma în eroi. De astăzi, pornim împreună într-o cursă contracronomertru pentru viața Alexei. Și chiar dacă linia de finish pare atât de departe, împreună putem să o ajutăm să o treacă. Asociația Ensar Duman demarează o campanie-maraton pentru a o salva pe Alexa. Micuța a fost diagnosticată cu amiotrofie spinală de tip 1 și are nevoie de 2.125.000 de dolari pentru a primi un vaccin salvator din SUA. Numai că timpul nu este de partea ei. Alexandra are 10 luni și tratamentul poate fi făcut cel mult până la vârsta de doi ani. Suma uriașă este cea mai mare provocare pe care Asociația Ensar Duman și-a propus să o îndeplinească. Știm că nu suntem singuri și ne bazăm pe inimile voastre mari pentru a face o minune pentru Alexa.

“O mamă râde râsul nostru, vărsă lacrimile noastre, iubește iubirea noastră, suferă teama noastră. Trăiește bucuriile și necazurile noastre și împărtășește speranțele și visurile noastre.” Am gasit acest citat scris de Julia Summers, care reda perfect sentimentele unui mame. Dar pentru ceea ce traiesc eu in ultimele luni, greu se pot gasi citate care sa redea atata neliniste si durere. Vestea ca unul dintre copii mei sufera de o boala fatala, mi-a spulberat toate visele legate de o viata frumoasa. Intuneric bezna s-a asezat peste noi. Mi s-a parut ireal sa adunam banii necesari pentru tratamentul indispensabil vietii Alexei: 2.1 milioane de dolari. Atat costa sansa ei la viata. Am inceput sa visez noaptea aceste cifre. Iar sufletul meu era sfasiat stiind ca exista o sansa, dar ea pare imposibil de atins. Dar privind ochii inocenti si blanzi ai fetitei mele, am inteles ca trebuie sa incerc, sa fac tot posibilul. Asa ati facut cunostinta cu mine, Verginia Vintu – mama unei fetite bolnave, care pentru a supravietui are nevoie de cel mai scump tratament din lume. Mi-a fost foarte greu sa-mi deschid sufletul in fata unei lumi intregi, dar pentru viata micutei mele, am gasit curajul sa lansez campania Save Alexa. Am inceput sa-mi insir durerea si lacrimile in postari. Si treptat, ati aparut voi, oameni cu chip luminos, cei care v-ati mobilizat cand ati auzit de povestea trista a unui bebelus. Astazi, avem prieteni in toate colturile lumii, care se zbat sa o salveze pe micuta Alexa. Si le suntem atat de recunoscatori! Sunt prezenti in rugaciunile noastre in fiecare seara! Nu stiu cum altfel as putea sa le multumesc vreodata. Doar alaturi de voi o putem salva. Fiti parte a unei minuni!”, se precizează pe site-ul Asociației Ensar Duman.

Surse directe de donare:
In conturile Asociatiei Ensar Duman create pentru Alexa:
RO26BACX0000001712976005 RON

RO10BACX0000001712976002 EURO

RO80BACX0000001712976003 USD

Asociația Ensar Duman a derulat până acum numeroase campanii de caritate printre care ,,Să conturăm universul copilăriei pentru Eva”, ”Dinți Sănătoși”, “Încă un pas pentru Leon”, fiul artistului Kamara, sau operarea unui tumori imense de 2o kg.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

O scurtă lecţie despre aromele specifice Orientului Mijlociu

Publicat

pe

De

Explicăm notele folosite de cele bune firme de parfumuri

Emiratele, împreună cu vecinii lor din Golful Persic din Kuweit, Arabia Saudită, Oman, Bahrain și Qatar, sunt cei mai mari cheltuitori pe parfumuri de lux din lume, achiziționând, potrivit unor surse, o nouă sticlă la fiecare două luni. Și aceasta este doar o fracțiune din parfumul pe care îl utilizează de fapt: în întreaga lume arabă, atât bărbații, cât și femeile abordează parfumul ritualic, sanctificându-l și chiar infuzând îmbrăcămintea și părul cu fum dintr-o tămâie numită bakhoor înainte de a pulveriza parfumul. Zafaran este un magazin online care oferă cele mai bune parfumuri arăbeşti, de la cei mai importanţi producători, bazându-se pe aceste note parfumate specifice lumii arabe, dar special concepute pentru Europeni.

Orientul Mijlociu şi parfumurile

Influența Orientului Mijlociu modern a schimbat deja parfumul: cu doar zece ani în urmă, de exemplu, nimeni nu auzise despre lemnul de agar numit şi oud nu era cunoscut. Derivat dintr-un copac cu frunze de iarnă din Asia de Sud infectat cu o ciupercă care determină producerea unei rășini cu miros înțepător, oud (cunoscut și sub denumirea de agarwood) a fost folosit în Arabia de secole, oferind uneori bază pentru bakhoor.

După ce parfumierii arabi au început să caute un efect modern pentru parfumul tradiţional, au început să adauge picături ulei esenţial de oud în parfumurile populare occidentale, mărcile experimentate au preluat tendința și au început să producă parfumuri orientate către consumatorii din Orientul Mijlociu. Multe dintre aceste mărci s-au gândit că aceste noi versiuni bazate pe oud ar fi cu specific regional, însă în realitate parfumurile au avut foarte mare succes. Acum, aproape fiecare casă de parfum are un accent care evidențiază nota de oud.

În mod evident, una dintre cele mai atrăgătoare caracteristici este capacitatea acestui ulei esenţial de a îmbunătăţi proprietăţile parfumurilor – îmbunătățește și mărește spectaculos alte efecte olfactive în mod spectaculos. Deși femeilor din Orientul Mijlociu tind să le placă parfumurile puternice, într-o notă verde sau telurică, le place, de asemenea, să se joace cu mirosuri mai aeriene și mai sclipitoare.

Parfumurile arăbești moderne

Majoritatea parfumurilor moderne sunt construite astfel încât să ofere în esență straturi încorporate: notele de sus, de mijloc și de bază se consumă succesiv, cu o dezvăluire lentă. Dar asta nu înseamnă că nu există loc pentru reglajul creativ: elemente suplimentare le pot face mai bogate și mai durabile, sau chiar le pot schimba caracterul complet.

După cum știau bunicile noastre (în anii ’50 și ’60), parfumul aplicat pe pielea umedă ţine mai mult. Un fan al parfumurilor şi mirosurilor aventuroase va constata însă că folosirea parfumurilor cu note complementare, ca citricele merg bine cu mirodenii, de exemplu, și florile merg bine cu notele lemnoase, de pădure, iar o astfel de combinaţie poate să lumineze sau să adâncească efectul general, dând o senzație de vară parfumurilor de iarnă și viceversa.

Deși cu atât este mai simplu un parfum, cu atât este mai ușor de stratificat, parfumierii arabi vin cu parfumuri deosebit de vii, care devin mai intense şi mai plăcute doar pe măsură ce sunt construite și combinate. Pentru a avea cel mai surprinzător efect, este important să fie amestecate parfumurile care au note diverse. Este o știință a amestecării parfumurilor opuse, cum ar fi florale și lemnoase, picante și dulci.

Citeste in continuare

Exclusiv

Augmentare mamară – Cât costă o operaţie de mărire a sânilor?

Publicat

pe

De

Mărirea-de-sâni

Vorbind despre prețurile pentru operația de mărire a sânilor, ar trebui să înțelegeți caracteristicile acestei proceduri. Prețurile accesibile pentru mărirea sânilor la clinica de chirurgie estetică este unul dintre principalele avantaje, dar departe de a fi singurul. Medicii sunt specializați în mamoplastie și lucrează cu producători de încredere de implanturi mamare și echipamente medicale, ceea ce le permite să mențină costurile pentru augmentare mamară la un nivel scăzut.

Mărirea sânilor sau așa-numita mamoplastie implică o operație care folosește implanturi (endoprotetice) sau propria grăsime (lipofilling). Mărirea sânilor poate fi efectuată numai dacă ai ajuns la sfârșitul pubertății, deoarece în acest moment glandele mamare își dobândesc forma finală.

Mărirea sânilor în clinica de chirurgie estetică se realizează de către chirurgi plasticieni certificați, cu experiență vastă. Operațiunile sunt efectuate în conformitate cu protocoalele internaționale de siguranță a pacienților, folosind materiale de calitate.

Mărirea sânilor – în ce cazuri se realizează

  • Mamoplastia este efectuată în următoarele cazuri:
  • dimensiuni reduse ale glandelor mamare;
  • asimetria glandelor mamare de natură congenitală sau dobândită;
  • deteriorarea volumului și formei sânului în perioada postpartum.

De-a lungul timpului, cadrul sânului, care se numește Sistemul Cooper sau Ligamentele lui Cooper, se întinde și devine mai subțire. Acest fenomen are un impact semnificativ asupra conturului sânului și poate apărea din diferite motive, cum ar fi mobilitatea excesivă a sânului și ptoza, în care există o schimbare a glandei mamare peste sacul mamar.

La femeile de până la aproximativ 40 de ani, sânul este format în principal din țesut stromal glandular și dens. Odată cu vârsta, mai ales în timpul menopauzei, cantitatea de țesut adipos crește, ceea ce face sânii moi și mai puțin elastici.

Augmentare mamară – O necesitate

Multe fete tinere, dar și femei mature apelează la această operație conform unei clinici de augmentare mamară Cluj Napoca. La orice vârstă, poate exista nemulțumirea formei și volumului sânilor, precum și probleme reale pe care mamoplastia le poate rezolva. Deoarece extinderea sânilor este o necesitate, se recurge la intervenția chirurgicală.

Contraindicații

Ar trebui să fie evidențiate și contraindicații pentru operație. Acestea includ boli infecțioase acute, cardiovasculare și oncologice, mastopatie, boli tiroidiene, obezitate severă a organismului, diabet zaharat, hipertensiune arterială, tulburări de sângerare, lactație recentă sau la momentul operației propuse, sarcină planificată, vârstă de până la 18 ani.

Predicție computerizată

Cu toate acestea, atunci când se planifică operația de mărirea sânilor, chirurgul plastician ține cont de dorințele pacientei sale, deoarece principalul lucru este ca femeia să fie mulțumită de rezultat. În clinica de chirurgie plastică, în multe cazuri, pentru a lua decizia finală privind mărirea sânilor, se face o predicție video pe computer, iar  rezultatele dorite se realizează folosind echipamente și software special.

Citeste in continuare

Exclusiv

Trandafiri in buchetul de mireasa?

Publicat

pe

De

Cum mireasa este regina serii, la fel și trandafirul este regina florilor. Chiar și un mic buchet de mireasă din trandafiri va ieși în evidență în mod favorabil și va completa imaginea miresei. Poți comanda aranjamente florale Bucuresti și buchete de flori din florăria online OK Flora. În orice aranjament floral, trandafirul uimește prin bogăția sa de culori și aroma subtilă rafinată. De câți trandafiri ai nevoie pentru un buchet de mireasă? Trebuie să existe un număr impar, iar numărul exact nu contează. Este chiar permisă compoziția în care există un trandafir mare, încadrat de alte flori: garoafe, crini etc. Florarii de la florăria online OK Flora îți pot spune cu ce tipuri de flori se combină trandafirii cel mai bine, ce simbolizează și căror caracteristici ar trebui să le acorzi atenție atunci când comanzi buchete de flori.

Trandafiri pentru buchete de mirese

Trandafirii diferă prin soiuri și prin culoare, dimensiune și formă, la florăria online OK Flora putând găsi întotdeauna cea mai atractivă opțiune. Regina florilor poate fi în diferite nuanțe, cum ar fi alb, bej, coral, tonuri de roșu pasional, precum și trandafiri exclusivi în nuanțe de mov, negru, albastru și portocaliu. În plus, există soiuri care combină mai multe nuanțe simultan. O astfel de varietate de trandafiri, permite realizarea de buchete de flori de nuntă exclusiv din trandafiri. De exemplu, pot fi combinați cu succes soiuri de trandafiri galbeni și muguri lila, sau trandafiri albi și roșii într-un singur buchet. Florile diferă, de asemenea, ca formă.

Buchetul miresei poate consta exclusiv din trandafiri mici sau pot fi incluși trandafiri mari, care, în aparență, seamănă cu bujorii. Dar frumusețea lor diferă nu numai prin aspect. Fiecare soi de floare are o aromă unică. În natură se găsesc diverse note ale florilor: de la arome fructate și până la arome picante. Acest lucru trebuie, de asemenea, luat în considerare atunci când alegi florile pentru un buchet de mireasă, deoarece mireasa va trebui să țină buchetul în mâinile ei toată ziua. Trandafirul are mai multe avantaje: disponibilitatea plantelor în orice moment al anului, își mențin aspectul estetic mult timp, sunt hipoalergenice. Din aceste motive, trandafirii delicați rămân în poziția de lider printre florile pentru buchetul de mireasă.

Ce reprezintă trandafirul?

Buchetul miresei nu este doar unul dintre detaliile imaginii, ci și un anumit simbol al evenimentului. În funcție de ce flori sunt incluse în compoziție, se poate judeca caracterul miresei și atitudinea ei față de mire. Trandafirul are mai multe semnificații simbolice. Ele diferă în diferite țări și situații. În Occident, trandafirul are o semnificație similară cu cea a lotusului din India și China. Cu alte cuvinte, planta simbolizează puritatea, senzualitatea, dar în același timp centrul universului și divinitatea. Floarea are, de asemenea, sensul de perfecțiune, completitudine și noblețe. De multă vreme, îndrăgostiții își presară calea cu petale de trandafiri, ceea ce înseamnă că îndepărtează toate obstacolele și fac drumul ușor și mai fericit. În plus, trandafirul are semnificația de concentrare, inteligență și prudență. Romanii antici foloseau trandafirii pentru a împiedica conversațiile inutile și a promova capacitatea de a rămâne tăcuți. De aceea, în sălile în care se organizau banchete sau întâlniri erau agățate ghirlande de trandafiri.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment13 ore inainte

Model de administratie liberala/GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI/(III)/Provocare publica privitor la acest subiect

Avand in vedere reactiile comentatorilor servili „Reginei PNL Prahova”, pe retelele de socializare, cu privire la serialul dezvaluirilor noastre „Model...

Eveniment2 zile inainte

Bogdan Novac, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac – OFERTA politica pentru brezeni

Stimati cititori, va prezentam, mai jos, oferta politica a candidatului avocat, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac, fost ministru al...

Eveniment3 zile inainte

Model de administratie liberala/UN BREZEAN PENTRU BREZENI/VECHIUL SI NOUL CANDIDAT NAE NICOLAE FEREASTRAERU – PRIMARUL CARE A VANDUT CRUCEA BREZENILOR, dand-o, printr-o suveica, in propietate private

Dupa ce am prezentat si dezvaluit in exclusivitate modelele de administratie liberala propuse de PNL Prahova – “Tragi-comedia din „statul...

Eveniment4 zile inainte

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Eveniment5 zile inainte

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Știri din județ5 zile inainte

#Reset Plastic!

Pentru a proteja mediul înconjurător, Kaufland România a introdus în premieră în magazine un sistem nou de colectare a recipientelor...

Eveniment6 zile inainte

UPDATE/Haosul dintr-o institutie publica din subordinea primarului liberal Adrian Dobre, un primar garantat de Andrei Volosevici/Adrian Vaida este trimis la deschiderea anului scolar de către șeful Poliției Municipale, Manea Cristian, chiar daca gardianul public a fost in contact cu persoane depistate cu Covid!

(Preluare Inpolitics): Fostul primar pedelist al sectorului 3, Liviu Negoiță, vicepreședinte de partid de guvernămînt și desemnat inclusiv premier la...

UncategorizedO săptămână inainte

Cat de mare e competitia intre fetele care accepta o oferta de angajari videochat in Bucuresti?

Multe tinere care aspira la o cariera in videochat se intreaba adesea cum e atmosfera in studio si cat de...

EvenimentO săptămână inainte

Model de administratie liberala/UN NOU INCENDIU, IERI SEARA, LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR (II)

Incendiu la Ecomaster Service, din nou, si seara trecuta. Deci, temerile cetatenilor din comuna Aricestii Rahtivani sunt din ce in...

EvenimentO săptămână inainte

Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR

La data de 09.09.2020, Incisiv de Prahova a publicat articolul: “Model de administratie liberala- Brebu – Prahova/”Sa imi suga p_la...

EvenimentO săptămână inainte

Ghid Remarketing Prin Facebook Ads – Romania 2020

Într-un scenariu ideal, toți vizitatorii site-ului dvs. ar decide să cumpere produsele dvs., să se înscrie pentru serviciile dvs., să...

Eveniment2 săptămâni inainte

Model de administratie liberala/Cântăreața fotomodel Codruța Filip, angajată la Sănătate să monitorizeze spitalele regionale

”Șarpele” Coldea nu uită și nu iartă ”trădarea” lui Kovesi ” Să vă fie frică, Coldea se ridică” titram anul...

Eveniment2 săptămâni inainte

Bogdan Toader: Abuz, șantaj și intimidare, metode de campanie, la PNL Prahova

Bogdan Toader, candidatul Alianței pentru Prahova la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, acuză reprezentanții Partidului Național...

Eveniment2 săptămâni inainte

Model de administratie liberala- Brebu – Prahova/”Sa imi suga p_la babele de la biserica…sa imi suga cu popa cu tot…pai acolo e o mahala si niste idioate”/Imi suge mie p_la USR-ul”/Inregistrari audio halucinante…” (I)

Ne cerem scuze pentru vocabularul utilizat de primarul cocalar girat de PNL Prahova!Cu ceva timp in urma am primit la...

Eveniment2 săptămâni inainte

Campanie electorala dura-marca PNL Prahova/Candidatul PNL la Primaria Comarnic a comandat controale la firmele care sustin PSD-ul si utilizeaza supermanii de la Antifrauda pe post de „bata electorala” (III)

Nu este prima data cand cei de la PNL utilizeaza aceasta metoda. Ieri, supermanii de la Antifrauda cu doua autoturisme...

Eveniment2 săptămâni inainte

OPINIE/După umila mea analiză a primilor 3 candidați cu șanse la Primăria Ploiesti, ținând cont de criterii precum competența administrativă, independența față de partid în urmărirea obiectivelor și caracterul

Chiar daca PNL si Andrei Volosevici se comporta la Ploiesti de parca nu ar fi avut primar in functie, trebuie...

Știrile Săptămânii